“- SPENST OG SKUDDARM SOM LUNDBERG PÅ SITT BESTE…” – Elverum

“- SPENST OG SKUDDARM SOM LUNDBERG PÅ SITT BESTE…”

Som 19-åring fikk han attest etter en juniorkamp som sa litt om talentet hans: “Kampens store beholdning het Roar Nyberget , en høyvokst 19-åring med skikkelig spenst og en skuddarm som allerede minner mye om Rolf lundberg på sitt beste i Elverum-trøya”, sto det i avisreferatet.

Året var 1974 og Roar dundret inn en haug med mål i kamp etter kamp opp gjennom karieren. Ni og ti scoringer var ikke uvanlig i en enkelt kamp.
Debuterte på A-laget i 1977. Flere sentrale spillere ga seg dette året og det ble knepent nedrykk for “det nye” Elverum-laget. Men Roar fortsatte å bøtte inn mål fram til 1979/80-sesongen hvor han da dro til Stavanger på lærerskole. Der fikk han tre opplevelsesrike sesonger med NM-sølv og E-cupspill.

Så ble det Oslo og spesiallærerhøyskolen og det ble ett år i Fjellhammer. Der fikk han med seg NM-gull i 1983. Deretter Kolbotn med seriesølv og E-cup. Men så ble det slutt på “nomadetilværelsen” og han dro hjem til Elverum igjen – til 3. divisjon! De greide kvalik-sluttspill, men greide ikke opprykk. Vi kommer sterkere tilbake neste år, var omkvedet og slik ble det. I kvlik til 2. divisjon etter 86/87-sesongen ble det opprykk etter siste kamp i Trondheim og Roar Nyberget scoret 26 mål på 3 kamper! Som spillende trener var han storfornøyd med å nå målet de hadde satt seg. Han fikk imidlertid sin siste sesong året etter i 1988 da han ble far for første gang.

Den beste opplevelsen hans var opprykket til 2. divisjon våren 1987. En kjempegjeng med godt samhold og togturen hjem fra Trondheim ble en herlig reise! De som var med var Frank Røset, Trond Tangen, Tormod Steen, Trond Rølsåsen, Kai Pettersen Mogen, Thomas Nabseth, Espen Klareng, Simen Løvberg, Lars Dølbakken, Jan Frode Johansen, Stig Rasch, han selv og med Peer Jarnung som lagleder.

Tida i Elverum var fulle av gode minner. Han gikk læretida si her og dro det med seg inn i andre klubber andre steder i landet. Roar giftet seg med Berit Christensen og hun var helt håndball-gæ`rn lenge før hun traff Roar og det samme var foreldrene hennes. Hun var på alle hjemmekamper og på de fleste bortekampene. Hun var for øvrig kasserer i Elverum håndball i to år. Men fra 1988 fikk de fire unger i en periode på 6 år. Da ble det naturlig å prioritere annerledes!

Roar Nyberget var toppscorer i de aller fleste kampene han spilte, men sjelden så grundig som i 26-16-seieren over Njård i siste kampen i 79/80-sesongen. Da scoret han halvparten av målene; 13 i tallet!

Da lader vi kanonene fram til helga og OL-kvalik i Danmark!

HEIA NORGE OG GOD HELG!

Hein S. Ekeberg