Her er sluttspillet 2015/2016- kvartfinaler – Elverum

Her er sluttspillet 2015/2016- kvartfinaler

Våren er her, og tradisjon tro er det klart for sesongens høydepunkt. Nå starter sluttspillet!

Fyllingen møter Halden
14 April braker det i gang med Fyllingen mot Halden i Framohallen.
Under de siste 5 kampene lagene i mellom. Har Fyllingen trukket det lengste strået i samtlige. Største seier 31-20 i fjorårssesongen, mens det i sesongens NM-cup ble en knepen 2 måls seier 26-24 til Bergenserne. Siste seriekamp endte 26-20 i favør Fyllingen.
Begge lag har imponert denne sesongen, der Halden har vist styrke og overrasket mange. Mens Fyllingen har ligget der man nok så de for seg før sesongen.
Etter 22 kamper i GRUNDIGligaen står de to lagene helt likt med 27poeng.
Begge lag har 13 seiere, 1 uavgjort og 8 tap.
Fyllingen slår Halden på målforskjell og får hjemmebanefordelen.
Det er tydelig duket for en riktig jevn kvartfinale mellom disse lagene, basert på resultatene og lagenes spillerprofiler holder vi nok en liten knapp på Fyllingen, som har god sluttspillerfaring i bagasjen. Halden har overrasket, vi ser ikke bort fra at de kan gjøre det igjen i sluttspillet.

Arendal tar imot Bækkelaget
Første kamp for Arendal og Bækkelaget går av stabelen 17.april.
Arendal starter med hjemmebanefordel, ettersom de kapret seriegullet og er best plassert på tabellen. ØIF Arendal har trukket det lengste strået denne sesongen, Bækkelaget på sin side havnet på en 7.plass 18 poeng bak seriemesteren.
Arendal har seiret i de fire siste av de siste 5 kampene. Sørlendingene har likevel ingen storseieren å skilte med mot Oslo-laget. 2 og4 målsseiere til Arendal vitner om jevne kamper lagene i mellom.
Bækkelaget har jevnt over slitt denne sesongen, mens Arendal har gått på noen overraskende tap.
Etter 22 kamper i GRUNDIGligaen er resultatet.
Arendal 38poeng. 19 seiere og 3 tap.
Bækkelaget 20 poeng. 9 seiere, 2 uavgjort og 11 tap.
Vi setter nok en knapp på Arendal i denne kvartfinalen, men vi vet at Bækkelaget er et vanskeligere lag å møte enn hva tabellen viser. En god bortekamp av Bækkelaget kan gi et psykisk overtak. Vi tipper det går til en jevn 3 kampers kvartfinalen, hvor Arendal tar seg videre.

Haslum tar imot Kolstad
Trønderne har kommet som et skudd de siste årene og markert seg i norsk topphåndball.
Første kamp mellom lagene går i Nadderud Arena 17.april
Begge lag er preget av yngre garde, men de fleste begynner nå å få bred erfaring i GRUNDIGligaen. Sluttspillmessig er det Haslum som har best erfaring, det trenger ikke nødvendigvis bety mye i dette oppgjøret, men verdt å ta med seg.
Lagene har møtt hverandre kun 3 ganger tidligere. Haslum vant siste kamp knepent 30-29 mens Kolstad tok storeslem med 6målsseier i Nadderud 25-19. NM kampen sesongen før endte 25-22 til Haslum.
Det er duket for en riktig spennende kvartfinale her.
Etter 22 GRUNDIGliga-kamper viser tabellen
Haslum 34 poeng, 16 seiere, 2 uavgjort og 4 tap.
Kolstad 24 poeng, 11 seiere, 2 uavgjort og 9 tap.
De fleste ville nok satt pengene på Haslum, et lag med erfaring og bredde. Vi tror derimot Kolstad vil overraske. Trønderne kan vise til en sterk seier i Nadderud tidligere i sesongen. Vi tror det vil veie stort og at Trønderne tar seg til semifinalen.

Elverum tar imot Bodø
Fjorårets finalemotstandere barker sammen 17.april.
Denne gangen er det duket for kvartfinale. Lang reiseveg til tross, her supporterne klare til å støtte opp om sin favoritt.
Bodø har virkelig slitt denne sesongen, preget av mye skader på viktige spillere har såvidt holdt Bodø med i sluttspilloppsettet.
Etter 22 kamper i GRUNDIGligaen ser tabellen slik ut.
Elverum 34 poeng, 18 seiere og 4 tap
Bodø 18 poeng, 9 seiere og 13 tap.
Elverum har gått seirende av banen i samtlige av de siste 5 oppgjørene mellom lagene. Sist med en 30-21 seier på bortebane.
Det er vanskelig å holde seg nøytral i dette spørsmålet, men vi setter en knapp på Elverum. Bodø har riktignok fått tilbake noen skadde spillere, men vi tror ikke dette er nok til å sende Elverum ut av sluttspillet. Bred erfaring og en god vårsesong er til Elverums fordel.

Vi gleder oss til sluttspill! Veien mot Champions League starter her!

 

/Magnus Stenseth