Solid seier mot BHK! – Elverum
Toppscorer Lindboe smiler etter to poeng.

Solid seier mot BHK!

Bodø-Elverum 21-30

Kampen borte mot Bodø startet sånn som forventet. Begge lagene følger hverandre tett i starten av kampen. Bodøs Stig Tore Moen Nilsen viser høy klasse når han skyter Nergaard inn i målet med sin utligning til 2-2. Nevnte Nilsen satte også inn det første målet til vertene.

Luka Mitrovic og Stegavik har begge satt inn to mål hver for dagen, i det Elverum går opp til 4-2 etter 6.minutter. Mitrovic gjør alt selv i det han banker enkelt inn ballen bak Christensen, som for anledningen har valgt en frekk hestehale i stedet for å ha det lange karakteristiske håret hengende som han pleier.

Etter 11 minutter får nordlendingene for alvor merke hvem Tamas Ivanscik er. Etter at Aleksander Børresen får kampens første utvisning må de svarte og hvite spille 5 mot 6. Håkon Ekren kommer inn og styrer spillet i denne perioden, og han sender ballen ut til Ivanscik som tricker inn ballen fra meget spiss vinkel. Meget god prestasjon fra nysigneringen fra Baia Mare.

Etter 15 minutter får BHK muligheten til å spille seg opp i en ledelse etter at Elverum har kløna det litt til i noen angrep på rad, men bakerst står Morten Nergaard godt i det han redder et underarmskudd fra målkåte Moen Nilsen. Elverum misbruker sin mulighet i angrepet etterpå og Moen Nilsen lar ikke sjansen gå fra seg i det han finter ut hele Elverum og setter inn 7-6 til vertene etter 16.minutter.

Elverum har en god periode da de snur kampen til 9-8 etter 21.30 spilt av den første omgangen. Moen Nilsen får en god mulighet til å utligne etter at Lars Nordberg blokker ett skudd innenfor 6meteren, men Morten Nergaard er meget god i det han enkelt plukker straffekastet fra BHKs toppscorer.

I denne perioden sliter Elverum fremover på banen, men de er veldig heldige som har en god målvakt bakerst som redder det han skal og litt til. Endelig, etter 26.minutter får gjestene fra Elverum et mål igjen. Lars Nordberg server ballen ut til Lindboe som tar godt vare på muligheten fra spiss vinkel, noe som var starten på en meget god periode for gjestene.

Elverum går opp til en 12-8 ledelse etter at Håkon Ekren spiller fint inn til Øverby inn på linjen. Målet kommer rett etter at BHK brant sitt andre straffekast for kvelden. Bodø pådrar seg en utvisning i den samme situasjonen der Øverby setter ballen enkelt over Christensen. Gjestene fra Elverum er frekk og freidige når de setter to nye baller og går til pauser med en 14-8 ledelse. En litt rotete omgang ender på best mulig måte for gjestene fra skogen.

Førsteomgangs beste spiller var Morten Nergaard i målet til Elverum.

Den andre omgangen starter målløst for gjestene fra Hedmark. Det tar hele 6.35 før Petter Øverby setter inn omgangs første mål for Elverum. Heldigvis for Apelgren og Hamar har de Nergaard bakerst i banen. Kapteinen har kun sluppet inn ett mål og dermed er de like langt.

Etter 10 minutter har gjestene koblet et meget godt grep om kampen. André Lindboe tricket enkelt inn nok Elverums 18.mål for kvelden. Christensen som tok ut strikken i pausen, har ikke kommet seg opp på sitt vanlige nivå i denne kampen. Elverum leder 18-10 på dette tidspunktet av kampen.

BHK vil vise at de ikke legger seg på hjemmebane. Vetle Ek Aga tenner et lite håp etter at nordlendingene får to raske mål, men Lindboe og Elverum svarer direkte. Lynvingen setter en flyver etter et godt kollektivt angrepsspill.

Etter 16 minutter av den andre omgangen leder Elverum med 5 mål etter at Lindboe vakkert smeller inn en kanonkule i det han blir krysset opp til venstreback av Stegavik. I andre enden av banen har BHK en av sine beste perioder i kampen. Vertene har begynt å spille hverandre gode og bakerst ser plutselig Nergaard menneskelig ut. Apelgren ser dette og velger å ta en timeout før Elverum skal kjempe inn to nye poeng, i de siste 12.minuttene.

Elverum begynner å spille ball igjen fremover i banen. Etter at Lindboe setter inn sin andre flyver er Elverum igjen oppe i 6 måls ledelse. Meget fin pasning av danske Mehl som setter opp en god Lindboe. Bakover har Nergaard igjen begynt å stoppe skuddene fra Nilsen&co.

Elverum fortsetter å kjøre på, og når Tamas Ivanscik setter inn 24-16 til de svarte og hvite er det lenger ikke i tvil om hvor poengene skal etter kampen. Raymond Hamar smiler bredt på sidelinjen i det han lukker igjen glidelåsen på lommen. I lommen har han puttet to ferske poeng som kommer veldig godt med når tabellen skal henges opp på veggen i Terningen Arena. Elverum gjør nok en gang en solid forestillingen i Bodø Spektrum.

De fem siste minuttene velger benken til Elverum å dytte innpå de spillerne som har bidratt godt på benken. Viktig å få i gang så mye av troppen som mulig når de nå skal inn i en viktig periode inn mot sluttspillet. Kampen ebber ut til en komfortabel 30-21 seier til Elverum etter at Børresen setter inn de tre siste målene for Elverum

Best for Elverum er jevnt mellom Nergaard og Lindboe. Nergaard er helt outstanding i den første omgangen, og Lindboe er meget bra i den andre omgangen. Lindboe ble også toppscorer med sine 9 mål.