Sveitserne fikk sin revansje – Elverum

Sveitserne fikk sin revansje

Elverum-Kadetten 28-29

Kampen starter på det jevne for Elverum. Laget sliter offensivt, men gjør det bra bakover. Etter 9 minutter leder gjestene fra Sveits 4-2 etter at den tidligere Haslumspilleren Christoffer Brãnnberger har satt to scoringer på Nergaard. Luka Moros har scoret resten av gjestene sine mål. Elverum har brent en del sjanser, men Luka Mitrovic reduserer til 5-3 i det han finter seg fint igjen mot Kadettens offensive forsvar.

Etter 12 minutter før gjestene straffe. Det er det ungarske landslagsspilleren Gabor Csaszar som kommer frem til merke. Nergaard går til venstre og ballen går til høyre i en trick. Så nesten ut som han ble inspirert av Lindboe sin fine straffe innledningsvis.

Csaszar og Kadetten får nok en straffe etter 15 minutter. Igjen kjører han samme straffe som sist. Skulle nesten tro det var en reprise, Nergaard hopper igjen til venstre for seg selv og ballen ned til høyre. Høy klasse av stjernespilleren i det han fører gjestene opp i en 7-5 ledelse.

André Lindboe lukter at det er i ferd med å bli en luke. Først setter kantspilleren ett straffekast som Øverby skaffet og i det han kontrer inn en enkel scoring på Marinovic er plutselig Elverum med i kampen igjen. Lindboe har på dette tidspunktet scoret 4 av Elverums 7 mål, to av de fra straffemerket.

Petter Øverby kjemper som en løve inne på streken for å utligne til 9-9. Øverby får vendt opp, men er meget forstyrret i avslutningen. Avleveringen fra landslagsspilleren er pur klasse. Han barber Marinovic i Kadettens mål før ballen går inn i målet. Makan!

På stillingen 9-12 til Kadetten går Csaszar frem til straffemerket for 3.gang. Keeper Morten Nergaard er lei av å bli lekt med, så han gir ansvaret til 21årige Vegard Bakken Øien. Mannen fra Nordskogbygda redder forsøket fra verdensstjernen og Apelgren belønner han med mer spilletid. Meget viktig for vertene når de har gått en del minutter uten uttelling fremover på banen.

Kadetten holder unna inn til pause, selv om Øien får noen fine redninger. Elverumslaget gjør en fin omgang, men det glipper litt på slutten av omgangen. Håkon Ekren reduserer til 11-14 minuttet før pausesignalet går, men Elverum klarer ikke å stoppe Kadetten som brukte en timeout får å legge slagplanen for det siste minuttet. Kadetten setter opp Csaszar en mot en mot Mehl. Ungareren finter ut dansken, og Mehl er nødt til å ta i bruk skitne triks. Straffe til gjestene som Manuel Liniger setter via venstrehånden til Øien. Stillingen var 11-15 til pause.

Michael Apelgren oppsummerer omgangen som følgene: «Litt for mye slurv når vi møter en god omgang. Vi er greit fornøyde med omgangen, men må være litt klokere i forsvaret når vi skal stoppe Csaszar»

Elverum starter den 2.omganger ganske så bra. Bakerst gjør Øien en og jobb og fremover er det Petter Øverby som tar en personlig revansje etter en skuffende kamp mot Haslum. Etter 7 minutter av den andre omgangen er Elverum helt oppe i ryggen på Kadetten. 17-16 leder gjestene etter at Øverby har satt tre pinner bak Marinovic i 2.omgang.

Luka Mitrovic, som for øvrig gjorde en meget fin match, utligner til 17-17 minuttet etterpå. Etter en svak avslutning på første omgang har vertene spilt seg inn igjen i kampen. Meget sterkt av de svarte og hvite som fikk fantastisk hjelp fra Taiga´n og resten av hallen igjen. Takk!

Kadetten reiste seg igjen og få en luke på to mål. Sveitserne har grei kontroll på kampen, men Elverum gir seg ikke. Håkon Ekren setter sitt 3. for dagen i det han satser livet mellom 1er og 2er ute til venstre.

Etter 15minutter av den 2.omgangen leder Kadetten 22-20 og Apelgren velger å ta en timeout for å hvile Øverby. Aleksander Børresen spilte ikke mot Kadetten, så da hadde Elverum kun en linjespiller i denne kampen.

Kun to kontringer senere er det likt igjen. Først ved Lindboe, før en god Burud løper inn utligningen til 22-22 kun 13 minutter før slutt.

Vegard Øien sto en fantastisk kamp for vertene noe som gjør at Elverum får muligheten til å gå opp i en 25-24 ledelse, men Nikolaj Mehl er uheldig når han banker ballen i tverra og ned på streken. Kadetten vinner ballen og kontrer inn en ledelse ved deres svenske strekspiller Brennberger. Elverum roter igjen i angrep, og igjen kommer Kadetten alene med keeper. Denne gangen ved Csaszar, men i veien står en meget opplagt målvakt for Elverum.

Elverum får en gyllen mulighet til å komme tilbake i kampen når Kadetten drar på seg en utvisning. 4 minutter før slutt ledet gjestene 26-25 og Elverum spilte to minutter i overtall. Elverum misbruker sin første mulighet i angrep og slipper til Lininger som har løpt inn fra kant. I stedet for utligning så øker Kadetten ledelsen til 27-25 når det kun er igjen 3minutter. Petter Øverby som kanskje var Elverums beste spiller i denne kampen reduserer når vi er inne i kampens 2 siste minutter. Overtallet ender 1-1.

André Lindboe utligner i når det er igjen ett minutt av kampen. Luka Mitrovic finter ut mannen sin, slipper ballen videre til en egoistisk Ekren, som slipper den ut til nevnte Lindboe. Et meget godt angrepsspill blir kronet med at kantspilleren setter ballen mellom beina på Portner som kom inn for en svak Marinovic.

I kampens siste minutt får Lars Nordberg en utvisning etter en for tøff behandling av en Brennberger som kanskje overspiller litt. Kadetten benytter seg godt av muligheten når de går opp i en ledelse kun 8 sekunder før slutt. Uheldigvis for Elverum å benytte seg av muligheten. Kampen ebber ut til en 29-28 seier til Kadetten. Elverum gjør en fin kamp der Petter Øverby og Vegard Øien var de beste spillerne for hjemmelaget. Øverby ble også toppscorer med sine 8 mål.