Toft og Elverum vant komfortabelt mot Bodø – Elverum

Toft og Elverum vant komfortabelt mot Bodø

Elverum-Bodø 33-20-

Elverum skyter ut av startblokken og raskt opp i ei 4-0 ledelse over gjestene fra Bodø. Noe overraskende starter Frank Roger Dahl i målet til gjestene. Elverum er fokuserte i angrepsspillet og gjør mange gode aksjoner i starten. Luka Mitrovic viser hvorfor han spiller for det serbiske landslaget.

Børge Lund ser seg nødt til å ta en timeout på stillingen 5-0 til Elverum. Bakerst har Nergaard reddet alt som har kommet. Etter ca 10 minutter får endelig Bodø hull på byllen. Stig Tore Moen Nilsen setter ett straffekast opp i krysset. Nergaard er også etter den, men får ikke hindret scoring.

André Lindboe presenterer seg for alle som har tatt turen i anledning med yngres cupen som var i Elverum i helgen. En flyver etter en god pasning av Stegavik viser at Elverum og Lindboe har drøssevis av selvtillit på kontoen om dagen.

På stillingen 8-1 begynner Apelgren å rullere rundt på laget. Erik Toft kommer inn for Mitrovic og Burud får noen minutter på bekostning av en god Nikolaj Mehl. Bodøs første spillemål kommer etter 17 minutter og det er igjen Moen Nilsen som setter ballen i mål. Elverum og Erik Toft svarer direkte. Elverumsingen viser Terningen Arena at sluttspillsformen er i anmarsj. Hele syv scoringer gjorde han i løpet av kampen.

Aleksander Børresen tegner seg på scoringslisten i det han fører Elverum opp i en 11-2 ledelse etter 19.30 spilt. Børresen mottar ballen etter at Lindboe har kommet inn i banen. Meget fin variant av vertene.

Minuttet etterpå får Tamas Ivanscik en utvisning etter ha er litt for tøff med Aleksander Westby. Det blir fullt fyr i teltet når keeper Bettum ankommer situasjonen og dytter til Ivanscik. Dommerne gjør en fin jobb når de roer ned gemyttene. Kanskje begge to skulle hatt en utvisning men det er altså kun ungareren som må ta seg en liten pause.

Bodø får sitt 4.straffekast etter 26minutter. Kun en av forsøkene har endt i scoring. Morten Nergaard har reddet det alle meste som kom frem til mål i 1.omgang. Med kun 7 baklengs er kapteinen en viktig årsak for at Elverum kunne gå til pause med en solid 15-7 ledelse over gjestene fra Bodø.

Det er gjestene fra Bodø som starter best i den 2.omgangen. Dominic Grimstad setter to kjappe mål bak Morten Nergaard. Luka Mitrovic vil ikke skape spenning i kampen. Serberen tar tak og setter ballen knallhardt i nota fra ca 12 meter. Klassespiller med en klasseavslutning.

Bodø får sin 10.s scoring etter 6.30 spilt. Igjen er det Moen Nilsen som setter ballen i mål. Vetle Eck Aga , Børge Lund og de andre bakspillerne hadde ingen god dag, og mye av ansvaret ligger på skuldrene til Moen Nilsen. Elverum prøver en del ulike forsvarsvarianter mot den velspillende høyrebacken, men finner ingen god metode på å stoppe han. Det kan nok også hende at Apelgren og Hamar ikke vil spille alle kortene når Elverum leder så komfortabelt som de gjorde. Etter 10 minutter setter kaptein Morten Nergaard på benken. Med en redningsprosent på godt over 55% og ledelse 20-10 lar han Bakken Øien få resten av omgangen.

Fremover kommer Elverum til gode sjanser i nesten hvert angrep. Unggutten Håkon Ekren kommer inn og gjør en fin figur i de periodene Stegavik hviler. Apelgren og Hamar er flinke til å rotere rundt på stallen i denne perioden i kampen.

Tamas Ivanscik gjør som Lindboe i den første omgang. En litt upresis pasning gjør at ungareren får en vanskelig jobb å sette ballen i mål etter en flyver. Med sine gode spenst og kanskje litt hjelp fra dommerne setter han ballen over Bettum i Bodøs mål. Lekent av Elverum.

Elverum har full kontroll på kampen i den 2.omgangen. Vertene er ikke i det gavmilde hjørnet i kveld. Med en ledelse på +- 12 mål er det ingen tvil om hvem som kommer til å vinne kampen. Selv om Elverum bytter ut hele laget er de overlegne i denne kampen. Gjestene klarer ikke å få i gang verken angrepsspillet eller forsvarsspillet i denne kampen.

Elverum vinner 33-20 etter at Erik Toft har banket inn hele 7. mål i kampen. Best for Elverum var keeper Morten Nergaard. For Bodø var det Stig Tore Moen Nilsen som var best med sine 11 mål.

Neste kamp er allerede på onsdag mot et revansjelysten BHK.

Takk til alle som var i hallen. Dere er fantastiske!!