Sluttspillet starter med kvartfinalen- Bodø er gjester! – Elverum

Sluttspillet starter med kvartfinalen- Bodø er gjester!

Endelig er det duket for sesongens artigste kamper. Sluttspillet står for tur, og også denne sesongen skal vi opp mot nordlendingene fra Bodø. I fjorårets sluttspill tok vi med oss tittelen hjem etter å ha vunnet finalespillet mot nettopp Bodø. I fjor spilte BHK fin håndball og hadde en tillegg en del flyt. I årets sesong har nordlendingene hatt en varierende sesong, med mye stang ut. Børge Lunds mannskap vant NM på en overbevisende måte, noe som de også hadde som målsetning. I serien har de vært som en berg og dalbane. De gule og blå har svingt vanvittig i prestasjonene. Sølvlaget fra i fjor endte på en 8.plass kun ett poeng over Drammen HK.

Selv om laget fra Bodø endte på en skuffende 8.plass ville verken Arendal eller Haslum velge laget til Lund. Om det er ferdigheter eller reisevei som er årsaken kan man jo bare spekulere i, men det er uten tvil at BHK har et lag som kan tukte alle lag i dette sluttspillet. I siste seriekamp fulgte de den suverene seriemesteren Arendal helt til døra i Sør Amfi, men tapte knepent med ett mål. Det er sterkt.

I media i dagene før kampen har BHK gått ut med skaden til grundigligaens beste målvakt. Joachim Søholm Christensen er visstnok ute med brudd i hånda, noe som svekker sjansene til BHK betraktelig. Bak han har de Sandefjordingen Henrik Bettum. Bettum har naturlig nok ikke fått altfor mange sjanser når Christensen har spilt, men er nok en målvakt som kan stenge buret på gode dager. Med ett godt forsvar, som BHK er kjent for, så vil jobben for Bettum bli betraktelig enklere. Børge Lund&co har nok fokusert en hel del på dette. Hvis Bettum viser seg å være en sil, så har gjestene fra Bodø hentet inn en aldrene helt. Frank Roger Dahl er hentet inn for å stoppe Mitrovic, Lindboe og de andre guttene fra Elverum. Det er akkurat som at den gamle keeperhelten Alexandre Liaba skulle kastet den lange manken bak på ryggen, helt nedpå en halvliter med litt russisk «juice» og tatt Terningen med storm. Det blir spennende å se om Dahl holder forventet nivå. Nå er vi i Elverum også usikker på om hvor alvorlig skaden til Christensen er. Vi forbereder oss likt uansett om hvem som skal stå i mål for gjestene.

Når det snakkes om BHK kan man ikke unngå å snakke om den antatt beste høyrebacken i ligaen. Stig-Tore Moen Nilsen er en spiller som kunne spilt for hvilket som helst lag i Norge. Den unge skjervøygutten er et av mange lovende venstrehåndstalent i Norge. Moen Nilsen var i fjor den aller beste spilleren i ligaen, men har fått ødelagt litt av sesongen på grunn av skader. Når han har vært skadefri har prestasjonene variert altfor mye, men vi i Elverum kjenner godt til toppnivået til den hardtskytende bakspilleren. Litt av årsaken til den varierende sesongen kan være at motstanderne kjenner til Moen Nilsen enda bedre nå. Det blir uansett spennende å følge Moen Nilsen i kvartfinaleserien mot Elverum, der han fort kan bli tungen på vektskålen for BHK.

Kantspillerne Aleksander Westbye og Jakob Ringdal er klare førstevalg på sine plasser. Begge er avhengige av å være gode defensivt for å hindre det beste kantparet i landet å få herje fritt. Lindboe og Ivanscik er antatt bedre enn både Westbye og Ringdal, men det blir spennende å se om de presterer som de skal etter å ha vært på landslagssamlinger med henholdsvis Norge og Ungarn. På linjen har Elverum både Børresen og landslagets Petter Øverby. De skal duellere mot trønderen Endre Langaas og Haslum-klare Dominic Grimstad. I utgangspunktet er Elverum også sterkere også på denne posisjonen, men trønderen Langaas har en innstillingen som går langt utenpå de fleste i ligaen. Vinnerskalle!

Bak i banen har Bodø mange spennende spillere. Kaptein Vetle Aga er kanskje den største trusselen om vi ser bort i fra Moen Nilsen. Bodøværingen Aga er en målscorer som også kan benyttes i midten ved behov. Bak Aga har de unge lovende Vetle Rønningen som er født i 98(!). Unggutten var en viktig bidragsyter når BHK sikret seg cupgullet, men skal i dette selskapet bli litt lett. Elverum på sin side har Luka Mitrovic og Erik Toft på denne plassen. Mitrovic er best i ligaen og Toft var toppscorer i fjorårets sluttspill. Elverum er nok best i ligaen på akkurat denne posisjonen også.

I midten blir det en duell mellom Børge Lund og Steffen Stegavik. Begge to er fantastiske playmakere som er gode til å spille opp lagkameratene sine. Stegavik er hakket bedre til å være sist på ballen, mens Lund er en forsvarsspiller av internasjonal klasse. Begge to har sin store styrke i ankomsten der de ofte er sist eller nest sist på ballen for eget lag.

Bredden og toppen i troppen til Elverum er nok ifølge bookmakerne litt bedre enn for Bodø. På benken til Elverum har de Bakken Øien som nærmer seg Morten Nergaard i kampen om å være førstekeeper. På midten har de Ekren som viser at han kan prege kamper i ligaen. Utenom disse to elverumsingene har de god bredde på kantene. Svenskene Bjørkmann og Wattstrøm er klare for å gripe sjansen om Lindboe og Ivanscik har en dårlig dag.

Ut ifra det du leser så er Elverum kanskje den største favoritten, men vi skal huske at Bodø har hatt samme lag i 2-3år og er meget samspilte. Det er laget som vinner kamper over tid og ikke enkeltspillere. Bodø har fått hatt de fleste hjemme for å trene mot akkurat disse kampene mot Elverum. De har i tillegg en taktisk god trener i Børge Lund som i årets sesong har med luringen Tobben Evjen på benken. Begge to har mye erfaring fra lignende situasjoner fra før. Det blir spennende å se om Apel og Hamar matcher disse to luringene taktisk.

Det blir garantert en jevn serie som mest sannsynlig går over tre kamper. I Elverum er vi sugne på en semifinale, men da trenger vi din hjelp. I skrivende stund (14.04) er det ca 400 sitteplasser igjen, så her er du nødt til å handle raskt.

Avkast er søndag klokken 19.00. Vi ses i hallen

Heia ELVERUM!!!