Ny mulighet i Champions League – Elverum

Ny mulighet i Champions League

Etter en skuffende forestilling i Norges svar på El Clasico er det igjen duket for Champions League i den beste arenaen i Norge. Vi tar imot den sveitsiske mesteren Kadetten Schaffhausen til dyst. Vi møtte Kadetten i den aller første Champions League-kampen gjennom tidene for vår del. Alle som er litt glad i norsk håndball husker at vi stakk av med en knepen ettmålsseier etter at Steffen Stegavik og Luka Mitrovic kombinert fint i undertall. Sistnevnte fikk æren av sette den avgjørende ballen i nota etter at gutta fra skogen hadde gjort en fantastisk innsats.

 

Etter dette har det gått litt tyngre for de svarte og hvite i Champions League. Vi har gjort unna hele seks kamper mot gode europeiske lag. Fasiten så langt er tre poeng. I tillegg til seieren over laget til Gabor Csaszar har vi også tatt poeng mot Stegaviks gamle klubb, Baia Mare.

 

For Kadetten har det gått litt bedre. Sveitseren har etter seks matcher rasket med seg fem poeng. De har slått sterke Skjern på bortebane og de har også tatt skalpen av HC Motor Zaporozyhe i sin egen lekegrind. I tillegg til disse to seierne har de fått med seg en uavgjort mot Baia Mare i Romania. Det vil altså si at sveitserne er avhengige av en seier om de skal ha en liten mulighet for å avansere fra gruppe D. Hadde Kadetten vunnet kampen mot Elverum i den første gruppespillrunden hadde nok sveitserne hatt meget store muligheter for å avansere, men siden de er hele tre poeng bak Skjern så ser det vanskelig ut.

 

Her kan du se tabell: http://www.eurohandball.com/ec/cl/men/2015-16/round/2/Group+Phase

 

Her har vi valgt å trekke ut de tre største profilene på Kadetten.

 

Kadetten Schaffhausen:

 

Gabor Csaszar: Den aller største stjernen er midtbacken Gabor Csaszar. Ungareren som seinest i vår spilte på det franske storlaget PSG er en meget viktig spiller for Kadetten. Playtmakeren har laget hele 47mål i årets Champions League. Han har også en rekke matcher for Ungarn sitt landslag. Du husker han kanskje når han lekte med Norge i EM2014 når han gjorde hele 6 mål. I tillegg til PSG har han også spilt for Veszprem som senest i vår spilte FinalFour (finalehelg i CL).

 

Nikola Marinovic: Bakerst har de nok en landslagspiller, den østerrikske keeperen Nikola Marinovic er mannen som Stegavik, Mehl og resten av guttene fra skogen er nødt til å overliste. Mannen som spiller med beskyttelse foran øynene har variert i sitt spill i årets CL, men har et toppnivå som er skyhøyt. Den tidligere jugoslaven har hele 141 kamper for Østerrike, og er en viktig ny-signering for Kadetten.

 

Manuel Liniger: Utenom dette har de den solide venstrekanten Manuel Liniger. Den kjappe kantspilleren har mange års erfaring fra den tyske Bundesligaen med Lemgo. Kantspilleren har kun scoret 24mål i årets sesong, men har kapasitet til å gjøre livet surt for Øien og Nergaard i buret for Elverum.

For Elverum mener WEB-redaksjonen at disse tre må ha dagen om Elverum skal ha noe som helst mulighet for å ta poeng mot gode sveitsere.

Elverum: 

André Lindboe: Kantspilleren som aldri slutter å imponere i årets Champions League. Med sine 39 scoringer ligger han på en fin 8.plass på toppscorerlisten, noe som er meget imponerende. Lindboe har i hele høst vist at han er moden for større oppgaver enn hva den norske ligaen kan tilby, men er foreløpig ikke inne i varmen på landslaget.

 

Luka Mitrovic: Den smidige venstrebacken har imponert alle i årets sesong av Champions League. Serberen som satte inn seiersmålet i bortekampen mot Kadetten sist, har kun 3 mål færre enn Lindboe i årets sesong. Med sine 36 mål er han oppe på 14.plass på toppscorerlisten, kun målet bak den franske storstjernen Nikola Karabatic. Mitrovic har vist seg å være en av Elverums aller viktigste spillere i årets sesong.

 

Morten Nergaard: Keeperen som også er Elverums kaptein blir en meget viktig brikke for at Elverum skal ha en sjanse for å hente to poeng mot sveitserne i helgens kamp. Nergaard har vært litt varierende i årets sesong, men Taiga`n håper at han finner sitt høyeste nivå mot Kadetten Schaffhausen.

 

Hallen er snart full, nøl ikke med å skaffe deg billetter til Elverum nest siste kamp i Champions League. Vi har slått de før og vi skal gjøre alt vi kan for å slå de igjen.

 

HEIA ELVERUM!!!