Siste seriekamp på hjemmebane! Kan Elverum sette prikken over i’en? – Elverum

Siste seriekamp på hjemmebane! Kan Elverum sette prikken over i’en?

Årets siste hjemmekamp i serien er her allerede. Vi kan se tilbake på en sesong full av høydepunkter. Vi har fortsatt mulighet til å ta den gjeve sølvmedaljen men da er i vi avhengig av å vinne søndagens kamp mot Bækkelaget. Klokken 18:00 spelles kula. Oslo-guttene kjemper med nebb og klør for å nå sluttspillet foran Bodø eller Drammen. De gule og blå har hatt en variert sesong, men imponerte da de slo Halden med hele 8 mål hjemme i forrige runde.

I den kampen var rutinerte Emil Jungman en meget sentral brikke. Svensken som vokter buret for BSK er en av få spillere med mye rutine i ett ellers så ungt og talentfullt mannskap. En annen av de rutinerte spillerne er den gode midtspilleren Torjus Bjørnstad. Lysluggen er en ekte BSK-gutt som har spilt i klubben fra han var ung. Han skaffet seg meget viktig erfaring da han spilte med Henrik Auer i svenske Ricoh. Bjørnstad er også lagets toppscorer med sine småpene 106 goaler. Riktignok har 44 av de kommet fra 7meteren, men uansett en fin prestasjon av spilleren som brukte noen år som seniorspiller til å ta elitenivået.

Ved sin side har nevnte Bjørnstad, enten Nikolay Hauge eller Simen Strømberg. Begge er gode spillere som besitter et godt nivå i Grundigligaen. Med henholdsvis 74 og 73 mål er duoen to spillere som forsvaret til Elverum må holde et øye til. På høyrebacken har de Emil Sundal. Sundal har et fantastisk skudd, men Nergaard har en egen evne til å holde den skuddkåte høyrebacken til smultring (les; 0 mål).

Bækkelaget er et morsomt og spillende lag med mange gode ballspillere som kan overraske i Terningen i morgen. Som regel har Elverum god kontroll på gjestene fra Oslo, men ballen er rund, og gjestene har faktisk stukket av med seieren i storstua før. I forrige oppgjør mellom lagene vant Elverum 28-21 etter at Petter Øverby satte hele 11 baller i mål mot sine gamle lagkamerater. Det blir garantert en tøffere kamp på søndag når Jan «proppen» Karlssons lag kjemper om sluttspillplassen.

For hjemmelaget så er det viktig at de fortsetter den gode trenden de er inne i. I forrige oppgjør mot Runar viste hele stallen seg frem fra sin beste side. Alle fikk rikelig med spilletid, og flere viste at Apelgren skal få noen tøffe valg når han skal velge hvem som skal spille. Elverum vant hele 35-20 i kamp der Runar ikke viste seg nevneverdig frem.

En spiller som imponerer stort fortiden er vår serbiske venn, Luka Mitrovic. Den hardtskytende bakspilleren er helt fantastisk på sitt beste. Skudd, finter og en spilleforståelse som går utenpå hvilken som helst spiller i ligaen. Synd at han går til Slovenia, men han er faktisk en av få spillere som man kan si er for god til å spille i Norge.

En annen spiller det er knyttet spenning til er Erik Toft. Om han ikke får en ny høyttaler i hodet, så er nok den målfarlige venstrebacken endelig klar for comeback etter en sesong som har blitt spolert av skader. Viktig at Erik for matching inn mot sluttspillet, der kan han fort blir tungen på den berømte vektskålen for Elverums del.

Vi går selvsagt for to nye poeng, men er ydmyke til den oppgaven som venter oss mot et BSK som kommer til å kjempe med nebb og klør for å ta skalpen på vårsesongens store formlag.

Karuseller og annet moro i forbindelse med Mart`n gjøres tidligere helgen. Vi ses i hallen. Avkast er kl. 18:00. Vel møtt!

HEIA ELVERUM!!