Vi møter Runar! – Elverum

Vi møter Runar!

I morgen skal vi trekke på oss de nydelige svarte bortedraktene i møtet mot Runar Sandefjord. Vi reiser nedover til hvalfanger byen med en god dose selvtillit etter at vi være nære en skalp mot Kadetten i helgens Champions League. I serien har vi vært litt varierende, men det er tross alt tre gode lag som har vunnet over oss. Det bitreste tapet var mot Haslum i vår egen arena for snart en uke siden.

Runar er ett lag som nesten hovedsakelig består av spillere fra vårt naboland. Svenskene som bare bor en kort fergetur fra hjemlandet har gjort helt greit i årets sesong. Med tre seiere og en uavgjort har de helhvite hentet inn 7 poeng, noe som gjør at de ligger akkurat på den siste sluttspillplassen. Deres svenske trener, Johan Zanotti har uttalt at målet er sluttspillet, så de skal gjøre hva de kan for å spille inn laget best mulig.

 

Om vi skal nevne én spiller på Runar så må det nesten bli vår tidligere spiller Nacor Medina Perez. Perez som så seint som i fjor spilte for Elverum gikk til Runar med en liten stopp i Drammen i mellom tiden. Svensken ville ikke fortsette i DHKs stjernegalleri og gikk derfor videre til Zanottis klubb i sommer. Det blir spennende å se om Perez blir spilleklar til morgendagens kamp. Han har slitt litt med skade i den siste tiden, og ingen i Runar vil bekrefte om han spiller eller ikke. Svensk-spanjolen har banket inn 33 mål i årets GRUNDIGliga. Han er også hjernen bak det meste som skjer i angrepsspillet til vertene.

 

En annen spiller som har gjort seg bemerket i årets sesong er Linus Nilsson. Svensken som også tok fergen over i sommer er Runars toppscorer med sine 35 mål. Det er hans ekstremt gode skuddarm som har gjort at han på dette tidspunktet er mestscorende i klubben som spiller sine hjemmekamper i tradisjonsrike Runarhallen.

 

Bakerst har de den gamle Haslum- og Arendalspilleren Kristijan Jurisic. Tross sin unge alder(20år) har den unge keeperen vunnet både cup- og sluttspillgull for Arendal. Alle husker hvordan han holdt Arendal inne i kampen mot Bodø i fjorårets cupfinale. Jurisic har også blitt kalt opp til rekruttlandslaget til Norge.

 

For Elverums del er så å si alle mann klare. Vi mangler en av våre viktigste spillere i Erik Toft, men utenom han har vi fullt lag. En spiller som virkelig fikk det til å løsne mot Kadetten var vår strekspiller Petter Øverby. Mannen som prøver å kjempe seg inn i landslagstroppen til Berge, ble tatt ut på rundens lag i Champions League(!!!!) denne uken. Vi håper forsvarsbautaen fortsetter den fine utviklingen i kampen mot Runar.

 

En annen spiller som imponerte undertegnede i helgens kamp var Vegard Bakken Øien som kom inn for Morten Nergaard midtveis i den 1.omgangen. Det er fantastisk moro at Øien nå virkelig har tatt opp kampen med Nergaard i buret til Elverum.

 

På den midtbacken har Elverum en Håkon Ekren som virkelig har begynt å puste mer rutinerte Steffen Stegavik i nakken. Unggutten viser at han er en mann som aldri tenker konsekvenser på banen. Hanstadgutten er så rå i satsingene sine at han fort kan bli en av nøkkelspillerne i morgendagens kamp i Runarhallen.

 

Ute på venstrekanten er vi så heldige som har GRUNDIGligaens toppscorer. Ikke nok med det, Andre Lindboe ligger også topp 5 på toppscorer lista i Champions League, noe som er sjukt imponerende av Larvikgutten. På tross av at alle lag har ett ekstra øye på den lekne kantspilleren er han alltid en av de som setter flest baller bak motstanderens keeper. Teknikken til Lindboe er godteri for øynene for oss håndballglade sjeler.

 

Kampen kan følges fra Runarhallen, www.handballtv.com, www.ostlendingen.no, eller handball.no. Avkast er klokken 18.00 og det er ventet at det blir en jevn kamp med masse tøffe dueller.

 

Håper så klart vi ser deg i hallen!

 

HEIA ELVERUM!!