Haslum var bedre enn oss i alle spillets faser! – Elverum

Haslum var bedre enn oss i alle spillets faser!

Elverum-Haslum 23-27

Elverum starter kampen mot Haslum rotete. Selv om hjemmelaget leder 2-1 etter 5 minutter er det tydelig at kampen bar preg av to lag som virkelig ville vinne kampen. Haslum brant en del sjanser på en Morten Nergaard som startet kampen fint for vertene. For Elverum var det mange tekniske feil som gjorde at de ikke klarte å rykke ifra gjestene fra Bærum.

Kun fire minutter og noen scoringer fra Lindboe tok Elverum virkelig kommandoen i kampen. Hjemmelaget ledet på dette tidspunktet 6-3 etter at også Mehl har vist frem kanonen. Haslum prøver å redusere, men igjen redder Morten og han sender Lindboe på løpetur. Kantspilleren løper inn sin 4.scoring for dagen i det han setter inn Elverums syvende mål.

På stillingen 8-4 til Elverum er Skarpsno nødt til ta en prat med sit unge lag, som faktisk bare bruker en spiller som er under 24år innledningsvis. Tendensen i kampen er klar og trenerlegenden gjør ett riktig taktisk grep. Haslum setter to kjappe ved Sebastian Barthold og plutselig var gjestene inne i kampen igjen

Etter 17 minutter satte Barthold inn sitt 5.mål for dagen. Kantspilleren fra Haslum brenner straffekastet, men er først på returen når guttene fra Elverum ikke følger med. Hjemmelaget ledet fortsatt 10-9, men bortelaget meldte seg virkelig på i kampen i denne perioden av kampen.

Heldigvis for taiga `n svarte hjemmelaget direkte. Først satte Luka Mitrovic inn en etterlengtet scoring før Lindboe kontret inn sitt 5.mål for omgangen. Haslum har satt inn unggutten Schønningsen som startet med å brenne sin to første. Haslum blir straffet knallhardt og Elverum scorer tre kjappe til. Etter 25 minutter ledet hjemmelaget 15-10, og nevnte Schønningsen må ut på benken igjen.

Lindboe får muligheten til å øke ytterligere fra straffemerket men lynvingen brente forsøket mot Håvard Aasheim som har kommet inn for en Trond Tjemsland som startet kampen greit, men forsvant mer utover i den 1. omgangen. I slutten av omgangen velger Elverum å hvile en del av sine faste spillere, sånn at Nordberg, Ekren, Burud og Linderud skal få muligheten til å komme seg inn i kampen. Det ender med at Haslum spiser inn noen mål før pause, noe som viste seg å bli skjebnesvangert.
Elverum går til pause med en 15-13 ledelse i håndballens El Clasico. Best for Elverum i den første omgangen var Morten Nergaard. For Haslums del var det Sebastian Barthold med sine 6.scoringer.

Den andre omgangen startet ganske likt den første. Begge lagene føler litt på hverandre og ingen av lagene klarte å ta ett grep om kampen. Etter 5minutter ledet Elverum med ett mål etter at Haslum satte inn sin andre scoring i omgang i det Joakim Patriksson kliner inn en redusering i ankomsten.

Haslum var meget gode i ankomsten i hele denne kampen. Aksel Horgen satt to kjappe, og stillingen etter 6.40 er 17-17. Elverum brenner nok engang i angrep, og igjen kjører Haslum etter. Denne gangen er det Adam Nyfjell som får æren av å føre gjestene opp ledelsen for første gang i kampen. Michael Apelgren ser seg nødt til å ta timeout. Elverum ble løpt i senk i denne perioden av kampen.

Etter 10 minutter av den andre omgangen fikk Haslum muligheten til å gå opp til en ledelse på 2 mål. Barthold fikk muligheten mot Nergaard. Kapteinen til Elverum vinner duellen mot kantspilleren som brant sitt andre straffekast for kvelden.

Etter 13minutter får hjemmelaget endelig en scoring igjen. Luka Mitrovic utlignet til 18-18 etter at Elverum i en lengre periode hadde slitt med å sette ballen bak en god Håvard Aasheim. Elverum var heldige som var fortsatt var inne i kampen etter denne dårlige perioden.

Lindboe får muligheten til å føre hjemmelaget opp i ledelse, men igjen brenner den vanligvis så sikre kantspilleren fra straffemerke. Elverum vinner returen, og de spiller seg til ett nytt straffekast. Denne gangen er det Stegavik som fikk prøve seg. Trønderen tricker enkelt inn Elverum opp i en 20-19 ledelse.

På stillingen 21-20 redder Morten Nergaard sitt 3. straffekast for dagen. Denne gangen var Det Magnus Søndenå som brant for gjestene fra Bærum. Søndenå får sin revansje like etterpå i det han satte inn utligningen mot Elverum i den spennende kampen som var preget av mange tekniske feil og skuddbom fra vertene sin side.

Etter 24 minutter er Haslum igjen i ledelsen. Denne gangen er det forsvarsbautaen Bård Egil Tobiassen som krangler inn en scoring etter at Nergaard først har reddet forsøket fra Nyfjell. 6minutter før slutt var det ingenting som tilsier at Elverum skal stikke av med seieren i håndballens El Clasico.

3 minutter før slutt ledet fortsatt Haslum med sine to mål, men Stegavik reduserte med en fin enkeltmannsprestasjon. Haslum svarer direkte og Elverum stresset som bare det. Haslum gjør enda ett enkelt mål og vinner meget fortjent 27-23 etter at Elverum prestere langt under det man kan forvente når Terningen Arena er full. Haslum er gode når de løper Elverum ut av stilen. Bakerst hadde de en god Håvard Aasheim som også ble kåret til kampens beste spiller, noe som var meget fortjent. Sebastian Barthold, Aksel Horgen og Magnus Søndenå gjør også en god kamp for gjestene fra Bærum.

For Elverums del var det keeper Morten Nergaard som var den beste. Elverum hadde alle muligheter til å vinne, men tekniske feil, bomskudd og gode Haslumsspillere gjorde at poengene ikke ble igjen på Hedemarken denne gang.

Gratulerer til Haslum som tok sin første seier i Terningen på lang tid. Vi gleder oss til revansje når vi kommer til Nadderud Arena.

Takk til alle 1850 som var i hallen i dag.