Runar og Løke kommer på besøk når vi skal prøve å ta vår sjuende strake seier – Elverum
Klare for kamp

Runar og Løke kommer på besøk når vi skal prøve å ta vår sjuende strake seier

I morgen er det duket for nok en kamp i Grundigligaen. Denne gangen er det de svarte og hvite fra Hvalfangerbyen som kommer. Runar har hatt en meget tung vårsesong etter at Nacor Medina måtte forlate klubben i januar. Inn fikk de den lette maratonløperen Frank Løke. Den godeste Løke har nok ikke bidratt like mye som klubben hadde ønsket. Utenom å sette ut Christian Spanne under et intervju har ikke sandefjordingen bidratt stort på banen. Noen mål har det blitt, men langt fra mange nok for at laget til Johan Zanotti skal ha muligheten til å ta poeng.

 

Runar Sandefjord ligger på den utsatte 10.plassen i ligaen. Ikke gir den sluttspill, men de får kvalik om de ikke kjemper seg forbi DHK på tabellen. Lagene har like mange poeng, noe som gjør at kampen mot Elverum ses på som meget viktig. Ut ifra form og tabellposisjon skal poengene bli igjen i Elverum, men ballen er som kjent rund og det har skjedd større bragder i norske håndballhaller før. Sist Elverums overmenn fra cupfinalen i 2008 vant en kamp var 13.desember i 2015, da slo de Fyllingen med hele 6 mål. Etter dette har de gått på sju strake tap, deriblant mot svakt plasserte Stord som Elverum slo komfortabelt i forrige hjemmekamp.

 

For Runar må man se opp for den fotrappe høyrebacken Janis Pavlovics. Latvieren ble toppscorer med 9 mål når lagene møttes før jul. Den gangen var det Elverum som stakk av med en komfortabel 35-30 seier, etter at Petter Øverby gjorde som han ville i 2*30.

 

En annen spiller som er viktig for gjestene er det nye kapteinen Andreas Thynell som også har stjålet plassen til den tidligere toppscoreren Linus Nilsson. Svensken er en av få spillere fra Runar Sandefjord som kan si seg fornøyd med hvordan prestasjonene har vært etter jul.

 

I kassa har de den unge og lovende Kristijan Jurisic som tidligere har spilt for både Haslum og Arendal. Jurisic er på sitt beste en bra målvakt som kan gjøre livet surt for spillerne på Elverum. Ryktene skal også ha det til at keeperen hadde en finger med i spillet i klubbens overganger i januar.

 

Elverum på sin side hadde håpet å få klar Erik Toft til denne kampen, men det var litt for tidlig for skuddmaskinen. Utenom dette er laget så å si skadefrie i morgen. En svært spillesugen Jonas Burud håper å få en del tillit bak i banen for Elverum i morgendagens kamp.

 

Det er også knyttet litt spenning til om den tidligere Sandefjord Håndballs André Lindboe er klar for å sende byrivalen til SH ett skritt nærmere kvalik. Superkanten som nylig signerte ny kontrakt har i den siste tiden vært meget god for Apelgrens mannskap. Lindboe står med hele 134 mål i årets Grundigliga. Hele 19 mål foran lagkamerat Luka Mitrovic.

 

Vi håper at du kommer til hallen i morgen! Vi trenger all hjelp vi kan få i kampen om sølvet mot Haslum. Vi er kun tre små poeng bak bæringene, og vi er avhengige av en god kamp som ender i to poeng mot Runar.

 

Avkast er kl. 20:00. Kampen bør ses i Terningen Arena.

 

Vi ses. HEIA ELVERUM!!!!