Tøff kamp borte mot Halden. – Elverum

Tøff kamp borte mot Halden.

Tradisjonelt sett skal Elverum ut i en meget tøff kamp mot det eneste laget fra Østfold i årets sesongen. Det er gamleklubben til Michael Thon som står på motsatt banehalvdel. Halden har i år imponert stort. Før morgendagens kamp ligger de to poeng bak våre svarte og hvite helter. I Remmenhallen har vi fått styrk alle gangene vi har forsøkt oss når det står om poeng eller avansement. Vertene må ses på som store favoritter mot oss, tross vår gode form den siste tiden.

 

I forrige kamp kontrollerte Halden inn til avansement i cupen på enkelt vis etter at Rasmus Beck viste for alvor hvem som var sjefen på banen. Keeperen som går tilbake til dansk håndball etter sesongen er kanskje den viktigste spilleren i Jonas Willes mannskap. En som ikke spilte kampen mot sist er den danske playmakeren Rasmus Carlsen. Carlsen er artisten og målscoreren i laget som forrige oppgjør slo Runar enkelt. Playmakeren nyter sine siste måneder i Norge før han returnere til Danmark og Midtjylland.

 

Halden har gode spillere på hver posisjon. Ute på hver sin kant har de unge, talentfulle norske spillere som setter de sjansene de får. Den mest spennende er William Nygaard-Nilsen som har tatt store steg i årets sesong. Den tidligere Haslum- og Fjellhammerspilleren er fantastisk i kontringsspillet. På hver sin side av Carlsen spiller Simen Holm og Victor Skillhammer. Meget gode mellomdistanse spillere som har skutt filler av både Nergaard og Øien tidligere. Halden er så å si komplette og det blir derfor en meget tøff oppgave som venter gjestene som har gjort det bra etter jul.

 

Og det er nettopp derfor Elverum har en liten sjanse til seier. Med sin gode form og selvtillit vet guttene fra skogen at de kan slå alle, uansett bane. Michael Apelgren som heldigvis har signert ny kontrakt har en egen evne til å få det beste ut av guttene når det nærmer seg sluttspill. En spiller som Luka Mitrovic har vært helt fantastisk den siste tiden. Serberen som kanskje er den aller beste spilleren i ligaen er ofte den spilleren som er sist på ballen for Elverum. Er han ikke sist, har en trolig gjort en så god jobb at andre spillere på laget har gode muligheter til å sette ballen i mål.

 

Elverum er også helt avhengige av å få i gang Mehl, Ivanscik, Bjørkman, Burud og Linderud på høyresiden. Alle bidrar fint i laget, men nå må de vise seg mer i målprotokollen. Ytterst har Elverum fått en ny dimensjon i verdensspilleren Ivanscik, og det er derfor viktig at ungareren får en 6-8 avslutninger hver kamp. Danske Mehl har slitt litt i det siste med avslutningene, men var bra mot Stord sist. Mehl er også en spiller som spiller med hjerte utenpå drakta, noe som kanskje er den viktigste faktoren om det skal bli gull i sluttspillet.

 

Elverum jager Haslum på 2.plass og har derfor ikke råd til å tape mot gode haldensere. Per nå er vi avhengige av å vinne resten av kampene og at Haslum går på et tap (før de møter oss i siste kamp) for at det skal bli sølv i skapet i Terningen. Selv om det uttalte målet er gull i sluttspill, så er det faktisk sånn at de neste kampene er utrolig viktige i veien til dette.

 

Kampen vises på Ostlendingen.no og kan høres på Elverumsradion!

HEIA ELVERUM!!!