Første skritt mot sluttspillgull! – Elverum

Første skritt mot sluttspillgull!

Endelig er det klart for GRUNDIGligaen igjen etter en januarmåned fylt med god reklame for herrehåndballen. Mye har skjedd, men nå rettes fokuset mot Stavanger og Viking. I morgendagens kamp er det rogalendingen som er første hinder mot det gjeve sluttspillgullet for de svarte og hvite heltene fra Elverum. Viking ligger som kjent nederst på tabellen med minus 1 poeng etter at de startet sesongen med hele fire minuspoeng. Viking har sin ene seier mot Bodø som de tok i romslige Stavanger Idrettshall. Morgendagens kamp spilles i Åsenhallen som er noe mer intim enn idrettshallen.

 

Laget til Viking består av en rekke spennende og talentfulle unggutter i en fin miks med noen mer rutinerte spillere. Gøran Johannesen er lagets motor og store stjerne. Den talentfulle midtbacken som var så uheldig å gå glipp av EM i polen på grunn av skade er toppscorer i ligaen. Med sine 92mål har flere danske, svenske og tyske klubber fått øyene opp for en av de store profilene i årets sesong. GOG er den av klubbene som han har blitt ryktes mest til (usikker om han allerede er klar).

 

En viktig spiller for vertene er evigunge Erik Rafoss. Spillerne som for noen år siden var innom Robert Hedins landlagstropp er en viktig brikke for Gunnar Blombacks mannskap. Den høyrehendte høyrebacken er sikker fra sju-meteren og en spiller som sjeldent leverer en dårlig kamp for blåtrøyene. Utenom de nevnte spillerne er de jevnt besatt på de andre posisjonene, og hvis Elverum ikke presterer bedre enn hva de gjorde mot Kolstad kan det bli en meget kjip tur til Rogaland.

 

For Elverums del så er troppen så å si skadefri. Til og med Erik Toft er tilbake fra skade, men det er enda usikkert på hvordan han blir matchet av trenerteamet Apelgren/Hamar så tidlig etter skadeavbrekket. Elverums uttalte mål er sluttspillet, og det er derfor naturlig å tenke seg at målmaskina fra Søbakken matches veldig forsiktig i starten.

 

Helt ytterst på høyrekant har Elverum kanskje gjort tidenes signering i norsk målestokk. Tamas Ivanscik er en ungarsk høyrekant som fort kan vise seg å bli den berømte tungen på vektskålen når den viktigste tittelen skal deles ut. Ivanscik har tidligere spilt i «final4» og har en rekke kamper på det ungarske landslaget. Det blir spennende å se om hvordan han takler overgangen fra rumensk til norsk håndball.

 

Andre viktige spillere for Elverum er Øverby og Lindboe som har høstet meget god erfaring fra EM i Polen. Det blir spennende å følge med på om guttene har klart å gjøre seg ferdig med mesterskapet mentalt. Om det lugger litt for de nevnte så er nok både David Wattstrøm og Aleksander Børresen meget klare for å kjempe seg til mest mulig spilletid for de svarte og hvite. Wattstrøm har også gjort mange fine prestasjoner for klubbens rekruttlag i spillepausen.

 

 

Elverum er favoritter men det er alltid stor spenning når første kamp etter «ferien» skal spilles. Kampen kan følges på www.ostlendingen.no eller på handball.no fra klokken 17:55.

Vi heier som vanlig på Elverum!!!