Elverum ga Skjern kamp til døra – ikke nok til poeng 34-29 – Elverum

Elverum ga Skjern kamp til døra – ikke nok til poeng 34-29

Det holdt ikke for Elverum å komme sterkt tilbake i 2.omgang

Elverum til Danmark med en målrik kamp mot Runar og en godkjent kamp mot Kadetten Schaffhausen i ryggsekken. Tross at Elverum hadde funnet tilbake til godformen etter noen begredelige poengtap i sesongstarten, var nok ikke spillerne og hærfører Michael Apelgren veldig høye i hatten før bortekampen mot stjernelaget til Skjern.

Bjarte Myrhol var med å sable ned Elverum i oppgjøret i Terningen Arena tidligere i høst, når Skjern vant med 14 mål i Hedmarks dype skoger. Det var nok mange som fryktet at Elverum skulle få nok en opplæring i Europeisk håndball, det var noe helt annet vi fikk se på parketten i Skjern Bank Arena!!

Den fryktede Bjarte Myrhol ble kort tid før kampstart tatt ut av Skjern-troppen grunnet skade, og vippsvar det psykisk sett duket for muligheter til gutta skogen.

Kampen startet likevel elendig for Elverums del, et effektivt Skjern-lag satte Elverumsgutta på plass fra start, og viste at det ikke skulle bli lett for Elverum denne kvelden. Skjern drar rett på til 3-0, Elverumsforsvaret sover og keeper Nergaard har ikke en sjanse mot de hardtskytende danskene.

Elverum våkner til litt ut i omgangen og viser at de vil være med å leke, men på stillingen 10-5 til Skjern ser det mørkt ut for Elverum, og tankene svinner tilbake til hjemmeoppgjøret i høst.
Elverumsingene er likevel ikke kjente for å gi opp, og med Taiga’n syngende av full hals på tribunen lukter det at et lite håp av optimisme skal bre seg i spillergruppa. Det tar likevel tid. Elverum har ikke en sjanse til å følge opp danskene i 1.omgang og må gå dels slukøret i garderoben på stillingen 17-10.

Apelgren og Elverum er ikke fremmede for å komme tilbake i kamper etter å ha ligget under, det har Taiga’ns menn vist til gangs i EHF Champions League denne høsten, og TV’seerne her hjemme hadde nok et lite håp om at nok et taktskifte lå klart for Elverumsingene.

Og taktskifte ble det! For Elverum kom ut av garderoben med den høyeste selvtillit, vi skulle gjerne hørt Apelgrens tale i pausen, for at den motiverte var det ingen tvil om. Rett i strupen på danskene og bø opp til dans. Jakten kunne starte og innsatsen skulle det ikke stå på.

Elverum jobbet frem effektive angrep, sto hardt i forsvar og fikk i gang kontringsspillet, da skal hvem som helst frykte Apelgrens menn. Det som så ut til å bli stygt, så nå lysere ut og plutselig var Elverum kun 5 mål bak i 10 minutter ut i 2.omgang. Derfra og ut ble det harde dueller og flere klasseredninger, ikke minst fant Elverum igjen nettmaskene som vi har hatt en del problemer med tidligere i sesongen. Lagene fulgte hverandre tett kampen ut og Elverum var nære å ta igjen Skjern eter et drøyt kvarter. Kun 3 mål bak kunne Elverum igjen vise at de var til å regne med i det Europeiske selskapet.

Skjern var likevel effektive og kjempet i sluttminuttene, det var nok aldri noen tvil om hvem skulle som skulle få de 2 poengene i Skjern Bank Arena i kveld. For selv om Elverum var nære mot slutten, viste også Skjern at de hadde mange kvaliteter i laget, vartet opp med gode og viktige redninger og sendte flere skudd i nettet bak Nergaard. Skjern vinner 34-29 i en kamp hvor Elverum hadde en reel mulighet til å ta poeng, mot et svakt Skjern-lag. Rutinene og erfaringen gjorde likevel at Elverum ble hakket for små for danskene denne kvelden. Selv om Elverum vinner 2.omgang med 2 mål!!

Hos Elverum var det flere spillere som imponerte i oppgjøret. Lindboe scorer som alltid mange mål i Champions League, i kveld var intet unntak. Stegavik har vært savnet litt hittil i høst, men viste at han er til å regne med, raske scoringer i kampens mest dramatiske periode var viktig for å holde Elverum med i kampen. Ikke minst var kjempen fra kampen mot Kadetten tilbake også i dag, Petter Øverby leverer varene både fremover og bakover på banen, selv om også han får noen bomskudd i kveld, er det nok en godkjent kamp fra strekspilleren.

Skjern ville ha Elverum som buffet, men det var alt annet enn en enkel oppgave danskene fikk servert. Nok en gang! En strålende kamp for Elverum i det Europeiske selskap, en av mange i EHF Champions League. Viser at det er her vi hører hjemme, vi trenger bare litt mer erfaring og rutine!

Ikke minst! Uanset hvor vi er, uansett hvem vi møter så er det en gjeng som har bedre rutine, bedre erfaring og bedre trøkk enn mange andre som er med oss. Vi snakker selvfølgelig om vår egen fantastiske supporterklubb Taiga’n som alltid gjør det artig å spille kamper. Dere gir energi, trøkk og optimisme som andre lag i Europa misunner oss! Det er vi stolte av!

 

/M