Børge Lund og Bodø! – Elverum
Nikolaj Mehl er gira på to nye poeng mot Bodø!

Børge Lund og Bodø!

I morgen spiller vi nok en viktig bortekamp i Grundigligaen. Denne gangen er det fjorårets sluttspillsfinalist Bodø HK som står på motsatt banehalvdel. Laget som noe overaskende slo FyllingenBergen i NM er på vei opp igjen etter en tung start på sesongen. De gule og blå nordlendingene ligger for øyeblikket på en 7.plass på tabellen. I forrige oppgjør mellom lagene endte med en meget komfortabel 29-17 seier til Elverum. I den kampen reddet Nergaard så å si alt fra Bodø. Fremover på banen var Petter Øverby sjef med hele 7 mål. I morgendagens kamp er det et revansjelysten BHK som denne gangen har med superviktige Stig Tore Moen Nilsen.

 

Nevnte Moen Nilsen er den klart beste spilleren til BHK. Den skeivhendte høyrebacken hadde en trøblete høstsesong som var preget av mye skader, men nå er han tilbake for fullt, noe som gjør at Apelgren og Hamar virkelig må klekke ut en god plan for å stoppe han. Selv med mye skader står Moen Nilsen med 55 mål i årets sesong. Han har 3. høyest scoringssnitt i årets sesong.

 

BHKs toppscorer denne sesongen er Bodøværingen Vetle Eck Aga. Midt/venstrebacken har også slitt med skade noen kamper, men har tegnet seg for hele 63 mål på 12 kamper for laget som trenes av evigunge Børge Lund.

 

Bakerst i kassa har de maskinen Joachim Søholm Christensen. Dansken som sjeldent spiller en dårlig kamp er en av de aller beste spillerne i ligaen. Keeperen har en egen evne til å stenge buret når det koker som mest. I Bodø Spektrum er det alltid mye folk, så Elverum er helt nødt til å snu denne trenden med Christensen. Noe de klarte sist de var på besøk, da de tok med seg sluttspillsgullet hjem til Elverum.

 

Utenom disse spillerne er det mange gode spillere på morgendagens motstander. Ytterst til venstre har de teknisk gode Alexander Westby. På linjen har de den trønderske krigeren, Endre Langaas som ikke er redd for å dele ut smeller. Høyrekanten Jacob Ringdal har Nergaard som regel god kontroll på, men den tidligere BSK/NIF-spilleren er en spiller Apelgren og Hamar ikke må overse. I tillegg har de unge og lovende Vetle Rønningen som kanskje er den på LM98(landslag 98) som har aller størst potensial.

 

For Elverums må de gjøre alt de kan for å gjenskape den gode prestasjonen de hadde forrige kamp mot Fyllingen. Bakover var de taktisk gode og fremover viste Øverby, Ivanscik og ikke minst Mitrovic at de holder et meget høyt nivå. I tillegg til dette har de gode spillere i Mehl, Lindboe og Stegavik. Jeg unner ikke BHK og Børge Lund å legge en taktisk plan for å stoppe et stjernespekket Elverum som jobber for å få best mulig utgangspunkt i sluttspillet.

 

Bakerst har også Elverum sin kaptein, Morten Nergaard som fortsatt skal vise at han er de beste målvakten i landet. Mannen fra Søbakken sender et tydelig signal til resten av guttene på laget i det han var en av de første til å signere ny kontrakt med klubben.
Håper alle tar seg tid til å følge med på denne kampen. Kampen vises på www.ostlendingen.no eller på Elverumsradioen. Avkast er 18:00.

 

Dette er en kamp du faktisk ikke kan gå glipp av.

 

Heia Elverum!!!