Vi gjorde rumenerne til statister i egen hule! – Elverum
Supportere og spillere i Elverum håndball etter 29-24 triumfen over Baia Mare

Vi gjorde rumenerne til statister i egen hule!

Baia Mare-Elverum 24-29

Så var det duket for et gjensyn med sine gamle hjemmebane for Steffen Stegavik. Trønderen spilte så kjent for Baia Mare i fjorårets sesong. Det var tydelig innledningsvis at Stegavik ville vise seg frem i Romania. Trønderen startet meget godt for Elverum. Skaffer straffe, par assists og ett par mål etter 9 minutters spill. Elverum leder 4-3 etter at Lindboe misser sin første straffe mot Baia Mares gode keeper Tatai. Petter Øverby setter sin 3.scoring for kvelden i det han fører gjestene opp i en 5-3 ledelse etter en god ankomst.

Bakover har reddet Nergaard det meste i starten av kampen. Etter 10.32 får Baia Mare ett straffekast etter at Mehl var for tøff med linjespilleren. Selv om Nergaard hadde startet godt, fikk Øien muligheten på straffekastet. Øien takker for tilliten med en fantastisk redning med sin venstre arm.

Kalle Bjørkman har kommet inn for Burud på kanten etter ca 10 minutter. Svensken scorer to kjappe mål og Elverum leder 7-4 etter 14.30. Den andre scoringen er helt magisk. Svensken får ballen på relativt god vinkel, men han lurer Tatai helt ned i gulvet før han enkelt skyter ballen løst midt i målet til rumenerne. Kanskje det beste skuddet svensken har skutt i sin karriere. Elverum og Petter Øverby scorer nok engang før Baia Mare er nødt til å ta en timeout på stillingen 8-4 etter 15 minutter.  Morten Nergaard har 9 redninger etter det første kvarteret.

Etter 19 minutter av den første omgangen smeller Steffen Stegavik inn 11-4ledelse for gjestene med en meget god underarm. Trønderen har startet fantastisk for Elverum i denne kampen. Elverum fortsetter det gode spillet bakover noe som resulterer i nok ett mål av Bjørkman. Den første 20minuttene av kampen er kanskje det beste Elverum har prestert i historien.

Elverum fortsetter den gode trenden. Selv om de har bommet på straffekast to ganger fortsetter de å rykke ifra rumenerne inn mot pause. Petter Øverby setter sin sjette ball for kvelden i det han setter inn en 14-6 ledelse for de svarte og hvite.

Elverum slipper naturlig nok inn noen flere baller utover omgangen, men de fortsetter å sette ballen i mål fremover. Luka Mitrovic har att med seg børsa ned til Romania. Serberen banker ballen knallhardt i krysset i det dommerne markerer for passivt. Keeperen er ikke nærheten av å redde ballen som sender Elverum opp i en 17-8 ledelse!!

Elverum går til pause med en ledelse på hele 19-10 etter at Mitrovic først bommer på en god sjanse. Baia Mare stresser veldig og skyter fra nærmere 15 meter når det er igjen 8 sekunder av omgang. Mitrovic får en ny mulighet på kontring. Denne gangen setter han ballen i mål. Elverum gjør en sensasjonell god omgang i Romania.

Etter 3 minutter av den andre omgangen er det Baia Mare som startet best. Elverumsingene har allerede sluppet inn tre mål og Nikolaj Mehl har blitt utvist. Etter 4.30 har gjestene spist inn 3mål og Elverum gjør noen tekniske feil.

Steffen Stegavik gir gjestene fra Elverum en liten pustepause fra jaget til rumenerne. Trønderen setter inn Elverums mål nummer 21. Baia Mare har nå satt ballen 16 ganger bak Morten Nergaard som hadde en redningsprosent på 58% i den første omgangen.

Starten på den andre omgangen er som natt og dag fra den første. Baia Mare er det laget som vil mest. De står bedre bakover, samtidig som at de setter ballen i mål i ankomst og angrepsspillet. Elverum ser seg nødt til å en timeout når Baia Mare har spist inn hele 5 mål etter kun 8.30 av 2.omgang.

Steffen Stegavik setter to straffer på rad, men Baia Mare fortsatte å sette ballen i mål i angrep. Etter 12.minutter av den andre omgangen så kontrer Baia Mare inn en 19-23 redusering etter en enkel teknisk feil av Elverum.

Morten Nergaard får ikke til det samme som i første omgang og bytter med Øien midtveis i den 2.omgangen. Elverum har fortsatt grei kontroll på kampen med en ledelse på 25-21 etter 18.00. Elverum

Steffen Stegavik er store beholdningen for gjestene i denne omgangen. Stegavik setter inn 26-21 til gjestene etter at Lars Nordberg spiller han opp med en fantastisk backhand på ett kryss. Stegavik setter sin niende ball i kampen i det han smeller inn nok skudd for gjestene. De ni målene har kommet på ni forsøk. Helt fantastisk. Elverum ledet 27-21 etter 23minutter av omgangen.

Stegavik er best i alt i denne kampen. Sist på ballen, nest sist, setter straffene, god i forsvar og løper opp kontringsballer fra rumenerne. Meget god kamp av trønderen mot gamle lagkamerater.

Elverum vinner kampen i det Baia Mare drar på seg en utvisning når det er igjen 3.40 av kampen. På dette tidspunktet ledet Elverum 28-23 og resten av kampen blir en ren transportetappe for gjestene. Stegavik brenner sin første på kvelden fra straffemerke, men setter returen enkelt i mål til en 29-23 ledelse for gjestene.

Gjestene får en redusering, men vi vinner komfortabelt 29-24 etter en fantastisk kamp. Steffen Stegavik er best for Elverum i kveldens kamp som kanskje er den beste enkeltkampen i klubbens historie.

En STOR takk til alle som tok turen til Romania for å heie på oss!!