Vinnerskallene våknet og senket Bækkelaget på mirakuløst vis! – Elverum

Vinnerskallene våknet og senket Bækkelaget på mirakuløst vis!

Elverum ga seg ikke! Det viste seg å være en lur taktikk!

Det var på forhånd duket for en nervepirrende kamp i Terningen Arena. Seier mot Bækkelaget ville gi et håp om 2.plass i GRUNDIGligaen om Haslum tapte poeng mot Halden, de som kom til Terningen fikk virkelig valuta for penga!
Elverum gikk først i ledelsen anført av Petter Øverby, deretter fulgte lagene hverandre tett det første kvarteret, men Elverum hadde styringen. I det 15 minutt gikk Elverum for første gang opp til 2 måls ledelse mot Bækkelaget. Mitrovic styrte kampen for Elverru, men det tok ikke mange minuttene før Bøkkelaget igjen var tilbake og utlignet. På stillingen 11-11 etter 19 minutter. God fyr på tribunen og harde kamper på banen ga publikum energi og spenningen økte på utover i 1.omgang. Petter Øverby er uheldig og pådrar seg to 2 minuttere de første 15 minuttene og lever farlig mot raske Bækkelagsspillere. Etter 20 minutter må Lars Nordberg kaste inn håndkleet etter en hodesmell med Rammel. Det gir en liten pause i kampen som Bækkelaget ser ut til å nyte godt av.
Elverums egen Erik Toft kommer på banen for å bidra for laget, han har vært ute med skade i over 10 måneder, og gjør kort prosess. Han viser at slegga av en høyrearm har fått trent godt i perioden og dundrer inn et mål fra 9 meter rett i nota bak Sæverås i Bækkelagets mål.
Det er nå Bækkelaget som tar kontroll over kampen, Elverum ser ut til å slite. Straffebom og et alt for åpent forsvar gjør at de raske beina til Bækkelagets spillere får herje litt på Elverums banehalvdel. Lagene går til pause 16-18 til Bækkelaget. En omgang som er preget av alvoret i kampen, men som blir rotete og til stor frustrasjon for de mange tilreisende.

2.omgang starter godt for Elverum, Mitrovic og Ivanscik setter to mål raskt og utligner dermed til 18-18. Bjørnstad, Hauge og Gulliksen hos Bækkelaget får nå blod på tann og bestemmer seg for å gi Elverum en lærerpenge, når Jungman i BSK målet også slår på brytern lever Elverum farlig. Et par klønete 2 minutter til Elverum som også ender i Rødt kort til Petter Øverby, ser det helsvart ut for Elverum. Bækkelaget girer opp og kjører fra Elverum som ser ut til å ha innsett tapet allerede.
Etter 15 minutter av 2 omgang står det 25-30 til Bækkelaget og de virker selvsikre i motsetning til Elverum. Bakken Øien har kommet inn i Elverumsmålet, Nergaard har ikke dagen i dag og gir unggutten muligheten, men også han får slite mot Oslo-laget i dag.
Så er det et eller annet som skjer, Steffen Stegavik ser ut til å finne igjen Champions League vinnerskallen og får med seg hele laget. På under 5 minutter snur han og Luka Mitrovic kampen på hode og publkum er i ekstase. Fra 25-30 til 30-30 det virker som at Bækkelaget trodde kampen var over. Langt nede i lomma til hadde de 2 poeng, men de glemte at lille raske Steffen Stegavik har vært nede i lomma til motspilleren å hentet en neve med poeng tidligere.
10 minutter igjen av kampen og ingenting er avgjort. Stillingen er 30-30 og stemningen i hallen er til å ta og føle på. Publikum har vært med Stegavik nedi lomma på Bækkelaget, hentet opp poengene og nå jobber hele hallen gutta fremover på banen. De gir juling, de tar juling og viktigst av alt de dundrer inn mål bak Bækkelagets keeper. BSK har ikke gitt seg, henger på hele veien ut. Til slutt må de gi tapt for det sterkeste laget. Når publikum og Elverum bygger opp vinnerenergien skal de fleste sliste med å overvinne gutta fra skogen!
Vegard Bakken Øien tar det han skal bakover! Lindboe er der han alltid er og dundrer inn mål, np letter taket i Terningen Arena og Elverum kan strekke armene høyt i været etter en opphenting som bare Elverum kan gjøre. 36-34 står det på tavle når dommeren blåser i fløyta en herlig kveld avsluttes i Terningen. Frustasjon og ergrelse er snudd til vinnervilje og lidenskap.
Halden spiller uavgjort med Halsum – og det som så ut til å bli en helsvart kveld er snudd til en enorm mulighet til å ta 2.plassen i ligaen mot Haslum borte på onsdag!
Hos Bækkelaget var det Rød, Hauge, Gulliksen og Bjørnstad som leverte høyest kvalitet.
Elverum hadde mange skuddbom i denne kampen men også mye mål.
Mitrovic (10) Ivanscik (5) Lindboe (6) Øverby (4) Stegavik (5) Mehl (3) Børresen, Toft og Ekren (1)
Vegard Bakken Øien kommer inn og hjelper Elverum inn igjen i kampen, får derfor Banens Beste. Mitrovic som også er har flest spillermål i ligaen vinner publikums kåringen.