Elverum vinner komfortabelt mot ett svekket Halden – Elverum

Elverum vinner komfortabelt mot ett svekket Halden

Elverum-Halden 39-29

I onsdagens kamp var det gjestene fra Halden som startet best. Selv uten sin soleklare førstekeeper Rasmus Bech, så er det Halden som går opp i en 2-1 ledelse etter 3 minutter. Heldigvis for Elverum er André Lindboe og Steffen Stegavik i slaget innledningsvis. Vertene snur kampen i løpet av minuttet og ser seg ikke tilbake. Keeper Morten Nergaard står bra bakerst for vertene i starten på kampen.

Kantspiller Lindboe tricker inn sin andre scoring i det Elverum går opp i en 6-3 ledelse etter 8 minutter fra meget spiss vinkel. Elverum får en gyllen mulighet til å øke ytterligere i det Mitrovic snapper ballen og kommer alene med keeper, men Haldens målvakt redder ballen. Returen går til en spiller fra Østfoldlaget som utnytter overtallet i det Luka henger igjen etter bommen.

Halden velger å ikke stå med lua i hånda i Terningen denne kvelden. Sakte men sikkert sniker de seg innpå Elverum. I det Simen Holm setter inn en ball via Morten Nergaard så er Halden helt oppe i ryggen på Elverum. I angrepet etterpå utligner Rasmus Carlsson til 8-8 etter 14.30 spilt.

Lindboe setter sin 5.scoring etter 16.minutter i det Morten Nergaard enkelt poler en ball fra gjestens Simen Holm. Simen Holm prøver å revansjere seg mot Morten i det Halden kommer opp i angrep, men igjen står keeperen fra Søbakken i veien, og igjen kontrer Elverum inn en scoring. Det var Petter Øverby som setter 12-9 til Elverum.

Elverum sliter med det høye tempoet som Halden kjører etter hver gang de vinner ballen. Gabriel Setterblom setter inn en redusering like etter at Stegavik har dunket en ball i krysset. Etter 20 minutter av den første omgangen har Elverum byttet ut alle bakspillerne som startet kampen. Apelgren føler at de har grei kontroll, og lar mange av de såkalte faste hvile seg litt til senere i kampen. Viktig og lurt av trenerteamet.

De svarte og hvite leder på det meste med 4 mål i den første omgangen, men Halden spiser inn to av målene før Børresen sniker inn en scoring i det Burud gjør en dårlig vurdering med ett innspill til linjespilleren.

Omganger ebber ut til 17-16 i en omgang der Elverum ikke har vært til å kjenne igjen defensivt. Offensivt var det greit med 17 mål mot et Halden som manglet sin viktige keeper, Rasmus Beck.

Steffen Stegavik starter den 2.omgangen med å skyte rett på Haldens 3.keeper. Halden benytter muligheten til utligne til 17-17. Elverum får muligheten i overtall i det Mathias Gjesterud setter ut en fot på ett innspill som er tenkt for Øverby. Elverum benytter overtallet på best mulig vis i det dem setter to baller i nettet til gjestene. Godt overtall av vertene.

Etter overtallet øker Øverby og Mitrovic ytterligere for vertene fra Elverum. Haldens trener Jonas Wille hadde ett lite håp om å holde følge utover omgangen, men er nødt til å snakke med sine disipler om hvordan de skal få til det.

Petter Øverby setter inn sitt femte mål i det han fører Elverum opp i en 23-18 ledelse etter 8 minutter av den 2.omgangen. Strekspilleren setter ball i mål på en kontring der han tar en overslagsfinte på en spiller fra Halden før han setter ballen enkelt i mål.

Elverum hadde ganske god kontroll på kampen fra 10 minutter ut i den andre omgangen. Elverum kjørte noen kollektivt gode bevegelser før Stegavik legger en lekker flyverpasning til Lindboe som er sikker som banken ute på venstrekanten. Stegavik vil ikke være noe dårligere, og setter inn en flyver fra Mehl. Elverum er lekne i denne perioden av kampen.

Elverum kontrollerer inn til en seier. 10 minutter før slutt leder vertene med hele syv mål etter at Mitrovic limer en ball opp i krysset. Mitrovic fortsetter å bøtte inn mål for vertene.

Kampen ebber ut til en komfortabel 39-29 seier til Elverum på ikke en altfor god dag. Det er tydelig at Elverum hadde flere gir å gå på i denne kampen. Elverum er gode fremover, men har en jobb å gjøre bakover til neste kamp mot Kolstad i Trondheim.

Toppscorere var Luka Mitrovic og André Lindboe med 9 mål hver.