Avslutter med stil! – Elverum

Avslutter med stil!

Elverum-Metalurg 29-23

Elverum startet kampen ganske likt som forrige kamp i Champions League mot Baia Mare. Bakover var intensiteten vanvittig bra. De svarte og hvite slipper kun inn ett mål etter de første 10 minuttene av kampen. Helt bakerst sto kaptein Morten Nergaard helt magisk. Fremover mer rufs i starten. Mange tekniske feil og spill på små marginer er årsaken til at Elverum ikke ledet mer enn 5-2 etter 12 minutters spill.  Metalurg drar ned tempoet i store deler av omgangen, og det er heller ikke overraskende sett ut ifra tidligere kamper.

Etter 16 minutter gjør Elverum det som kanskje var det viktigste kamp. Hver gang de vinner ballen kjører de etter i ankomsten mot trege makedoniere. Nikolaj Mehl spiller fint opp vår svenske høyrekant. Bjørkman setter sin første ball for kvelden via keeperen. Elverum ledet 6-3 etter halvspilt 1.omgang.

Elverum fikk muligheten i overtall i det klokken passerer 19.30. Men ett ellers så godt defensivt Elverum glipper i eget forsvar og Metalurg klarer å utligne til 7-4. Heldigvis for Elverum har Mitrovic som scorer i angrepet etterpå. Elverum slipper inn enda ett mål når de er i overtall. Ofte blir det en ekstra trygghet ved å være enn mann mer, og det gjør at spillerne senker noen få prosent.

Elverum leder med 10-6 etter at Mitrovic smeller en ball mellom beina på motstanderens keeper. Bakerst for Elverum står den spiller som ikke vet hvordan det er å slippe inn mål. Morten Nergaard har stengt butikken og Elverum har ett godt overtak på kampen når de gikk inn i de siste minuttene av omgangen.

Elverum fortsetter det gode spillet i slutten av omgangen. André Lindboe leker seg ute på kanten i det han nonchalant tricker inn Elverums 11.mål for kvelden. To minutter senere har Larvikgutten satt inn to mål til og Elverum leder 14-6 minuttet før pause. Lindboe har gjort en fin figur med hele fem mål på de første 30 målene.

Metalurg får en scoring til før pause, men Elverum får enda en mulighet til å slå inn noen ekstra spikere i kista før pausesignalet går. Apelgren legger naturligvis det grønne kort som forteller oss at Elverum skal ta en timeout. Taktikken blir lagt, og når guttene velger å følge gameplanen, så blir det som regel mål. Øverby setter inn 15-8 ledelse til pause.

Elverum har veldig god kontroll på kampen de første 10 minuttene av 2.omgang. Morten Nergaard fortsetter det gode spillet og fremover gjør Elverum nok mål til å holde makedonierne ute av kampen om to poeng. Elverum leder 19-11 etter at Vegard Bakken Øien redder straffekast fra Bozovic.

Elverum tar frem konfekten i den andre omgangen. Mange fine angrepskombinasjoner for ett hjemmelag som er stinne av selvtillit. Nikolaj Mehl går opp i luften og spiller en luftpasning til en flyvende Steffen Stegavik. Trønderen som gjorde en meget god kamp er sikker som banken i det han setter inn Elverums 22. mål.

Elverum bytter litt på laget de siste 15 minuttene når kampen så å si er over. Det er tydelig at våre gjester fra Makedonia ikke har noe å spille for. Vegard Øien fikk det siste kvarteret i målet for vertene. Steffen Stegavik går å setter seg etter en meget fin kamp, og Håkon Ekren kommer inn for trønderen.

De siste 10 minuttene av kampen kryper gjestene innpå naturlig nok, men det er aldri fare for hvor seieren skal havne. Når man skifter alle mann i angrep og forsvar er det vanskelig å spille seg ordentlig inn i kampen. Elverum avslutter med ett trekk som de har kjørt en årrekke. Mehl veksler inn Bjørkmann som spiller ballen mellom beina til Mehl. Dansken hopper inn fra dødvinkel og spiller ballen over til en flyvende Lars Nordberg som setter ballen enkelt i mål. Reprisen viser riktignok at evigunge Lars tråkker over(!!!) streken i det han satser, men dommerne valgte å ikke være en festbrems på slutten av en meget god håndballkamp for de svarte og hvite.

André Lindboe ble toppscorer med 8 mål. Morten Nergaard var banens beste spiller.

Nå ser vi frem til neste kamp som spilles mot Halden på onsdag!

Takk til alle som har fulgt oss i Champions League.