Harald Bredeli inn mot Elverum- Kadetten Schaffhausen – Elverum

Harald Bredeli inn mot Elverum- Kadetten Schaffhausen

Det er mulig!

Det e langt igjæn..

 

..sang Åge Aleksandersen i 1975.

 

Det e langt igjæn te Royal Albert Hall.

Den kjente musikeren fra lille Namsos sang i smerte om små norske band sine vanskelige kår i konkurranse med Rolling Stones og andre storheter.

Det er utrolig hvor mange likheter det er mellom å spille på en norsk gitar i 1975, og å spille på et norsk klubblag i håndball i 2015..

 

De første kampene i Champions League har vist at det er langt igjen til Lanxess Arena i Köln for Elverum. Arenaen med Final4 i den gjeveste europacupen.

Arenaen som er blitt det samme for klubbhåndballen som den ærverdige arenaen i London har vært og er for musikere.

Men er det så rart at et lag fra ei glenne i skogen øst for Hamar ikke umiddelbart spiller ut de store i Europa.

TTT. Ting Tar Tid.

 

Det herlige denne sesongen er at Norge har et herrelag i den største av europacupene. Og det er Elverum!

Det er seks sesonger siden sist et norsk herrelag var i gruppespillet i Champions League, og Fyllingen ble den gang filleristet i ti av ti kamper.

Elverum har slett ikke blitt ristet i filler. «Shaken not stirred» kan vi vel si… Men ikke alle kan løse alle problemer like raskt som James Bond.

I virkeligheten Tar Ting Tid. TTT. Og ikke alle kan være best i selskapet. i øyeblikket er det sabla bra å bare være i det gode selskap.

 

Men hvem kjenner besøkelsestiden bedre enn dere i Elverum.

Det tok noen år fra den første cupfinalen til det første cupgullet. Fra den spede starten etter krigen til krigen om sluttspillgullet. Og ikke minst det første seriegullet.

Men nå har Elverum vunnet alt som kan vinnes i Norge. Det tok bare litt tid.

 

Da jeg jobbet i NRK Hedmark på 80-tallet var det sjelden snakk om å rapportere fra idrett i Elverum. Det var HamKam og Storhamar ishockey som gjaldt.

Nå er håndballen i Elverum på topp, og det er topp med håndballen i Storhamar. Det tok bare litt tid.

 

Nå er det fortsatt ufattelig langt igjen til Lanxess Arena i Köln. Og jeg tviler på at Elverum er der før jeg blir pensjonist. Det er forøvrig ikke så langt fram i tid..

Men Elverum er på vei. Jeg kan ikke si på god vei, for det er definitivt en lang vei å gå. Men Elverum er i alle fall på riktig vei.

 

Den veien som en farende trubadur som Åge Aleksandersen sang om i 1975. Og før jeg glemmer det. I min alder tar ikke det så lang tid..

I år – i 2015 – ble det kjent at Åge og hans lag skal spille i Royal Albert Hall. Det skjer til sommeren. Drøye 40 år etter at sangen om den royale hallen ble sluppet.

I fra Namsos og te Royal Albert Hall.

Så hvorfor skal ikke folk i og rundt Elverum håndball, Taiga´n og andre herlige folk, få lov til å slå på stortromma i drømmeland.

Som kollega Dag Otto Lauritzen alltid sier. Ingen ting er umulig. Det umulige tar bare litt lenger tid.

 

Så god kamp og god tur videre!

Og god håndballhilsen fra en god håndballvenn.

 

Harald Bredeli