Vi gjør en god prestasjon i Ukraina! – Elverum
Selv ikke med fantastisk hjelp fra våre supportere klarte vi å slå Haslum.

Vi gjør en god prestasjon i Ukraina!

HC Motor Zaporozhye- Elverum 33-30

Kampen startet sånn som hjemmekampen var for en uke siden. Begge lagene fulgte hverandre i starten av kampen. Nikolaj Mehl smelte inn sitt andre mål etter snaue tre minutter, men Burka reduserte til 3-3 etter han skjøt Nergaard ut av målet med en kanonkule.

Elverum startet kampen i Ukraina veldig godt. Laget slet litt bakover, men fremover var de svarte og hvite gode i den første omgangen. Målene rant inn i begge ender og stillingen er 7-7 etter at Mehl dunker inn nok et grunnskudd fra distanse.

Morten Nergaard gjør en viktig redning i det han stopper midtbacken Puhkovski fra straffemerke. Puhkovski prøver seg med ett skudd ned til høyre, men der er lysluggen med sin høyre hånd.

Elverum gjør det bra de første 17 minuttene. Stillingen er 11-9 til Elverum etter at Petter Øverby setter inn to kjappe mål i ankomstfasen. Elverum er gode fremover, men bakover slipper de inn for mange enkle baller. En viktig spiller som Aleksander Børresen er skadet og spilte ikke kveldens kamp. Lars Nordberg tok hans plass i midtforsvaret.

Motor Zaporozhye snur kampen i løpet av få minutter. Etter 23 minutter er det plutselig hjemmelaget som leder 13-11 etter at Elverum går målløse i en periode på seks minutter. Denne perioden kommer etter en time-out fra Apelgren. Men Elverum og Luka Mitrovic gir seg ikke. Først kommer Ekren inn å setter en bal og serberen Mitrovic utligner like etterpå. Gjestene fra Elverum viser ingen respekt i den første omgangen.

Keeper Morten Nergaard gjør en helt sjuk dobbeltredning. Motor får straffe men Nergaard tar den og følger opp med å redde returen. Elverum går igjen opp i ledelsen i det Øverby setter sin 3.ball for dagen.

Lagene følger hverandre som skygger og stillingen til pause er 15-14 til Elverum etter en scoring fra straffemerket som var signert av artisten André Lindboe.

Igjen spilte Elverum en fantastisk 1.omgang mot det Ukrainske storlaget.

Elverum starter den 2.omgangen mye bedre enn hva de gjorde i hjemmekampen. Morten Nergaard starter den andre omgangen fint og etter 7 minutter er det likt mellom lagene. Nikolaj Mehl tar frem børsa i det han utligner til 19-19.

Minuttet etterpå er Mehl nok en gang frempå, denne gangen på gjennombrudd. Elverum er lukter på en skalp, men det er ikke lenge Adam får være i paradis. Vertene fra Ukraina setter to kjappe og er igjen i ledelse 21-20 etter 10 minutter.

Etter 19 minutter tar vertene kommandoen i kampen. Motor leder med to mål når Elverum får nok en utvisning. Gjestene får muligheten til å komme seg opp i en ledelse på 3 mål, men bakerst gjør Nergaard nok en dobbelredning.

Motor øker til 4 mål ved Burka og Elverums muligheter er mikroskopiske når det er igjen 6 minutter. Ukrainerne tar en time-out for å legge slagplanen om hvordan de skal sette den siste speakeren i kista til Apelgrens mannskap. Motor klarte ikke å øke og Elverum har en liten mulighet. Når Motor også klarer å gjøre et feil bytte, fikk Elverum en siste mulighet.

Men Kalle Bjørkman blir utvist og Motor setter nok en ball i nota. 3 minutter før slutt er stillingen 30-27 til vertene. Steffen Stegavik setter tre mål, men Motor setter også tre baller de siste tre.

Kampen ender 33-30 til vertene fra Ukraina.

Elverums beste spiller var Luka Mitrovic.

Alt i alt gjør Elverum en meget god prestasjon, men en miks av tilfeldigheter gjør at de Apelgrens gutter må reise hjem uten poeng i bagasjen. Elverum sliter hele kampen defensivt, men gjør en god kamp fremover på banen i den vanskelig bortekampen. Motor har relativt god kontroll de siste 10minuttene men Elverum er absolutt på høyde. Fortsetter Elverum det gode spillet kan de bli en hard nøtt i Grundigligaen.

Vi i Elverum gir oss aldri. Neste møte er borte mot Stord!