Stensrud imponerte – Elverum
TØFF HAMAR-GUTT: Erik Stensrud var en god spiller, og tøff. Han lot seg ikke stoppe av ei ulykke som kostet ham halve langfingeren.

Stensrud imponerte

Ny fredags historie!

I 1975/76- sesongen hadde Elverum en Hamarsing på laget som gjorde seg sterkt bemerket tross sitt finger-handicap (bildet). Erik ble brukt som en sterk, stabil og nyttig strekspiller.  Men forskjellige omstendigheter gjorde at han etter hvert ble brukt på venstrekant, et klokt valg skulle det vise seg. Han var sikkerheten selv med skuddstyrke fra spiss vinkel.

 

På høsten 1975 var landslaget på besøk i Elverum og det var flere der som sperret øynene opp da Erik satte inn 4 mål fra sin kant-posisjon. Uka etter var det kamp mot Oppsal som ble Elverums beste kamp mot de på 10 år. Det ble 17-17 og Erik smelte til med 6 scoringer fra sin kant-posisjon.

 

En annen Hamargutt var også med i troppen, men begge to fant det vanskelig etter hvert å kombinere trening hver dag med pendling mellom Hamar og Elverum.  Det ble for tidkrevende og begge fant det vanskelig å fortsette lenger.

 

Tom Felbergs skuddstyrke

 

Tom (25) kom fra Molde og ble med fra høsten 1976 etter at flere støttespillere hadde sluttet. Som flere før ham gikk han idrettslinja på lærerskolen. Han ville lære mer håndball enn han kunne få ved å spille i 3. divisjon med Sunndal.

 

Tom hadde et fryktelig hardt skudd og var venstre-hendt. Det summet bra i Elverumshallen da han traff stolperota nede ved gulvet så målet flyttet seg bakover! Han ble bare ett år i Elverum og det var synd for han kunne bare bli så god som han ville.  Han hadde en veldig god fysikk og hadde gode resultater også på friidrettsbanen.

 

Håper dere kom styrket gjennom denne uka som vi håper vil toppe seg med seier over serieleder Arendal på lørdag!

 

VEL MØTT OG GOD HELG!

 

 

Hein S. Ekeberg