Vårsesongens beste lag vant igjen! Nå venter sesongens store mål. – Elverum

Vårsesongens beste lag vant igjen! Nå venter sesongens store mål.

Haslum-Elverum 24-27

Elverum starter kampen relativt beskjedent Nadderud Arena. Det er Haslum og Joakim Patriksson som startet kampen best. Svensken er meget sentral når Haslum går opp i en tidlig 3-1 ledelse over gjestene fra Hedmark. Men Elverum nekter å gi seg. Steffen Stegavik og Petter Øverby setter noen baller og etter ca 10 minutter er lagene like langt på 4-4. De neste 5 minuttene er Elverum best. I det Tamas Ivanscik elegant tricker inn en 7-5 ledelse til gjestene, begynner vi virkelig å kjenne sølvlukten.

Haslum og Simen Schønningen får muligheten fra straffemerket, men etter en elegant scoring på forrige forsøk, så redder Morten Nergaard straffekastet med sin høyre arm. En meget sterk redning.

Etter 16 minutter er Haslum nødt til å ta en timeout. Gjestene fra Elverum leder på dette tidspunktet 8-5 etter at Ivanscik setter ballen i mål fra sin høyrekant-posisjon. Haslums keeper Håvard Aasheim startet veldig bra i målet, men Elverum får etter hvert et godt tak på keeperen til Haslum.

Den avdankede og dyre ungareren Ivanscik setter sin fjerde ball for dagen etter 18.30. Steffen Stegavik ser at Barthold jukser og sender ballen over ett ledd. Ivanscik bruker den gode spensten når han henger ut Aasheim i målet til Haslum. Gjestene ledet 9-5 før Anders Røe setter en noe heldig retur etter nok en redning fra Nergaard.

Etter 20.31 får Elverum sin første utvisning etter at Lindboe bruker foten i det han hindrer et utspill ut til kant. Elverum vinner ballen etter en fantastisk prestasjon av Mitrovic. Elverum er urutinerte og kaster ballen rett til en spiller i rød drakt og blir straffet med baklengs.

Elverum får nok en utvisning når Mehl noe ufortjent blir utvist. Haslum takker og bukker for muligheten, og utligner til 9-9. Elverum gjorde mange tekniske feil i undertallet. Anders Røe gjør nok et mål i det han setter inn et virkelig kremmerhus. Haslum leder 10-9 etter 24 minutter.

Elverum fortsetter å gjøre mange tekniske feil, og Haslum straffer gjestene fra Elverum hver gang. Denne gangen kaster de nok en gang ballen bort i ankomsten. Øverjordet Andreassen for Haslum gjør en dårlig vurdering, men setter ballen likevel i mål bak Nergaard.

Elverum rir av en to-minutter som Stegavik uforståelig får etter at August Pedersen hopper inn i han fra kanten. Ja, straffe til Haslum, men ingen utvisning. Elverum klarer å vinne undertallet etter at Petter Øverby skaffer gjestene straffe. Ivanscik setter ballen sikkert i mål. Lagene går til pause på stillingen 12-11 til Haslum.
I en svak kollektiv omgang er det Ivanscik og Nergaard som er best for bortelaget.

Morten Nergaard starter den 2.omgangen helt fantastisk for gjestene fra Elverum. Etter bare to minutter er det Stegavik som setter inn omgangens andre mål for gjestene. Elverum leder 13-12 og skal spille i overtall etter at Andres Røe må sette seg etter en noe billig utvisning. De svarte og hvite benytter seg godt av muligheten i overtall og produserer to mål. Det siste noe heldig etter at Lindboe stjeler en retur og limer ballen opp i krysset.

Adam Nyfjell måtte frem med tørkle i det han surver seg ut på benken etter at han river ned Stegavik når 35. minutter er spilt. Klar to minutter til Haslums svenske strekspiller.

Anders Røe får rødt kort etter at han dytter ned Stegavik etter 35.40 spilt. Trønderen gjør ikke all verden for å holde seg på beina, men det er uansett urutinert av Haslums kaptein. Stegavik blir også utvist i samme situasjon. På dette tidspunktet spiller Elverum 5 mot 4.

Lindboe gjør det han kan best. Han setter ballen i mål, og Elverum leder 17-15 i en omgang der begge lag stresser ganske mye innledningsvis. Patriksson reduserer like etterpå etter at Elverum står veldig individuelt bakover i banen. Den kjappe svensken får meget gode arbeidsforhold fra sin midtbackposisjon.

Erik Toft får noen minutter for Luka Mitrovic i midten av den 2.omgangen. Børsa leverer og Elverum er plutselig oppe i en 21-18 ledelse. Fin prestasjon av Stegavik som setter opp Toft. I angrepet etterpå viser Lindboe hvilket register han har som spiller. Kantspilleren tar med seg ballen på midtbacken, og han smeller ballen opp i krysset bak en god Aasheim. Fantastisk av landslagsspilleren.

Elverum har for første gang hånden rundt sølvmedaljen i det Tamas Ivanscik setter sitt 2. straffekast for dagen. Gjestene leder med 5 mål i det det er igjen 10 minutter av kampen. Tom-Eirik Skarpsno ser ingen annen mulighet enn å ta timeout for å snakke med laget sitt. Det hjelper lite når Elverum har supermannen Morten Nergaard bakerst. Kapteinen spiller en helt fantastisk kamp for gjestene fra Elverum.

At Aksel Horgen er uenig at han treffer Mehl i ansiktet etter 51minutter er en gåte. Klokkerent treff, og en relativ klar utvisning. Elverum ser nå muligheten til å ta et godt grep om kampen. Nikolaj Mehl setter sitt 3. og Elverum leder plutselig med hele sju mål. Meget godt gjort av den danske bakspilleren.

Magnus Søndenå tenner et lite håp i det han reduserer for vertene i undertallet, og når Aasheim igjen gjør en redning begynner de røde for alvor å snuse på sølvet. Elverum blir stresset og slurver litt fremover, og Haslum reduserer nok engang, denne gang ved Aksel Horgen som lekent setter ballen over Nergaard fra høyrekant.

1.50 før slutt får Elverum og Tamas Ivanscik en utvisning. Haslum får også en straffe i samme siyuasjon. Sebastian Barthold setter straffen bak en god Nergaard, og stillingen er identisk som det var i Terningen, 27-23 til Elverum. Elverum var på dette tidspunktet nr. 2 i serien, men de klarte ikke å holde unna. Magnus Søndenå setter enda en ball bak Nergaard og Haslum stikker av med sølvmedaljen. Aasheim reddet det siste forsøket fra Mitrovic. Sterkt av de som kommer tilbake etter å ha ligget under med hele 7 mål etter ca. 50-52 minutter.

Banens beste var keeper Morten Nergaard.

Vi gratulerer Haslum med sølv. Vi derimot må fortsatt jobbe for å ha noe sjanse mot de røde fra Bærum i sluttspillet.

Takk til alle som fulgte kampen i hallen eller på TV. Vi tar med oss godfølelse med 9.strake seire inn i sluttspillet.