Sterk seier etter en svak 1.omgang i Oslo – Elverum

Sterk seier etter en svak 1.omgang i Oslo

Bækkelaget-Elverum 21-28

Kampen mot Bækkelaget startet rotete for Elverums del. Innledningsvis var det altfor mange enkle tekniske feil, spesielt i kontring- og ankomstfasen. Allerede etter 8 minutter spill har Elverum kastet bort hele 4-5 baller rett i hendene til de gule og blå. Heldigvis for gjestene er ikke vertene mye bedre i innledningen. Stillingen etter 10 minutter var 5-4 til Elverum etter at Mitrovic hadde satt tre av Elverums fem mål.

Michael Apelgren ser ingen annen løsning enn å ta en timeout etter 13.minutter. Elverum fortsetter den dårlige trenden med en rekke tekniske feil, og for Bækkelaget har angrepsspillet satt seg bedre. Vertene ledet 7-5 etter at Torjus Bjørnstad har åpnet målkontoen med to raske mål.

Elverum søker litt for mye Petter Øverby, noe som gjør det lett for BSK i forsvar. Det medfører at BSK får noen enkle kontringer. Bækkelaget får en billig straffe når Abelvik Rød finter ut Stegavik. Igjen er det Bjørnstad som er sikker som banken i møtet med Nergaard.

I det 18minutt øker Bækkelaget til 12-7 etter at Steffen Stegavik sender sin andre feilpasning på rad til en spiller i gult og blått. Altfor dårlig av den vanligvis så sikre Stegavik. Elverum får en gyllen mulighet til å spise innpå noen mål i det Anders Tverdal får en helt uforstående utvisning. Elverum klarer ikke å utnytte muligheten når de igjen klarer å kaste bort en ball i overtallet.

Håkon Ekren reduserer for Elverum med en underarm etter 23 minutter. Bakover gjør Elverum det godt i det neste forsvaret og André Lindboe kontrer inn Elverums 11.mål for kvelden. Selv med en start som ikke lignet grisen så er Elverum inne i kampen igjen på stillingen 14-11 til vertene fra Oslo.

Petter Øverby setter to på rad for gjestene fra Elverum. På den siste gjør Bækkelaget det de kan for å stoppe beistet fra Grue, noe som ender med en utvisning for vertene. Elverum og Øverby utnytter situasjonen i overtall så godt som overhodet mulig. De vinner overtallet 1-0 og gjestene var kun målet bak når lagene gikk inn i omgangens siste spilleminutt.

Luka Mitrovic setter omgangens siste scoring i det han utligner til 15-15 i siste sekund. Elverum klarer å hente inn fem viktige mål i en omgang som var preget av mange tekniske feil i angrepsspillet.

Den andreomgangen starter med at Petter Øverby fører Elverum opp i en ledelse, men en god Kevin Gulliksen utligner med sin 6.scoring for dagen. Elverum får en ny mulighet i overtall etter at Lundgren er for tøff i en duell med Mitrovic. Elverum klarer ikke å utnytte muligheten ved Mehl, men får en ny mulighet etter at BSKs trener «proppen» kjefter på seg ett gult kort. André Lindboe og Øverby gjør hvert sitt mål og Elverum ledet 18-16 i det BSK fikk fullt lag.

Elverum har tydeligvis snakket mye om å være mer skjerpet med ball i hånd i pausen. Tempoet er skrudd opp og allerede etter 10 minutter av den andre omgangen har gjestene opparbeidet seg ett lite overtak i kampen. BSK sliter med å komme seg til gode sjanser i angrep og Elverum får mange muligheter til å rykke ifra.

På stillingen 21-18 til Elverum så ser ikke «proppen» noen annen mulighet til å ta en prat med sine gutter. BSK spiller ganske likt som Elverum gjorde i den første omgangen. Mange tekniske feil, samtidig som de sliter i det etablerte angrepet.

Elverum har litt tur i kampens neste 5minutter. En god Morten Nergaard gjør en hel del kvalifiserte redninger på stillingen 22-20 til gjestene. Bortelaget har i denne perioden slitt litt, men det virket som om de hadde grei kontroll på kampen.

10 minutter før slutt setter André Lindboe inn ett straffekast for gjestene. På dette tidspunktet er differansen mellom lagene 3mål, noe som også var antall mål for lynvingen som hadde uvanlig mange bom for gjestene fra Hedmark i kveldens kamp.

Morten Nergaard fortsetter storspillet bakover på banen, og fremover har både Øverby og Mitrovic satt hvert sitt mål. Kun 7.30 før slutt leder gjestene med 5 mål på BSK, etter at Nergaard kun har sluppet inn 5 baller etter 22.30 av den 2.omgangen.

Torjus Bjørnstad reduserer for gjestene med sitt 4.mål fra straffemerket og sitt 9. totalt. Elverum gir BSK en mulighet til å komme inn igjen i kampen, men Nergaard som har som vane med å gjøre livet surt for Strømberg, Sundal og resten av BSK vil det annerledes. Kapteinen storspiller i hovedstaden denne kvelden og Elverum kan takke han for at de tar med seg begge poengene hjem denne kvelden.

Etter kun 6 mål i angrep for BSK i den andreomgangen så vinner Elverum komfortabelt med hele 28-21 etter en helt grei kamp fra gjestene. Det er mye å ta tak i offensivt, mens defensivt gjør Elverum en meget god kamp.

Elverums beste spillere var Petter Øverby og Morten Nergaard som storspilte i den andre omgangen.

Toppscorer for Elverum ble Petter Øverby med hele 10scoringer.