Jonas Burud var god mot Runar

Ungguttene gjorde jobben for Elverum

Elverum- Runar Sandefjord 35-20

Her kommer et lite referat:

For en start på kampen av Elverum. Andre Lindboe blir satt opp i en flyver, toppscoreren i serien er lite egoistisk i det han spiller ballen over til Tamas Ivanscik i en ny flyer. Ungareren fører Elverum opp i en ledelse.
Etter kun fire minutters spill er hjemmelaget oppe i en forholdsvis trygg ledelse på fire mål. Runar starter kampen svakt og et tent hjemmelag viser innledningsvis at det er klasseforskjell på lagene. Kun 30 sekunder senere setter Ivanscik inn sin andre ball for kvelden. På stillingen 5-0 til vertene fra Elverum må Zanotti ta en prat med guttene sine.

Ivanscik viste seg frem for publikum i Terningen Arena

Zanottis prat virker umiddelbart. Runar Sandefjord får sitt første mål etter timeouten. I angrepet etterpå brenner Elverum sitt første skudd for kvelden. Stegavik spiller opp Lindboe som denne gangen velger å avslutte selv. Kristjian Jurisic redder sitt første skudd etter 6 minutter.

Runar spiller seg inn igjen i kampen. Etter timeouten scorer gjestene 4 mål på litt over 2 minutter. Stillingen etter 8.20 er 6-4 til hjemmelaget etter at Andreas Thynell reduserer for gjestene. Luka Mitrovic vil ikke at hvalfangerne skal komme noe nærmere. Serberen smeller inn sitt 4.mål etter kun ni minutter.

Herregud for en finte Mitrovic varter opp med her. Etter et godt pådrag fra Stegavik velger serberen å kjøre en skuddfinte på en spiller fra Runar. Runarspilleren var helt oppe på kiosken i Hernes i det den godeste Mitrovic satte sikkert inn sitt 5.mål for kampen. Verdt inngangsbilletten alene.

Hjemmelaget fortsetter å ikke gi juling. Bakerst tar kaptein Nergaard det han skal og fremover viser Elverum at de har et stort register. Etter 18 minutter så er hjemmelaget oppe i en 13-7 ledelse. Jonas Burud hadde æren av å sette inn det 13.målet for Elverum.

Allerede etter 20 minutter har Elverum byttet ut alle som startet kampen. Det «nye» laget fortsetter i samme spor som Mitrovic og Ivanscik gikk opp. Håkon Ekren og Jonas Burud setter to baller hver. Elverum leder 17-8 og kampen er så å si over etter kun 24 minutters spill. Meget godt gjort av Elverum i denne første omgangen.

Elverum går til pause med en komfortabel 20-10 ledelse etter at Kalle Bjørkman setter inn den siste ballen for vertene. Nergaard redder de to siste forsøkene fra Runar Sandefjord.

Det er unggutten Jørgen Jansrud som får æren av å sette den første ballen i de siste 30 minuttene. Apelgren og Hamar velger fortsatt å bruke de spillerne som vanligvis kun spiller i kortere perioder. Veldig klokt av trenerteamet som får i gang flest mulig spillere til sluttspillet.

Jørgen Jansrud(14) grep sjansen når han fikk den i 2.omgang

De unge guttene for Elverum holder fint unna for Runars kollektive spill. Bakerst har Vegard Øien kommet inn for kaptein Nergaard og ute på kanten har David Wattstrøm satt inn et par baller for vertene. Etter 10 minutter av den 2.omgangen leder vertene med hele 11 mål.

Zanotti er nødt til å ta en ny timeout etter at Elverum leder med 14-15mål. Han skjeller ut sine svenske spillere etter en begredelig start på omgangen. Elverum kontrer inn noen enkle baller etter svakt angrepsspill, og det er nok dette som er årsaken til at gjestenes trener må sette på plass sine spillere.

Jonas Burud viser utover i den andreomgangen at Nikolaj Mehl skal vokte godt på plassen sin. Den unge høyrebacken viser frem et godt register i de 45 minuttene han får spille. Gode valg og et meget godt skudd gjør at Burud er en av de som viser seg mest frem i kampen mot Runar.

Elverum kjører inn til en komfortabel 35-20 seier mot et svak Runar.

Meget positivt at Elverum spiller store deler av kampen med de spillerne som vanligvis ikke spiller så mye, og de leverer varene sånn som de skal.

Elverums beste spiller var: Jonas Burud.