DAG HENNING ANDERSEN – ALLSIDG TRENING ER TINGEN! – Elverum
BILDET Dag Henning Andersen har flere utklipsbøker fra sin håndballkarriere. Og han er overbevist om at allsidig trening, blandt annet turning, er viktig for håndballspillere.

DAG HENNING ANDERSEN – ALLSIDG TRENING ER TINGEN!

Dag Henning hadde sin A-lagsdebut på Elverumslaget i 1976. Han hadde en forkjærlighet for allsidig trening og trivdes best når han hadde kroppsbeherskelse under turntrening, stup i svømmehallen, skihopp eller alpint i Trysilfjellet.

Han mente turntrening var veldig viktig i de fleste idretter når kroppsbeherskelse ble bragt på bane. En av dagens Elverumsspillere, Steffen Stegavik, var en klok mann som foreslo turnøkt en gang i uka for håndballgutta i Elverum, mener Dag Henning.

Sjøl var han i overkant dristig med sine krumspring i Ydalir som 12-åring. Han ville vise modern hvor flink han var i hoppbakken, men gjorde et skikkelig rundkast. Nok var nok, mente gutten, men det ville ikke han far vite noe av. Greit å slutte, mente han, men ikke med et slik rundkast. Som sagt, så gjort. Dag Henning tok et hopp til, landet på begge beina og dermed var hoppkarrieren over!

Men hadde han hatt en turnhall som den i Terningen Arena den gangen, så hadde han satset skikkelig på turn. Og da var han sikker på at han kunne blitt god! Men så ble det håndball i stedet. Og grunnen til det var kammerater som drev med håndball og det gode miljøet som eksisterte i Elverumshåndballen. Å kunne spille for tusen tilskuere i Elverumshallen var hans store drøm og slik ble det. Han har fem store utklippsbøker fulle med håndballminner. Utklippsbøker hadde han lært av faren sin som var en god skihopper.

Dag Henning er ingen storvokst kar og mener hans styrke lå i spilleforståelse og hurtighet. Dag Vidar Hanstad og han var ganske like, men han hadde tyngre skudd enn Dag Henning. Det måtte være en grunn til at Dag Vidar fikk 150 flere landskamper enn meg, gliser gla`gutten!

Dag henning er for lengst familifar og har vært i Hotell- og Restaurantbransjen i en årrekke. Driver idag Brødrene Jacobsen Vinbar på Hamar og er også bosatt i byen. Når han vil mimre litt om håndballtida i Elverum, så ligger ikke utklippsbøkene langt unna!

Så må dere følge A-lagsgutta på “parketten” f.k. søndag mot Bækkelaget og bortekampen mot Haslum på onsdag til uka. Tvi-tvi!

GOD HÅNDBALLHELG TIL DERE ALLE!

Hein S. Ekeberg