Bækkelaget på bortebane – Elverum
Toppscorer Lindboe var en sterk bidragsyter til to nye, deilige poeng!

Bækkelaget på bortebane

I morgen møter vi det beste laget fra hovedstaden. Bækkelaget som tidligere samarbeidet med Nordstrand har startet sesongen bra i årets GRUNDIGliga. De gule og blå som ledes av den velkjente treneren Jan «Proppen» Karlsson ligger for øyeblikket på en respektabel 6.plass med 10 poeng. På plassen foran, ligger våre gutter, men vi har like mange poeng som BSK.

 

Kampen som kastes i gang klokken 19.00 kommer garantert til å bli en tøff batalje for de svarte og hvite. Bækkelaget tapte sin forrige kamp borte mot Halden, noe som gjør at det er en revansjesugen gjeng som skal kjempe Øverby&co ut av stilen. Øverby har faktisk ett år i BSK bak seg.

 

Om vi tar en rask titt på toppscorer lista i ligaen er det André Lindboe og Bækkelagets Torjus Bjørnstad som er helt på toppen. Begge har imponerende 60 mål i årets sesong. Bjørnstad har 36 spillemål mot Lindboes 41. Nevnte Bjørnstad er en av de spillerne som har imponert mest i årets liga. Den fotrappe playmakeren med ett meget velutviklet håndballhode er motoren i laget som spiller sine hjemmekamper i Oppsal Arena. Bjørnstad(28) som gikk ungdomsårene i den gule drakten, men som aldri helt slo igjennom som ung, har de senere årene vært en profil i den svenske klubben Ricoh (gamleklubben til Henri Auer).

Toppscorer Torjus Bjørnstad
Toppscorer Torjus Bjørnstad

 

Bækkelaget har mistet sin største profil Johannes Hippe til Drammen, men det gjort at spillere som Nicolay Hauge og Magnus Abelvik Rød har tatt større ansvar enn hva de har gjort før. Unge Abelvik Rød er en av veldig mange spennende høyrebacker her i landet. 1997modellen har en fysikk som er spennende, i tillegg er han en veldig god spiller tross sin unge alder.

 

Bakover på banen har de gule og blå hentet spillere fra søta bror. Emil Jungman og Fredrik Lundgren er to rutinerte spillere som skal gjøre livet surt for Stegavik og resten av gutta fra skogen. Keeper Jungman er kanskje den viktigste spilleren om BSK skal ha muligheten til å sende Elverum hjem uten poeng. I de senere årene har BSK slitt mye mot Elverum i serien.

 

Som sagt så har Elverum hatt god kontroll på Bækkelaget de senere årene, men i årets sesong har de svarte og hvite svingt mye i prestasjonene sine. Ett tøft kampprogram med mye reise er muligens hovedårsaken til dette. Elverum gjorde en god kamp sist mot Skjern, og det er viktig å bygge videre på dette. For Elverum er det som regel Morten Nergaard som spiller sine beste kamper mot hovedstadslaget. Kapteinen har gjort livet surt for Strømberg, Sundal og resten av spillerne til «Proppen» mange ganger før, og han er gira på å gjøre det igjen. Tipper de gule og blå snakker om hvordan de skal overliste Elverums store sønn på spillemøtet før kampen.

 

Apelgren og Hamar har alle spillerne sine klare for morgendagens kamp. Etter en fin 2.omgang i Danmark er det nok en gjeng sultne spillere som vil kjempe for å ta medalje i årets sesong. Om muligheten skal være der er de nødt til å ta to poeng i Oppsal Arena onsdag klokken 19.00. Elverum har mange spillere som er i god form om dagen, og det er spesielt artig å se at mange av de yngre spillerne tar tak når det trengs.

 

Vi kan trekke fram mange spillere på Elverum, men vi velger kun å trekke frem limet i forsvaret til Elverum denne gangen. Petter Øverby har vært meget solid bakover på banen i en lenger periode for de svarte og hvite, men i den siste tiden har den høyreiste strekspilleren også storspilt fremover på banen. Landslagsspilleren har virkelig vist at han vil være med i Christian Berges tropp til EM i Polen i januar.

 

Danske Nikolaj Mehl kan fort også bli en viktig brikke for gjestene. Den stabilt gode høyrebacken er en nøkkelspiller både offensivt og defensivt for Elverum. Mehl er alltid stabil rundt 3-6mål og er en viktig bidragsyter til at det kollektive angrepsspillet skal fungere optimalt. Bakover spiller han en viktig rolle som nest ytterste forsvarer på høyresiden.

 

Kampen må du ikke gå glipp av. Den kan følges fra Oppsal Arena, Ostlendingen.no eller Handballtv.com.

 

Heia Elverum!!!