En ny vår! – Elverum

En ny vår!

Landslagspausen er over og Elverumsgutta er klare for å ta fatt i vårsesongen!

Elverum tok juleferie etter hjemmetap mot Arendal i midten av desember. Da lå Elverum på en 5.plass med 16 poeng. 1 kamp mindre spilt enn alle unntatt Drammen. 1 poeng opp til Fyllingen, 2 poeng opp til Halden og 7 poeng opp til Halsum på 2.plass og hele 10 poeng bak serieleder Arendal. Kolstad ligger poenget bak Elverum, men har en kamp mer spilt.

Det var litt av et år klubben la bak seg når vi nå gikk over i et nytt år. Fantastiske prestasjoner i EHF Champions League og balansen i det rotete regnskapet ser ut til å være på rett veg. En enorm dugnadsinnsats i klubben har vært bindingsverket og grunnlaget for hvor vi står nå i starten på 2016. Stemningen rundt GRUNDIGigaen, Champions League og klubben generelt er avhengig av de som legger ned timevis med arbeid for klubben, før, under, etter og mellom kampene.

Siden vi var i Terningen i desember har nye ting skjedd i klubben. Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, og Michael Apelgren har forlenget med klubben også neste sesong. Luka Mitrovic har kunngjort at han forlater klubben etter denne sesongen og ungareren Tamás Iváncsik har skrevet kontrakt med klubben som strekker seg til ut sesongens sluttspill.

Noen blir med videre, noen går og noen kommer til. Slik vil det alltid være i lagidrett. Det er synd å miste gode spillere, men det gir også muligheter til å tenke nytt og gi andre muligheten til å spille i håndballbyen Elverum. Signeringen av Tamás Iváncsik er et bevis på at Elverum har blitt et navn ute i håndball-Europa. Det virker kanskje å ha kommet over natten, men det er lang tids hardt arbeid som ligger bak for å få klubben dit den er i dag. Nå blir oppgaven å holde oss her!

Det er ikke bare Elverum som har åpnet øynene til håndball-Europa. De norske landslagsgutta har virkelig gitt bensin på bålet for hva som kan bli en framtidig håndball-nasjon med årene. Den muligheten må vi gripe. For den prestasjonen Norge leverte i EM i Polen kom ikke av seg selv, akkurat som Elverums Champions League- spill ikke var en tilfeldighet. Norges prestasjon kom etter lang tids hardt arbeid, de rette folkene på rett sted, men ikke minst som følge av en rekrutteringsprosess i norsk gutte- og herrehåndball som har skapt spillere som har kunnet dratt ut i Europa for å spille for de beste.

Vi er stolte over å ha kunnet være et springbrett for Magnus Gullerud ut i Europeisk håndball, Arendal skal være stolte å slå seg på brystet for Magnus Jøndal, og jammen skal Elverum være stolte over å være det norske laget med fleste landslagsspillere på det norske herrelandslaget. Linboe og Øverby gjorde jobben de ble satt til og har vist at hardt arbeid bærer frukter. Ikke minst har landslagstrener Christian Berge levert til gangs, som han også gjorde for Elverum.

Det er sammensetningen av vilje, styrke, teknikk og lagånd som gjorde at Norge kunne kjempe om medaljer i EM. Den sammen viljen, styrken, teknikken og lagånden er viktig for alle som vil kjempe i toppen, det kommer ikke av seg selv. Det kommer av troen på at det er mulig. OPTIMIST som vi sier i Elverum!

På søndag drar Elverum til Stavanger for å møte Viking i årets første GRUNDIGliga-kamp. Starten på vårsesongen som de siste årene har blitt viktigere enn noen gang. Det er i enden av vårsesongen at Sluttspillet ligger, og det er der det gjeveste av det gjeve ligger, nemlig Champions League-plassen!

Elverum har gjort det så mange ganger før, nå skal vi sammen med publikum, dugnadsgjengen, spillere, trenere og optimisme ut å kjempe en hard kamp om poengene. En kamp om den beste plasseringen foran sluttspillet og deretter kampen om Champions League og sluttspillmester-tittelen.

Veien blir hard og vanskelig, foran oss på banen står Viking, Fyllingen, Drammen, Bodø, Stord, Bækkelaget, Halden, Haslum og Runar.

Gjør dere klare alle sammen! Det er tid for en ny vår!

/Magnus Stenseth