Ny kamp mot Motor Zaporozhye – Elverum

Ny kamp mot Motor Zaporozhye

Endelig er det kamp igjen, og det er en sulten gjeng fra de dype skoger som har tatt turen til Ukrainas hovedstat Kiev. De svarte og hvite er ute etter revansje etter det sure tapet i Terningen Arena for en uke siden. På motsatt banehalvdel Motor Zaporozhye som kjent vant med 1 mål i Morten Nergaards lekegrind. Kapteinen som hater å tape skal gjøre alt som står i sin makt for at 2 poeng er med hjem til Norge.

 

For HC  Motor Zaporozhye er dette de tre store profilene:

 

Aidenas Malasinskas: På midtbacken finner vi den litauiske playmakeren Aidenas Malasinskas. Den 29 år gamle spilleren med de lange lyse lokkene spilte ikke den forrige kampen mot Elverum, men er etter rapportene klar for dyst i lørdagens kamp. Han har scoret hele 23 mål fordelt ganske broderlig utover de fire kampene HC Motor Zaporozhye har spilt. Malasinskas har tidligere spilt i spansk håndball, men byttet over til den ukrainske ligaen på grunn av de økonomiske problemene i Spania. Han er i tillegg til dette en meget viktig brikke for Litauen sitt landslag.

 

Sergii Burka: Ved siden av Malasinskas finner vi målmaskinen Burka. Ukraineren som gjør Aleksander Børresen til en liten gutt med sine 208cm er en skytter av internasjonal klasse. Ukraineren som har spilt i HC Motor Zaporozhye hele sin karriere har banket inn 28 mål i årets gruppespill, noe som gjør han til den som har scoret nest mest mål for dagens gjester. Alle i Terningen husker også at det var Burka som satte inn det avgjørende målet når han banket ballen ned til venstre for Nergaard.

 

Sergey Shelmenko: Ved Burkas høyreside finner vi den russiske veteranen Sergey Shelmenko. Russeren som faktisk er født i Kiev er inne i sin 2. periode for de ukrainske mesterne. 32åringen som ble hentet fra det russiske storlaget Chekhovskie Medvedi foran årets sesong har hele 396 mål på samvittigheten i Champions League. I tillegg til dette har han en del mål i EHF-cupen. I årets sesong har han scoret 15 mål fordelt på fire kamper.

 

Den siste spilleren vi må trekke frem er Barys Pukhovski. Det er lenge siden en spiller har herjet så mye med i Elverum i Terningen Arena. Hviterusseren ga seg ikke før han hadde satt hele 11 baller i nettmaskene bak målvaktene til Apelgrens mannskap. Pukhovski har hele 30 mål i årets turnering og er dermed toppscorer for Motor Zaporozhye.

 

For Elverums del er det å gjennskape den gode prestasjonen fra forrige helg som gjelder. Elverum er ett temposterkt lag som kan plage vertene fra Kiev på en god dag. Det er uhyre viktig at Øverby, Børresen og resten av muren bak hos de hvite og svarte har dagen. Elverum er avhengige av ett forrykende tempo og mange enkle scoringer. Det kollektive angrepsspillet har bedret seg i det siste, men det er fortsatt en jobb å gjøre internasjonalt.

 

Elverum har fortsatt Erik Toft ute med skade noe som gjør at de har en litt tynn rekke bak i banen.

 

Kampen vises på Viasat 4 fra 17.25!

 

Vi går for seier!

 

Heia Elverum