Gjeitrem, Tangen og resten av Fyllingen kommer på besøk! – Elverum
Steffen Stegavik var god i forrige kamp

Gjeitrem, Tangen og resten av Fyllingen kommer på besøk!

Første hjemmekamp i 2016, og det er et lite «hatoppgjør» som venter. Hordalands flaggskip FyllingenBergen kommer over fjellet for å kjempe om poengene mot de svarte og hvite i Terningen Arena. I denne kampen gjør den ungarske vingen, Tamas Ivanscik sin hjemmedebut foran Taiga`n og resten av håndballsupportere fra Innlandet. Den kjappe høyrekanten har jo allerede vist seg frem på Vestlandet (6 mål mot Viking sist), så Vidar Gjesdal og hans menn har garantert snakket om stjernespilleren.

 

For Fyllingen har sesongen egentlig vært som forventet. Laget med de gule og blå draktene ligger plassen foran Elverum på tabellen. Med sine 19poeng på 15 spilte kamper har de både poenget mer og en kamp mer spilt enn Apelgrens disipler. I forrige oppgjør mellom lagene vant Fyllingen ganske komfortabelt med sifrene 28-25. I den kampen fungerte veldig lite for gjestene som møtte et godt Fyllingen. Eivind Tangen banket inn hele 11 mål på Nergaard og Øien i det oppgjøret.

 

I denne kampen må Elverum stoppe nevnte Tangen. Den unge bergenseren som er sett på som et av tidenes talent i norsk herrehåndball er den farligste spilleren for gjestene. Venstrehendte Tangen har en skuddarm som kommer til å bli godt brukt for Berges mannskap i fremtiden, om han selv vil. Ryktene skal ha det til at profilen er i ferd med å følge samboer Stine Skogrand til Danmark etter sesongen. I morgen er det opp til Elverum å kjøle ned dette ryktet i form av aggressivt og kompakt forsvarsspill.

 

En annen spiller som er meget viktig for FyllingenBergen er den anvendelige strekspilleren Andreas Gjeitrem. Twitterkongen som mener at denne uken blir i tøffeste laget (4 kamper på en uke), har i denne sesongen bevisst at han kan ha mange gode år igjen på parketten. Han har til tider vært meget god for Fyllingen både i etablert angrep, og ikke minst når han fyrer fra bak i banen i ankomsten.

 

På kantene har Fyllingen brukbare spillere som setter ballen i mål når de skal, og bak i banen har de en Julius Andersson som har variert en del, men på sitt beste er han en meget god spiller. Aller bakerst har de kanskje sin viktigste spiller. Lars Eggen Rismark er ofte den spilleren som kan vippe kamper i deres favør.

 

For Elverum så er alle spillere tilbake fra skade. Laget er i en fase der de skal gjøre alt de kan for å ligge best mulig an til sluttspillet. Derfor er det en meget viktig kamp for klatre på tabellen i morgen. Lagene ligger som nevnt kun 1p unna hverandre og denne kampen har stor betydning for tabellsituasjon og sluttspillet. Hamar og Apelgren har i hele år uttalt at det er gull i sluttspillet som er hovedmålet.

 

I forrige kamp mot Viking var Elverum langt unna forventet nivå. Ja, det svarte og hvite vant greit, men det var mot et lag som de bør og må vinne mot. I morgendagens kamp mot Fyllingen må vi se et helt annet lag som kommer på banen. Elverumsingene må sloss for hverandre og spilt klokt både i angrep og i forsvar.
Det er viktig at spillere som Stegavik fortsetter den gode trenden fra forrige kamp, og at Nergaard helt bakerst stenger sjappa når de gule og blå prøver å lage litt kvalme. I den forbindelsen er Øverby og Børresen meget viktige som forsvarsbautaer for vertene.

 

Kampen spilles 18:30 i Terningen Arena!

 

Håper vi ses!!

 

HEIA ELVERUM!