2. divisjon sesongen 1972-73 – Elverum

2. divisjon sesongen 1972-73

Historie hver fredag på EHH.no

BILDET:

NABO-OPPGJØR: Elverum og Hernes spilte i samme avdeling i 2. divisjon i 1972/73 og kampene mellom dem samlet et stort publikum.
Her fosser Arnulf Bæk forbi Tore Øverby, som hadde spilt for Elverum i flere sesonger. Elverum vant begge kampene denne sesongen og beholdt “storebror-rollen” i kommunene.

2. DIVISJON – SESONGEN 1972/73
Dette ble en spesiell sesong da Elverum for første gang skulle bryne seg mot naboen Hernes. Flere spillere hadde gått over fra Elverum til Hernes foran denne sesongen i tillegg til de som var der fra før. Nevner her Hans Dølbakken og Jørgen Haug (keepere), Tore Øverby, Trond Olsen,
Jens Haugen, Trond Baardseng, samt Jan Cato Nabseth (spillende trener). Fra Sørskogbygda hadde de fått Ola Meljordshagen og selv hadde de sterke spillere som Bjørn Kulbulien, Åge Harviken og Bjørn Rusten.

Det ville seg slik at Elverum og Hernes skulle møtes i første seriekamp i Elverumshallen denne sesongen etter at begge lag hadde vunnet over hvert sitt Oslo lag i treningskamp like før. Det var tilløp til håndballfeber i byen! 800 tilskuere hadde møtt opp for å se dette “slaget” og det ble mer kamp enn finspill. Elverum vant bataljen 15-12, men Per Graver var ikke direkte imponert etter det han karakteriserte som “makan til grisespill har jeg
ikke vært med på før”! Han la til forøvrig at “ jeg håper håndballen kan begynne nå, da denne slåsskampen er unnagjort. Er det slik i 2. divisjon, må vi spille oss opp fortest mulig”!

Elverum og Hernes fulgte hverandre tett gjennom hele sesongen på toppen av tabellen. Det endte med at kampen mellom disse to kunne bli avgjørende for opprykk og det var mer kampstemning enn julestemning to uker før jul blandt spillere og de 1069 tilskuerne! Taktisk sett var det lurt av oppmenn Frode Grindal/Hans Petter Madsbu å nøytralisere langskytterne Ola Neljordshagen og Jens Haugen. Full klaff og Elverum vant oppgjøret til slutt 24-12. Ren utklassing med andre ord! Det lå nå an til “parademarsj” til opprykk, noe det også ble, med 5 måls overvekt mot Falk som den minste seieren.

Elverums lag mot Hernes var Jan Økseter og Per Flygind (keepere), Per Graver, Arnulf Bæk, Erik Augestad, Svenn Erik Støldal, Anders Doubloug,
Per Skarderud, Erik Lund, Knut Johansen, Olav Moe og Dag Findsen.

4. DIVISJONSKAMP I HAMARHALLEN
Tar med en kuriositet i 4. divisjon mellom HamKam og Elverum II i januar 1973. Det ble en rar kamp da HamKam ikke hadde nok spillere og Nils Petter Asla (elitespiller i fotball) betjente to-2-plasser i kampen; målvakt i forsvar og utespiller i angrep! Stein Erik Rasch var keeper for Elverum og scoret 4 mål fra egen målgård da Asla ikke rakk tilbake til sitt mål tids nok! Mye rart og mange ulovligheter ble begått – til og med spark i baken, het det i Østlendingen dagen etter!

Ny helg og nye muligheter vil åpenbare seg og vi krysser fingrene for våre gutter i CL-kampen borte mot Baia Mare på søndag!

GOD HELG til dere alle!

Hein S. Ekeberg