Seier mot Bodø igjen? – Elverum
Mitrovic håper på seier til EHH

Seier mot Bodø igjen?

Ny kamp i sluttspillet mot Bodø. Denne gangen er de vi som tar turen oppover til nord. Vi har som regel hatt et meget godt tak på nordlendingene, men vi vet at alt kan skje når det står om semifinale i sluttspillet. I det forrige oppgjøret vant vi meget komfortabelt 33-20 etter at Morten Nergaard avgjorde kampen i den 1.omgangen. Med sitt strålende keeperspill sørget han for at Elverum ledet med «mætti» mål (les; 7) til pause, og kampen var i realiteten kjørt for BHK.

 

I morgendagens kamp blir det spennende å se om målvaktene til Bodø får såpass med redninger at de kan telle de på mer enn en hånd. I Terningen ble Bettum og Dahl regelrett skutt ut av målet av en meget god Erik Toft. Med hjelp fra Mitrovic og Mehl bidro dette til en kjip kveld for målvaktsduoen til Bodø. Selv om man kanskje ikke kan se for seg at de ender opp på veldig mange redninger så er det ikke mer enn en fin start som kan løfte keeperen opp på et høyt nivå. Det mentale overtaket for målvakten er meget viktig, og det er viktig for Elverum å komme godt i gang i morgendagens kamp.

 

Vetle Eck Aga og Børge Lund var to spillere som ikke kom opp på sitt vante nivå i Terningen. Om det var nerver eller om det var gode elverumsinger som var årsaken vites ikke, men vi nekter å tro at duoen gjør en like dårlig figur to kamper på rad. Med trygghet på hjemmebane og revansjelystne herifra og opp til nordlyset så er disse to viktige meget viktige om det skal bli kamp nummer tre i våres lekegrind.

Lund(9) og Aga må stoppes om vi skal ha mulighet for seier
Børge Lund(9) og Vetle Aga må stoppes om vi skal ha mulighet for seier

 

En annen spiller som er verdt å nevne er Stig Tore Moen Nilsen. Makan til spiller. Med sine 11 mål var han den klart beste spilleren i forrige oppgjør mellom lagene. Heldigvis for Elverum hadde laget stålkontroll på resten, og det var derfor helt greit at Moen Nilsen fikk herje fritt til tider. Om Elverum ikke treffer like godt på resten av laget i morgen, så må de i alle fall stoppe storskytteren til BHK om billetten til semifinalen skal være med hjem.

 

For Elverum gjelder det samme som sist. Sette forsvar- og målvaktspillet er kanskje hovednøkkelen til suksessen i forrige oppgjør. Når de i tillegg spiller relativt tålmodig i angrep så kommer de til så gode sjanser at Bettum og Dahl ikke har ferdighetene som skal til for å redde de gode skuddene til bakspillerrekka til Elverum. Det kollektive er nøkkelen til suksess for EHH.

 

Ut ifra forrige kamp virker det som om Apelgren og Hamar igjen har truffet vanvittig bra med formen inn mot sluttspillet, men det hjelper lite om Elverum senker seg 3-4% i denne kampen. Bodø er så gode på hjemmebane så det blir spennende å se hvordan Elverum matcher de dette oppgjøret.

 

Skal du ikke til Bodø spektrum kan du møte opp på Scandic Elgstua fra klokken 17:00. Kampen starter 17:30.

 

Vi går alltid for seier, men vi vet at det blir knalltøft! HEIA ELVERUM!!!

Nikolaj Mehl gjorde en god kamp sist
Nikolaj Mehl gjorde en god kamp sist