VERDENS BESTE KLUBBLAG – Elverum

VERDENS BESTE KLUBBLAG

Fredags historie!

Bildet:
STORE KARER: Elverum-keeper Per Flygind (i midten) ble liten mellom Steaua-stjernene Birtalan og Gruia.

Steaua Bukarest fra Romania kom til Norge og Europacup kamp mot OSI, 2. nyttårsdag i 1971. Steaua vant hjemmekampen komfortabelt 30-14 og returkampen ble som ventet enkelt for dem med en 23-15 seier.

Dagen etter kampen var Steua villige til å møte Elverums håndballgutter i Elverumshallen mot bra betaling. Det gikk i orden og de 800 tilskuerne på tribunen var overbegeistret etter en håndballoppvisning av de sjeldne. Publikum heiet og klappet like mye for gjestene som for hjemmelaget som tapte 30-17. Trener tok imidlertid tak i spillerne sine i pausa, ga dem en skikkelig tordentale fordi de hadde falt for fristelsen å “leke” teknisk hånball i stedet for å følge trenerens instuksjoner om å trene på effektive trekk som de hadde fått beskjed om! Du må ikke komme her, å komme her!
Det var temmelig streng disiplin – bortsett fra stjernespiller Gruia – som hadde verdens høyeste froskeskuddarm! Han gjorde som han ville og var den eneste spilleren som ikke hadde røykeforbud!
I den anledning får jeg lyst til her å dra en paralell med Kroatias stjernespiller Balic som hadde samme status i sitt klubb- og landslag. En fantastisk ballkunstner som også gjorde som han ville både på og utenfor banen!

PER GRAVER TIL ELVERUM
Per Graver var en bauta i norsk håndball på 70-tallet og hadde 50 landskamper i baggasjen da han kom til Elverum i 1972. Her var han i to sesonger og ble en stor forsterkning for laget. Men i en kamp mot Nordstrand det andre året måtta han stå over på grunn av skade. Elverum tapte med 8 mål og Østlendingen hadde en morsom overskrift dagen etter: ”Elverum uten Graver, er som Johan Sætre på ei ski!”. Graver sa sjøl at det var kjedelig å tape, men overskriften var artig.
Arnulf Bæk huska godt reaksjonen da overgangen til Graver var klar. Han sier gutta var helt i hundre og de visste at dette kom til å bli en solid forsterkning for Elverum. Graver og familien ble veldig godt mottatt og bosatte seg i Einervegen. Graver har bare gode minner fra tida i Elverum og husker godt returoppgjøret mot Nordstrand i Elverumshallen som Elverum vant 19-18. Det var Gravers siste opptreden i Elverums-trøya og laget sikret seg fjerdeplass i serien. Per Graver sier til slutt, sitat:” Når jeg nå får muligheten til det, føler jeg et stort behov for å takke de mange gode vennskap som ble etablert, for et inspirerende og energigivende miljø som ble utviklet, og for den glede vi hadde sammen på de ulike arenaer. Og jeg må naturligvis nevne: Jeg kommer aldri til å glemme Elverums store, entusiastiske og engasjerte publikum som alltid ga oss inspirasjon til å yte det lille ekstra”.

Med disse siste ord fra Graver, som jeg overfører direkte til vår supportergruppe TAIGA`N og øvrig publikum, ønskes dere gode håndballopplevelser mot Haslum (onsdag) og mot Kadetten Schaffhausen i CL-match på søndag!

VEL MØTT OG GOD HELG!

Hein S. Ekeberg