Kampens profil mot Kadetten Schaffhausen! – Elverum

Kampens profil mot Kadetten Schaffhausen!

Her kan du lese kampens profil Petter Øverbys hyllest av publikum før Elverum- Kadetten Schaffhausen!

#5 Petter Øverby
Fødselsdato 26.03.1992
Posisjon Linjespiller

Petter Øverby, du er nykommer i Elverumstroppen denne sesongen. Hvordan er det å få lov til å være med i Champions League sirkuset sammen med Elverum?

Det er selvfølgelig utrolig morsomt. Å få spille Champions League er et privilegium. Dette er verdens gjeveste turnering, hvor utelukkende de beste lagene får delta.

For første gang i klubbens historie, skal Elverum ut å spille gruppespill i Champions League! Hadde du trodd at du noen gang skulle få oppleve noe sånt med Elverum?

Det er ikke lett å kvalifisere seg til denne turneringen. Ingen norske lag har deltatt på syv år. Jeg visste når jeg kom hit at vi skulle spille kvalik til Champions League. Vi måtte gjennom to kamper mot tøff internasjonal motstand. Som spiller så må man tro at man skal kunne vinne når man går ut på banen, og det gjorde vi. Det var nok ikke mange som trodde at vi skulle slå Alpla Hard.

Du har noen år i Elverum bak deg fra tidligere, men har de siste årene spilt hos andre klubber og sett Elverum litt utenfra. Hvilke kvaliteter er det Elverum har som gjør at vi har kommet til gruppespillet i Champions League?

Elverum har mange kvaliteter som er viktige for å gjøre det godt på håndballbanen. De har hatt gode trenere, en bred tropp, den beste fansen og en enorm vinnermentalitet. Men det viktigste sånn jeg har sett det er, at Elverum er håndballby nummer 1 i Norge. Og byen har lyst til å vinne. I andre klubber rundt om i Norge finner man mange ildsjeler og flinke folk, men Elverum har hele byen i ryggen. Når det er kamp, så stiller de opp. Når De har slitt økonomisk har flinkere folk kommet inn for å hjelpe. Og ikke minst alle de fantastiske sponsorene som gjør det hele mulig.
Hva er det viktigste du gjør før en kamp?
Jeg trener. Det er det viktigst jeg gjør før jeg spiller. Men hvis du tenker på kampdag, så handler det om får nok hvile. Først søvn natten før. Det er også viktig å spise riktig. Maten sørger klubben for, og er flinke til å legge til rette for gode prestasjoner.
Hvilken betydning har publikum for deg?
Publikum har selvsagt alt å si. Det er jo underholdning vi holder på med. Desto mer og villere publikum er, jo bedre synes jeg. For oss spillerne øker adrenalinet når publikum strømmer inn i hallen, da vet vi at det er alvor. Elverum er generelt flinke til å komme på kamp og støtte laget sitt. Det håper jeg de fortsetter med!