Superviktig kamp for norsk herrehåndball – Elverum

Superviktig kamp for norsk herrehåndball

I morgen er det duket for årets siste runden i Champions League. Vi tar imot makedonske Metalurg som vi tapte knepent mot i forrige oppgjør. Elverum kommer fra en sterk seier borte mot rumenske Baia Mare, der de imponerte veldig. Mange mener kampen kun er ett spill for å gjennomføre Champions League best mulig, men det er det ikke. Kampen har veldig mye å si for rankingen til norske lag i Europa. For å få mest mulig blest rundet idretten er kampen meget viktig. Mer rundt dette kan du lese på denne linken: http://www.ostlendingen.no/elverum-handball/sport/spiller-for-direkteplass-i-champions-league/s/5-69-174698

 

For Elverum er det viktig å vinne kamper. Alle kamper fra per dags dato og frem til mai er ekstremt viktig. Trenerne Hamar og Apelgren har formet laget godt, og det blir spennende å se hvordan det blir fremover. Mange spillere bidrar i positivt i gruppen og det gjelder å vise seg frem på banen for å holde plassen på laget. Den viktigste faktoren for suksess i ligaen og i Europa er det kollektive gode Elverum, som blør for hverandre. Elverum er kjent for sitt aggressive forsvar med raske kontringer. Dette er kanskje nøkkelen til suksess i denne kampen. Metalurg er ett tung, treig og hardtskytende lag med mange steinkastere. Klarer Stegavik, Øverby og resten av gjengen å finne nivået fra kampen i Romania er det ingen tvil om hvor seieren kommer til å havne.

 

Her er de største profilene på Metalurg(antall mål er ikke oppdatert):

Janko Bozovic: For Metalurg må vi se opp for Janko Bozovic (sønn av Stanko Bozovic, tidligere landslagspiller for Østerrike). Han er en tung og hardtskytende høyreback som har scoret hele 58 mål til nå i Champions League (8 spilte kamper). Bozovic er en håndballnomade som har spilt i veldig mange forskjellige land i sin karriere. Han har faktisk spilt mot Elverum tidligere når han var en del av luftslottet NIT/HAK som hadde sine år oppe i den norske eliteserien.

 

Marko Matic: En annen spiller som Elverum må holde ett ekstra øye til er den 202cm høye kroaten Marko Matic. Venstrebacken som også har spilt Champions League for HC Croatia Osiguranje Zagreb er en spiller som er ganske lik Bozovic. Matic har scoret nest mest mål for Metalurg i årets Champions League med sine 24 mål.

 

David Spiler: den siste profilen vi velger å trekke frem er nysigneringen David Spiler. Sloveneren som har midtbacken som sin favorittrolle kom nylig fra den hviterussiske klubben Meskhov Brest. Spiler har notert seg for 6 mål på de to kampene han har spilt for Metalurg i årets Champions League. Den 32 år gamle playmakeren har også over 100 landskamper for sitt hjemland, Slovenia.

 

For Elverum velger vi å trekke frem følgende spillere før kampen(antall mål er ikke oppdatert)

 

Alexander Børresen: Den høyreiste spilleren som har tatt store steg de foregående sesongene har nå blitt en av nøkkelspillerne på laget til Michael Apelgren. Børresen som var en av få spillere med erfaring fra Champions League tidligere har notert seg for 10 mål i årets sesong. «Børre» som han kalles av lagkamerater, er en viktig brikke i forsvaret til Elverum.

 

Nikolaj Mehl: På høyresiden i Elverum finner vi den lojale bakspilleren Nikolaj Mehl. Vår danske venn som er inne i sin andre sesong i den hellige svarte og hvite drakta har blitt en av nøkkelspillerne i laget. Med sin fryktinngytende venstreslegge har han satt hele 22 mål i årets sesong. I tillegg til dette er han en lagspiller av rang med sine mange gode innspill til strek og utspill til kant.

 

Kalle Bjørkman: På laget til Elverum finner vi en energibunt utenom det vanlige. Svenske Karl Anders Victor Bjørkman, også kalt «Kalle», er en spiller som alltid spiller med hjertet langt utenpå drakta. Publikumsyndlingen slet med skader i starten av sesongen, men har i det siste fått vært med på moroa i Champions League. Bjørkman har 5 mål på sine kamper i Champions League for de svarte og hvite fra Elverum.

 

Siste mulighet for Champions League i Norge denne sesongen.

Møt opp i hallen.

 

 

Heia ELVERUM!!!!!!