Lekende lett mot FyllingenBergen – Elverum

Lekende lett mot FyllingenBergen

Elverum-Fyllingen 34-25

Kamper begynner på best mulig måte for hjemmelaget. En slu Luka Mitrovic snapper to baller i løpet av ti sekunder. Først setter han enkelt inn ballen alene med Eggen Rismark, før han vinner ballen igjen når han løper hjem. Ballen havner hos Børresen som sender ny-signeringen Tamas Ivanscik alene med fyllingens keeper.

Fyllingen viser at de absolutt ikke vil legge seg i denne kampen. Fredrik Mossestad smeller inn en redusering etter at Nergaard reddet det første forsøket fra storskytter Eivind Tangen.  Elverum tar ledelsen 5-3 etter at Øverby setter sin andre ball for kvelden. Bakover er det helt tydelig at Elverum utfordret Fyllingens Tor-Andre Lunde til å ta valgene. Noe som de lykkes godt med i starten av kampen.

Allerede etter 9.21 ble Vidar Gjesdal tvunget til å ta en timeout for gjestene. Fremover startet Elverum kampen glimrende. Timeouten fungerte akkurat som Gjesdal håpet på. Lindboe kontrer inn en ball med engang, men Tangen og Lunde(som for engangsskyld treffer) skyter Fyllingen inn igjen i kampen. Etter 14.45 var stillingen 8-8 etter at Tangen viste frem sitt gode skudd.

Etter at Fyllingen utlignet til 8-8 våkner Elverum. Etter noen kjappe mål av Stegavik og Ivanscik er det Elverum som er i føringen igjen. Luka Mitrovic smeller inn et kanonskudd til ledelse 12-9 etter 20 minutter. I angrepet etterpå reduserer Julius Andersson i en situasjon der Aleksander Børresen pådrar seg kampens første tominutters utvisning.

Elverum rir av utvisningen i en periode der de faktisk pådrar seg to gule kort for munnbruk mot dommerne. Situasjonene de henger seg opp i er tvilsomme. I det laget blir fullt lag igjen redder Nergaard ett skudd fra Tangen, og sender tryllekunstner Lindboe alene med Rismark. Lindboe leker enkelt inn en 13-10 ledelse til vertene.

Elverum øker ytterligere med tre mål til etter at Matias Lygre noe klønete river ned Tamas Ivanscik på en overgang. Håkon Ekren, Petter Øverby og Luka Mitrovic er de som har æren av å føre vertene opp i en 16-10 ledelse etter 26 minutters spill av den første omgangen. Taiga´n begynte allerede å lukte på seier.

Luka Mitrovic sørger for at Fredrik Mossestad ikke får muligheten alene mot Nergaard. Med et sugent returløp snapper han den lange ballen fra keeper Rismark. I andre enden av banen er nevnte Mitrovic noe heldig i det han snapper opp sin egen retur og setter ballen iskaldt over en utrusende Eggen Rismark. Fin avslutning av mannen som skal til slovensk håndball etter sesongen.

Fyllingen sørger for litt spenning når de setter inn sitt tolvte mål like før pausesignalet. Elverum ledet 17-12 i det pauseklovnene fikk sine verdifulle minutter på banen.

Den andre omgangen startet veldig rotete for Elverums del. Hjemmelaget sliter litt i de første minuttene i det etablerte angrepet, men når den svenske forsvarspilleren Joakim Stenqvist blir utvist for Fyllingen får Elverum en gyllen mulighet å reise i fra. Lindboe setter den første fra straffemerket til 19-14. Benken til Fyllingen klarte ikke å telle til fem, og de velger å sende 6 utespillere på banen på tross av utvisningen. Tamas Ivanscik får en enkel oppgave med å sette inn nok en ball. Uheldigvis for hjemmelaget glipper Lindboe i forsvarsspillet og en god Mossestad setter inn en redusering, på tross av at de kun er fire utespillere på banen.

Petter Øverby får en meget god mulig til å øke til en ledelse på 7 mål for vertene, men en fantastisk redning av Eggen Rismark hindrer den gode strekspilleren i å sette nok et mål bak trønderen. Dette var også det eneste Gruegutten misset på i en ellers meget solid kamp.

Etter 14:20 setter Lindboe inn sitt 4 strake straffekast etter at Øverby har kjempet som en løve inne på streken. Lindboe fører vertene opp i en 25-19 ledelse med ett straffekast som Pål Klaveness kun er en statist til. Meget bra skyting av spilleren som spilte EM i polen for Norge.

Luka Mitrovic smeller inn en ledelse med hele syv mål etter at han blir krysset fint opp av en god Stegavik. Men Andreas Gjeitrem setter sin første for kvelden i det han fyrer en underarm i ankomsten, noe som gjør at Fyllingen hadde en liten mulighet å henge på helt inn.

En annen spiller som scorer sitt første mål er Nikolaj Mehl som enkelt tricket inn en ball på Rismark i en situasjon som det først ser ut som han mister ballen. Bakover i banen har Morten Nergaard mange gode redninger, noe som gjør at ledelsen er meget stabil. Tipper Julius Andersson ønsker at han ikke skjøt alle skuddene langt der Morten plukket ballene meget enkelt. Svensken ble regelrett lekt med av Elverums kaptein.

Nergaard gjorde en fin figur i målet for Elverum

Etter 22 spilte minutter kapitulerer Eivind Tangen og resten av Fyllingen. Vidar Gjesdal bytter ut nevnte Tangen og Lunde i det de ser at de ikke har noe mulighet til å ta med poengene tilbake til regnfulle Bergen. Fyllingen manglet en del sentrale bakspillere og gode Iben Hvidsten. Men ute på kanten gjorde Matias Lygre savnet av Hvidsten minimalt, men bak i banen ble de litt tynne. Spesielt ettersom verken Andersson eller Lunde ikke hadde noen god dag. Nevnte Lygre ble også kåret til Fyllingens beste spiller. Gratulerer til han.

Det er fullstendig lekestue for Elverums del i slutten av kampen. Ivanscik får en gedigen mulighet etter at Ekren har satt opp et godt angrepsspill. I stedet for å sette ballen i mål spillere han ballen til banenes beste spiller, Petter Øverby. Øverby er sikkerheten selv mot det åpne målet. Festhåndball av vertene.

En god Ivanscik får en enkel jobb når quarterback Lindboe sender han av sted med en utsøkt pasning. Ungareren gjør ingen feil i det han setter inn Elverums siste scoring for dagen. Fyllingen reduserer en gang til stillingen 34-25. En god kamp av hjemmelaget.

Best for Elverum var Petter Øverby, tett fulgt av Tamas Ivanscik.