TALENTFULL MED STORT ENGASJEMENT – Elverum
VISER HER 1987/1988-LAGET Det var en ung gjeng som dannet laget 2 sesonger før Thorir Hergeirsson kom. Foran fra venstre: Trond Rølsåsen, Dag Martin Bakken, Trond Tangen, Tormod Steen, Geir Gundersen, Kai Pettersen Mogen og Øyvind Uthushagen. Bak fra venstre: Steven Chandrapaul, Lars Dølbakken, Tore Blikkberget, Simen Løvberg, Stig Rasch, Morten Skjærstad og Jan Betsi.

TALENTFULL MED STORT ENGASJEMENT

God fredag!

Søbakken skole hadde Frank Røset som elev og en av lærerne så at han kastet langt og anbefalte ham å begynne med håndball. Det gjorde unge Røset. Han hadde stort vinnerinnstinkt, men dårlig kroppsbeherskelse. Han var yngstemann på 13 år på G 14-treninga i Elverum og hadde mye vondt, men han var sjelden skadet.

Han fikk sin A-lagsdebut som 16-åring mot Falk Horten i Elverumshallen og scoret 2 mål i seieren på 22-5. “Arsen” sto glimrende i mål og Frank fikk god kritikk etter debuten.

Slik sett lå alt til rette for en fin karriere. Men han var ung og ble tillagt mye ansvar. Dette ble for mye for ham og treneren anbefalte ham å ta fri siste halvdel av sesongen. Frank fikk rett og slett en knekk.

Etter dette ble det aldri noe skikk på ham som spiller og karrieren fikk en uvanlig slutt og Frank sier: “- I en kamp mot Fjellhammer 23. oktober 1988 tråkket jeg en dommer på tærne, bokstavelig talt. Slett ikke hardt, men dommeren mente det var hardt nok og reagerte ganske kraftig. Media slo dette stort opp og jeg fikk karantene ut sesongen. Da tenkte jeg at da kunne jeg like godt slutte, så den kampen ble min siste på A-lagsnivå., sier han.

Men Frank ble med videre i systemet og først som assistent-trener sammen med Roar Nyberget i 2. divisjon i 1987/88-sesongen. De trente et ungt lag, men det ble en tilfredsstillende sesong. Året etter ble Jon Refseth trener og Frank spillende hjelpetrener. Men så kom utelukkelsen i 1988 og da ble det treneroppgaver og engasjement i Sportslig utvalg.

Han var en veldig samvittighetsfull person som aldri tok snarveier, men gjorde ting med fullt engasjement. Han ga seg i sportslig utvalg i 2011 og trodde nok han var ferdig med håndballarbeidet for godt. Og han har klare oppfatninger om hvordan Elverumshåndballen bør drives:”-Hvis klubben skal nå et mål må den ha en strategi for utvikling og målsettinger slik at det er et fotavtrykk som følger klubben og ikke den enkelte trener som går ut og inn i enhver klubb, sier han.

Han mener at dette “fotavtrykket” ikke finnes i Elverum-håndballen. Han mener for dårlig fokus på målsettinger og virkemidler, kontiunutet i ledelsen og mangel på “fotavtrykk” på rekrutt- og yngresida for videre spill på høyere nivå, er medvirkende årsaker til at dette “fotavtrykket” ikke har satt seg.

Men Frank Røset fikk en bred karriere som spiller, trener og medlem og leder av sportslig utvalg i klubben.

VISER HER 1987/1988-LAGET Det var en ung gjeng som dannet laget 2 sesonger før Thorir Hergeirsson kom. Foran fra venstre: Trond Rølsåsen, Dag Martin Bakken, Trond Tangen, Tormod Steen, Geir Gundersen, Kai Pettersen Mogen og Øyvind Uthushagen. Bak fra venstre: Steven Chandrapaul, Lars Dølbakken, Tore Blikkberget, Simen Løvberg, Stig Rasch, Morten Skjærstad og Jan Betsi.
VISER HER 1987/1988-LAGET
Det var en ung gjeng som dannet laget 2 sesonger før Thorir Hergeirsson kom.
Foran fra venstre: Trond Rølsåsen, Dag Martin Bakken, Trond Tangen, Tormod Steen, Geir Gundersen, Kai Pettersen Mogen og Øyvind Uthushagen.
Bak fra venstre: Steven Chandrapaul, Lars Dølbakken, Tore Blikkberget, Simen Løvberg, Stig Rasch, Morten Skjærstad og Jan Betsi.

tmp_7295-IMG_2505264747412

Bildet:
PÅ TÆRNE:
Frank Røset tråkket dommeren på foten i en kamp mot Fjellhammer i 1988 og ble utelukket for resten av sesongen. Da la han like godt opp!

Ha en strålende helg der ute uten å tråkke for mange på tærne!