Stig Rasch!; Heia ELVERUM! – Elverum

Stig Rasch!; Heia ELVERUM!

Kjære håndballvenner!

Champions League er stort! Champions League gjør at vi blir lagt merke til ute i Europa, det må være utrolig morsomt for klubben og for spillerne, og da må det jo bare bli artig for supporterne også. Det gir Elverum muligheten til å vise seg frem i andre land, vise seg frem for de andre toppklubbene og det gir muligheter.

I motsetning til mange andre så hadde jeg nok trua på at Elverum skulle komme seg til Champions League, spørsmålet var bare når. Jeg husker selv når vi spilte i Europacupen den gang jeg spilte i klubben, det var en fantastisk opplevelse og jeg unner virkelig gutta å få være med i Champions League som er enda større enn Europacupen.

Hittil har Elverum overasket med meg både som klubb og som lag i Champions League, men det skal dere ha dere har levert mye bedre i Champions League enn hjemme i serien i det siste, det er selvfølgelig litt overraskende men ikke så vanskelig å forstå likevel. Det krever enormt fokus å spille slike kamper som i Champions League og det kreves mye energi. Så ser det imidlertid ut som dere har funnet hjem igjen til formen også i GRUNDIGligaen, rutine og erfaring fra noen måneder ute i Europa kan allerede ha løftet klubben, det er viktig! Det viser kanskje utviklingen og forskjellen på når jeg spilte i Bundesligaen for mange år siden, da var seriekampene viktigst også kom kampene ute i Europa som nummer 2.

Elverum spiller Champions League for første gang, og det er kanskje litt uvant for publikum, som er vant med trygge rivaliserende kamper hjemme i serien med fullsatt Terningen Arena i kampen om poeng mot Haslum, men jeg ber dere inderlig om å møte opp på Champions League kampene å bidra til opplevelsen. Her kommer det landslagsspillere fra hele Europa, det er storlag og Elverum trenger den støtten de kan få. Får de den støtten og gir vi motstanderen den motstand vi kan gjøre sammen, ja da kan vi hente poeng og kanskje få se storlag som Kiel og Barcelona entre banen i Terningen om noen år.

Det er gledelig å se at Elverum uansett resultat mot Metalurg ikke går tomhendte ut av Champions League. De har fylt sekken med masse erfaring, rutine, opplevelser og ikke minst poeng! At Elverum har levert ute i Europa skal det ikke være tvil og, de har satt norsk herrehåndball på kartet og bevist at idrett ikke nødvendigvis handler om penger, men om stå på vilje og lagspill. De har kjempet om seieren til siste minutt i alle sine Champions League, kamper bortsett fra en aldri så liten smell hjemme mot Skjern. Det står det respekt av! Litt marginer og noen merkelige avgjørelser gjør at vi likevel ikke har hentet flere poeng, men innsatsen skal det hvert fall ikke stå på!

Elverum har virkelig tatt steget i riktig retning fra den gang jeg spilte i klubben. Den gang var vi opp og ned mellom divisjonene og hadde mer enn nok med å stabilisere oss på et nivå. Nå er Elverum helt i toppen og er kanskje den viktigste klubben i Norge, når det gjelder prestasjon og entusiasme rundt klubben og idretten. Det har jo også blitt en stor bedrift i forhold til den gang jeg var med, det har rett og slett blitt en gjennomført og profesjonell klubb med årene.

Lille Elverum er ute i den store verden og Europa har fått opp øynene for oss. Det tror jeg er takket være det samholdet som finnes i byen og ikke minst den dugnadsånden som legges ned, slik at publikum kan være med på opplevelsen og spillerne kan konsentrere seg om det som er viktig. Nemlig å spille på lag!

GOD KAMP!
Stig Rasch