Regnbuefarger velkommen i Elverum – Elverum

Regnbuefarger velkommen i Elverum

 

Morten Nergaard og Elverum Håndball velger å ta ett standpunkt  for alle menneskers likeverd. I vårsesongen  vil vår kaptein ikle seg regnbuefarget kapteinsbind for å vise at vår klubb tar ett standpunkt. Elverum Håndball vil med dette gi vår støtte til Norges kaptein Bjarte Myhrhol og Sveriges kaptein Tobias Karlsson sitt ønske om å bruke regnbuefarget kapteinsbind under Em i Polen. På denne måten håper vi å bidra til å vise at Håndball familien er inkluderende og har plass til alle.

 

Kaptein Morten Nergaard:

 

Hvorfor er det viktig å ta ett standpunkt i denne saken?

 

Vi vil gjerne vise vår støtte til denne saken når det nå har kommet på dagsorden. Vi føler at det er viktig at vi som Lag tar et standpunkt og forteller at i håndballen skal det være plass til alle.

 

Hva syns du om avgjørelsen til EHF om å ikke tillate at man får bruke flerfarget kapteinsbindet i Em?

 

Vi syns EHF burde tillatt dette og er ikke enig i avgjørelsen, nettopp derfor er det viktig at vi nå gjør dette for å vise at det skal være plass til alle i håndballen. Det er skremmende at å vise støtte til menneskers likeverd ikke skal være tillatt uansett om det er på en håndball bane, i politikk eller andre steder. Vi i Elverum Håndball hadde håpet at vi hadde kommet lenger på dette området i 2016.