Rent bord og sølv etter vårsesongen? – Elverum
Luka Mitrovic er i kanonform om dagen!

Rent bord og sølv etter vårsesongen?

Sesongens siste kamp er her, og igjen er det erkerivalen Haslum HK som vi skal kjempe mot i siste serierunde. De røde fra Bærum har i forkant av kampen brukt tid på å sutre over at Elverum er et lag som trekker til seg meget habile håndballspillere. Ofte ser vi Tom-Eirik Skarpsno og resten av hans gutter syte over at norsk herrehåndball ikke får den oppmerksomheten de mener de fortjener, noe vi i Elverum er enige i, men når endelig et lag hevder seg i Europa, og i den forbindelsen tjener litt spenn sånn at de har muligheter til å hente landslagsspillere, så er jaggu meg det feil også. Merkelig. Uansett så er dette en artikkel som skal omhandle morgendagens motstander Haslum HK, så vi lar ballen ligge så langt det lar seg gjøre.

 

De unge Haslumlaget med Trond Tjemsland, Joakim Patriksson og Anders Røe som de største profilene må nesten se seg selv i speilet når de kaller seg unge. Utenom disse 3 som alle er rundt 30 år, har de Magnus Søndenå, Adam Nyfjell og Sebastian Barthold som alle bikker 25 år denne sesongen. Tom-Eirik har en jobb å gjøre i sommer om han fortsatt vil holde på stemplet med å være en klubb full av unggutter.

 

Den eneste som fortsatt kan kalles et talent i startsjueren er Simen Nicolay Schønningsen som Haslum hentet fra Fjellhammer for noen sesonger siden. Unge Schønningsen har med sitt spill kanskje vært den beste høyrebacken i årets liga. Med sine 105 mål er han på en finfin 7.plass på toppscorerlista, noe som er imponerende av spilleren som er født i 1996. Fetsundgutten er nok en mann som Christian Berge kan få nytte av i fremtiden om han fortsetter den fine utviklingen.

 

Utenom disse har Haslum en hel del unggutter som ikke spiller all verden når det drar seg til. Eneste er de to kantspillerne Aksel Horgen og August Pedersen (går til Arendal etter sesongen) som står på banen regelmessig. I tillegg har de Håvard Aasheim som vikarierer for Tjemsland av og til.  Det vil derfor si at snittalderen på de sju som oftest starter er ca 26 år. Det «unge» haslumlaget kommer til å kjempe med alt de har for å forsvare sølvmedaljen i årets sesong. Vinner Elverum med 4 mål eller mer er det gjestene som setter kursen mot Hedmark med sølvgliset. Det vil altså si at de røde har en god fordel i kampen om sølv etter at de vant 27-23 i Terningen Arena i høst. Seieren var veldig fortjent i kamp der Haslum til tider spilte ut et svakt hjemmelag, som denne gangen helt sikkert er ute etter revansje.

 

Kampen i Terningen viste Sebastian Barthold at han klarte å score på Elverums gode kaptein Morten Nergaard. Barthold som er en av få spillere på Haslum, som faktisk har spilt hele livet i klubben, viste den novemberkvelden at han holder meget høy klasse. 7 mål og meget god uttelling var fasiten på lysluggen som fikk rødt kort i seriefinalen i 2014.

 

Det er uten tvil det kollektivt gode Haslum som Elverum må stoppe. De røde er ekstremt gode i kontrings- og ankomstspillet sitt, noe som gjør at Elverum må spille svært kynisk fremover på banen. Bakover har Haslum også en meget habil målvaktspar i nevnte Tjemsland og Håvard Aasheim. Aasheim ble kåret til banens beste i forrige oppgjør etter at han kom inn og stengte buret i en kamp der 1.keeper Tjemsland ikke hadde dagen.

 

Fra forrige kamp har jo Elverum fått tak i den ungarske stjernekanten Tamas Ivanscik, noe som gjør at Elverum har enda mer å spille på. Kantspilleren er faktisk så god at det er overraskende at han gikk til «lille» Elverum da klubben hans Baia Mare gikk konkurs. Det viser at Elverum har satt Norge på det internasjonale håndballkartet med sine prestasjoner ute i Europa.

 

En annen spiller som kanskje er den viktigste bidragsyteren til at Elverum har åtte seire på rad er den fantastiske bakspilleren Luka Mitrovic. Det er lenge siden man har sett en spiller som er så mye bedre enn alle andre i denne ligaen. Serberen var litt varierende får jul, men nå som belastningen har blitt litt mindre viser han gang på gang at han best i ligaen. Her må Simen Schønningsen virkelig opp med slåsshansken om Haslum skal ha mulighet til å ta hjem seieren i Nadderud Arena.

 

Uansett utfall så er dette kanskje den kampen som er verdt mest for norsk håndball denne sesongen. Begge lag er kjente for å gå i tottene på hverandre fra start. Har du muligheten til å ta turen til Nadderud Arena i morgen kl: 19:00 så burde du ikke la sjansen gå ifra deg. Her vil det garantert smelle.

 

Vi går for 9. strake og seriesølv!

 

HEIA ELVERUM!!!