Et håndballeventyr!! – Elverum
Foto: Østlendingen

Et håndballeventyr!!

Kjære håndballvenner!

Med Metallurg på motsatt banehalvdel spilles årets siste kamp i Champions League. Vi har stor tro på en ny seier, men uansett utfallet av dagens forestilling har Champions League vært en fantastisk reise for Elverum Håndball.

Det startet med en stor sportslig opptur i kvalifiseringen. Oppturen ga samtidig en klubb med store økonomiske utfordringer nye bekymringer knyttet til økonomi. For historisk sett har få norske klubber hatt økonomiske oppturer ved å spille i Europa. Det har snarere vært en betydelig økonomisk byrde. Vi brukte imidlertid ikke mange dagene på å erkjenne at vi måtte være med i håndballens gjeveste selskap.

Heldigvis viste våre frivillige, våre supportere og samarbeidspartnere at Elverum er bedre skodd enn de fleste andre norske håndballbyer når det gjelder å støtte opp. Publikum har møtt opp i hallen, og samarbeidspartnerne våre har støttet ekstra opp økonomisk for at vi skulle lykkes. Derfor har Champions League blitt en økonomisk opptur som også har positive ringvirkninger for hele klubbens økonomiske situasjon. Den negative egenkapitalen som i april var på nesten 5 millioner, har nå krøpet under 2 millioner. Selv om vi ser at det er et betydelig stykke arbeid som gjenstår før vi er økonomisk friskmeldt, gjør det oss optimistiske i forhold til veien videre.

Sportslig er det nesten vanskelig å beskrive det som har skjedd. Sju år etter at et norsk lag sist deltok i Champions League, har ti direktesendte kamper på riksdekkende tv gitt en fantastisk reklame for Elverum og norsk håndball. Bortsett fra hjemmekampen mot danske Skjern har våre håndballgutter imponert hele håndball-Norge med sine prestasjoner. Med forrige helgs kamp mot Baia Mare som det store høydepunktet.

Anført av en fantastisk Steffen Stegavik, en Morten Nergaard som fullstendig stengte buret før pause og en råsterk Petter Øverby, valset gutta til tider over et lag som med seier fortsatt hadde mulighet til å gå videre i Europas gjeveste klubbturnering. På bortebane. Det er helt rått!

Dessverre nærmer eventyret seg slutten. Men i veggene i Terningen Arena ligger det igjen gode opplevelser, mer erfaring og et enda større ambisjonsnivå for veien videre. Den jobben starter mandag. Da handler alt om sterke prestasjoner i serien, og å innfri vår egen målsetting om nok en gang å vinne sluttspillet. På den måten kan vi sikre oss nye europeiske eventyr og et viktig fundament for å bygge klubben videre. Både sportslig og økonomisk.

Nils Kristian Myhre