Glem Mamelund, nå kommer Kristian Kjelling! – Elverum
Stegavik er sugen på seier mot sine gamle lagkamerater

Glem Mamelund, nå kommer Kristian Kjelling!

 

Glem Mamelund, i morgen kommer Kristian Kjelling og hans sirkusorkester til Terningen Arena. Endelig er en av de oppgjørende som før sesongen ble sett på som en av de mest interessante her. Budskapet var «fra Drammen til drømmen» men flere av de sentrale brikkene i prosjektet har forlatt skipet som hadde stå kurs mot havets bunn. Men i de siste 2-3 ukene har derimot Kjelling(nå i en trenerrolle) fått drahjelp av spillere som igjen har fått trua på det de holder på med. At de nå skal ut i sine andre tøffe kamp på en uke kan bikke begge veier. I søndagens kamp mot den suverene serielederen Arendal gikk drammenserne på et knepet 19-15 tap. Kurtovic og Paulsen mente at de vant på en taktiske manøvrer, men i mine øyne var Drammen det beste laget taktisk. At de holder serielederen til kun 19 mål på deres hjemmebane er sterkt. At Arendal vinner kampen var ingen bombe I utgangspunktet.

Kjelling får sin ilddåp i Terningen Arena
Kjelling får sin ilddåp i Terningen Arena

 

DHK skal gjøre et forsøk på å velte formsterke Elverum bort fra sin stripe med seiere i morgendagens kamp. For at det skal skje må den tidligere Fjellhammerspilleren og sønn av legende Øistein Havang, Rein Havang virkelig levere varene sånn som han har gjort de siste kampene. Lysluggen som la håndballen på vent pga studier er et godt talent som faktisk var en av toppscorerne i ligaen når han spilte for den gamle storheten Sandefjord for mange år siden. At han igjen viser seg på den beste arenaen er fint for håndballnorge.

 

Ute på kanten har de Christian Spanne. Den venstrehendte spilleren er en av de mest erfarne i spillerene i klubben og han var med i storhetstiden når både Glenn Solberg og Frode Hagen var i klubben. Høyrekanten hadde også et morsomt intervju med blant annet Frank Løke her forleden: (http://www.tv2.no/a/8029844). Intervjuet ble gjort i forbindelse med den solide seieren mot Runar, som forøvrig var i Kjellings debut som trener.

 

En annen spiller som i likhet med Spanne blir 30år i 2016, er keeper Mathias Kolstad Holm. Keeperen som var med i EM-troppen til Gunnar Pettersen i 2008 er en habil målvakt, med et høyt toppnivå. Drammenseren som hele livet har kastet ball i den blå drakta (- 1år i Falk) var banens desidert beste spiller mot Arendal sist. Hele 5 av 7 straffer stoppet den allsidige keeperen som faktisk satset fotball til han var 16-17år.

 

Utenom disse har de gode spillere i Johannes Hippe, Kenneth Boysen og Rasmus Båverud, men ingen av disse har slått til i den blå drakta. Alle spillerne kan isolert sett gjøre livet surt for Nergaard og Øien, men da må de komme bedre inn i det kollektive spillet som drammenserne er avhengige av for å vinne mot et godt hjemmelag.

 

For hjemmelaget er muligens Erik Toft tilbake etter langvarig skade om Apelgren og Hamar sjanser på å bruke han såpass tidlig etter skade. Toft har den siste tiden banket i ball etter ball i velkjent stil for rekruttene. Elverums spiller nummer 17 kan bli en meget viktig brikke om han får skutt i børsa inn mot sluttspillet.

 

Utenom dette mønstrer de svarte og hvite et skadefritt mannskap som er stinne av selvtillit. Gruppen fremstår meget homogen og alle kjenner sin rolle i stallen. På nåværende tidspunkt ser det betydelig mer lyst ut enn hva det gjorde på samme tid i fjor. Gode CL-kamper + mange fine prestasjoner i det siste gjør at mange lag frykter Elverum. I Terningen som kveldens kamp skal spilles i, er Elverum de store favorittene selv om DHK er i positiv utvikling. Kampen kommer til å bli jevn, men forhåpentligvis fortsetter Stegavik med det gode spillet i angrep. Steffen er kanskje ikke den spilleren som alltid scorer 10mål hver kamp, men trønderen har blitt en fantastisk god lagspiller som gjør at Mitrovic og Mehl har gode arbeidsforhold. I tillegg til å gjøre sidebackene gode er mannen til Herrem en av hovedårsakene til at Petter Øverby er en av, om ikke den beste strekspilleren i Norge denne sesongen.

 

Bakerst står som vanlig kaptein Morten Nergaard. Etter å ha lekt med både Fyllingens og Bodøs skyttere har nok mannen som blir 29år på fredag(26.02) selvtillit til å stoppe hvem som helst. Alt går keeperens vei om dagen, hans forlovede Anette sørget for at Morten ble far for annen gang i dag. Vi i Elverum håndball gratulerer til Anette, Morten, Oliver og Mille med et nytt familiemedlem.

 

Vi håper at alle som har mulighet kommer til denne kampen. Avkast er satt til 20:00.

 

Redaksjonen tipper en knepen 26-24 seier med avgjørende scoring av Håkon Ekren 20sekunder før slutt. Denne spenningen kan du faktisk ikke gå glipp av.

 

 

Vi ses i hallen!

HEIA ELVERUM!!!