ERIK LUND SKJØT OG NETTET RØK! – Elverum

ERIK LUND SKJØT OG NETTET RØK!

BILDENE:
ERIKS SKUDDFINTE: Erik Lund var en god langskytter som motstanderne måtte passe godt på.
Her går motstandern rett i fella på Eriks skudd-finte. Han har allerede sendt passningen ned på strek til Lars Magne Braatås
som fikk klar vei til scoring!

LEGEHJELP: Jan Cato Nabseth var nok den spilleren som var mest skadet og som ganske ofte trengte hjelp av lege Hans Petter Madsbu.

Innledningen i seriestarten i 1. divisjon i 1970 gikk bra for Elverum da Arnulf Bæk scoret seiersmålet (13-12) mot OSI og gamle lagkammerater. Kampen etter mot Arild skulle vise seg å bli en smule dramatisk. Det var høy stemning i Elverumshallen da Erik Lund sendte i vei et kanonskudd rett i krysset og jubelen sto i taket. Men det var en hake ved det hele; ballen lå ikke i mål! Dommerne dømte utspill fra mål, Arild gikk rett i angrep og scoret. Samtlige i hallen hadde sett ballen gå i mål, men ikke dommerne. Det ble et lurveleven uten like, store protester, men dommene sto på sitt.

I pausa ble nettet sjekket og ganske riktig; ei knute i nettet hadde løsnet og det ble et stort nok hull til at ballen gikk tvers igjennom. Reglene var ganske klare på dette punkt, ingen kunne lastes og målet kunne derfor ikke godkjennes i ettertid. Det ble ikke lagt inn protest eller krav om at kampen skulle spilles om igjen. Elverum kom litt ut av rytmen og et bittert poengtap med resultatet 12-12.

LANDSLAGET BA OM `BRÅK`- OG FIKK DET!
Da som nå var publikum ikke nådige mot motstanderne – og dommerne – i Elverumshallen. Forløpern til dagens Taiga`n fant anledningen passende til å markere seg da landslaget kom på besøk høsten 1971. Landslagssjef Thor Ole Rimejorde hadde nemlig behov for å trimme laget sitt til å tåle bråk og leven rundt seg. Pressen fulgte opp dette og 900 tilskuere lot seg ikke be to ganger! Landslaget ble møtt med en øredøvende pipekonsert da de entret banen og publikum lot seg friste til å overspille i rollen som usaklige utledndinger da Elverum hang godt med til pause (8-10).

Det ble i tillegg en heftig diskusjon mellom landslaget og de ansvarlige i hallen på grunn av landslagets bruk av klister. Dette var forbudt i hallen og vaktmester Willy Løken bebudet rapport til Håndballforbundet. Landslaget vant 20-12 og landslagets Inge Hansen hadde aldri sett så grisete Elverums-spill. Vi konkluderer derfor med å si at landslaget fikk full uttelling for sine ønsker!

MADSBU GOD Å HA
Jan Cato Nabseth ble en støttespiller da han vendte hjem fra studier i Sverige og et år i Oslo med spill for Arild og landslaget. Han var en bauta i forsvarsspillet. Men han måtte stadig vekk til behandling på sidelinja. Han var nok den spilleren som var mest skadet. Han var god i forsvar, uredd og hard som flint. Det ble mange `reparasjoner` under veis og da var Hans Petter Madsbu god å ha. Han var lege, hadde håndball-bakgrunn, var styremedlem og medlem i UK, samt lagleder-assistent. Han hadde god trening i å takle idrettsskader. Han greide hver gang å få hardhausen Cato på beina igjen til ny innsats for Elverum og Norge.

Da tar vi oss ei pause fra serie- og CL-spill denne helga og følger lanslagets kamper i Golden League i Nadderud Arena.