Vi møter fremadstormende Kolstad! – Elverum
Nordberg er klar for kamp i Trondheim!

Vi møter fremadstormende Kolstad!

I morgen er det duket for en meget spennende duell i Trondheim Spektrum. Elverum gjester nyopprykkede Kolstad, som har tidvis imponert stort i sin første sesong i det gode selskap. Trønderen har mange unge og treningsvillige unggutter som stadig viser at motivasjon kan slå klasse. Klubben som har tatt Grundigligaen med storm har også en ung fremadstormende trener i Stian Gomo.

 

Elverum har i de senere årene slitt veldig mot nyopprykkede lag på bortebane. I fjor gikk de svarte og hvite på en smell mot Lillestrøm, og året før var det Falk Horten som gjorde livet surt for Morten Nergaard &co. Selv om vi kan lese i dagens Hamar Arbeiderblad at Mishels Liaba mener at dette er en ren transportetappe for gjestene så er det i bestefall ett forsøk på å Elverum til å senke seg under vanlig nivå. Kolstad har hele 3 spillere i bruttotroppen til EM i polen, riktig nok er det ingen av de som har fått utdelt billett, men det gir et tydelig signal på at Kolstad gjør mye riktig.

 

På morgendagens motstander er det hele fem(!) stykker som har kastet ball for de svarte og hvite. Truls Fjeseth, Mishels Liaba, Goran Rajkovic og Mats Weraas har alle tidligere spilt mer eller mindre på a-laget under Christian Berge. Broren til Petter Øverby spilte i junioravdelingen før han gikk til Kolstad via Haugaland. Det blir med andre ord en spesiell kamp for mange av spillerne som på den tiden ikke klarte å spille seg til fast plass hos Taiga´ns menn.

 

Men med mer tillit har mange av disse spilleren absolutt vist at de holder ett høyt nivå i den øverste divisjonen. Best av dem alle er Mishels Liaba. Den unge venstrebacken som så vidt har fylt 20, har i hele høst imponert med sin fysiske spillestil i det defensive arbeidet. I det offensive har den unge skytteren skutt filler av motstanderens keepere. På tross av at mange lag snakker om hvordan de skal stoppe sønnen til Alexandre Liaba har han nettet hele 62 ganger, kun spillemål. Dette gjør at mørkluggen som er født og oppvokst i Elverum er nr 8 på toppscorerlista.

Mishels Liaba er Kolstads viktigste spiller
Mishels Liaba er Kolstads viktigste spiller

 

Ute på kantene har Kolstad klasse. Truls Fjeseth og Adrian Aalberg er teknisk gode kantspillere som kanskje er det beste kantparet i ligaen. Trønderne er ekstremt gode i kontra og de pøser inn med mål for Kolstad. Både Fjeseth og Aalberg er tatt ut i bruttotroppen til Christian Berge.

 

For Elverum kom det en skikkelig gladnyhet her i uken. Både Øverby og Lindboe er tatt ut til EM i Polen. Selv om uttaket er klart er nok duoen ivrig på å vise seg frem for Berge og resten av landslagsledelsen. Begge har vist en fin form i høst og har vært to av nøkkelspillerne på ett Elverum som for alvor har funnet formen i både Champions League og i Grundigligaen.

 

Laget sin helhet ser bare bedre og bedre ut. Elverum har vunnet sine fem siste kamper. Sist mot Halden vant de komfortabelt etter en svak første omgang. Elverum viser at toppnivået er kanskje høyest i ligaen, så gjelder det å få det ut gang på gang i lengre perioder i kampene. Nå har laget spilt dobbelt så mange kamper som resten av lagene, er ferdig i Champions League, som har gitt enormt med erfaring og kanskje også nivåheving av hele klubben sett under ett. Nå er det kun serien som gjelder. Her skal Elverum opp og frem for å få en best mulig plassering i sånn at det blir flest mulig hjemmekamper i sluttspillet. Arendal på topp er nok kjørt, men for å gå forbi Haslum er Kolstad et lag som må nedkjempes onsdag kveld.

 

Steffen Stegavik og Lars Nordberg møter gamle lagkamerater fra Trondheim i denne kampen. Trønderen Stegavik har garantert mye familie og venner på tribunen, og han har helt sikkert lyst til å være latterlig god i egen lekestue. Stegavik har også vært en av de mest positive spillerne for Apelgren og Hamar i de siste kampene.

Steffen Stegavik(Elverum) spiller mot gamlelaget.
Steffen Stegavik(Elverum) spiller mot gamlelaget.

 

Er du i Trøndelag i morgen så bør du ta turen til Trondheim Spektrum/Nidarøhallen klokken 18:30.

 

Vi lover å kjempe sultne trøndere ut av stilen.

Vi lover å løpe opp Fjeseth og Aalberg i kontraen

Vi lover å gjøre livet surt for Liaba.

Vi lover å sende mange baller bak sympatisk Rajkovic i målet til vertene.

Vi skal gjøre alt vi kan for å hente med oss poengene hjem til Terningen Arena.

 

 

HEIA ELVERUM!!!