Elverum vant thrilleren mot Bodø! – Elverum
Ivanscik var banens beste spiller mot Bodø. Vegard Øien er helt enig.

Elverum vant thrilleren mot Bodø!

Bodø-Elverum 34-35 etter ekstraomganger.

Kampreferat:

Elverum startet kampen mot Bodø ganske mye dårligere enn hva de gjorde den forrige kampen. Litt slurv i angrepsspillet og en bom alene med keeper gjorde at det var vertene fra Bodø som tok føringen tidlig i kampen. Etter 5 minutter var det vertene som ledet 4-1 etter at Moen Nilsen hadde scoret 2 av målene. Etter nesten 8 minutter får Elverum sitt mål nr 2. Nikolaj Mehl smalt inn en redusering etter at Eck Aga også hadde satt en ball for vertene fra Bodø.

Etter ti minutter fikk spillende trener Børge Lund en utvisning etter at han satte skulderen i Stegavik. Lund er uenig, men var fortsatt nødt til å sette seg på benken. Elverum benyttet muligheten så godt som mulig. I det Bodø var fullt lag så var stillingen 5-5 etter at både Ivanscik og Øverby hadde satt hvert sitt mål for de svarte og hvite.

I det lagene var like mange på banen igjen scorer Bodø to kjappe mål og igjen var vertene som var to mål foran. Bodø virket mye mer tent i starten av kampen. For Elverums del så virket det som om de kunne kose seg på Norwegian flyet opp, hente to poeng, og bare reise ned igjen. Hadde ikke trengt å benytte seg av den trange og intime garderoben i Bodø spektrum engang. Men etter denne starten skjønte guttene at de måtte opp i nivå

Etter 15 minutter så kunne man si at Elverum ble kontret i senk av et heltent BHK.. Bakerst slet Nergaard med å redde baller, og fremover ble gjestene straffet hver gang de gjorde feil. En god Alexander Westby kontret inn noen enkle mål, og i etablert lekte til Moen Nilsen med Elverum. For Bodøs del reddet Henrik Bettum flere baller de første 18 minuttene enn hva han gjorde på hele den forrige kampen. Bettum reddet også et straffekast fra Lindboe i den første omgangen.

Etter 21 minutters spill er stillingen 11-9 til Bodø. Men Stig Tore Moen Nilsen setter nok en ball etter at han har kjørt ett eget show på høyrebacken. Apelgren var på dette tidspunktet lei av at Moen Nilsen herjet med Elverum, og tok timeout.

Praten til Apelgren ga resultat umiddelbart. Elverum kjørte en kantovergang fra Lindboe, med rullespill fra venstre. Ballen havner til Mehl som spiller en god pasning inn til Børresen. Bodø henger overhodet ikke med, og Øyvind Oskarsen måtte sette i to minutter.

Elverum satte straffekastet, og når Mehl nok engang satte en ball var Elverum bare målet bak Bodø. Vertene rotet igjen i angrep og en het Mehl velger å skyte fra egen banehalvdel. Heldigvis for Mehl er keeperen ute av målet. Skuddet blir nesten reddet, men Bettum klarer på en rar måte å rote ballen inn i eget nett. På dette tidspunktet når BHK er fullt lag, så har Elverum spist opp ledelsen. Stillingen etter 26 min var 12-12. Elverum la også om til frimerke på både Eck Aga og Moen Nilsen etter timeouten.

Til pause var stillingen 14-14 etter at de svarte og hvite ikke klarte å få uttelling i omgangens siste angrep. Både Mehl og Ivanscik er en av få som kan være fornøyde med den første omgangen for Elverum

Den andre omgangen startet helt likt som den første. Elverum sliter og BHK kjørte høyt tempo fra start. Etter kun 5 minutter så var stillingen 18-15 etter at Bakken Øien måtte se alle forsøkene til BHK gå i mål.

Etter 7 minutter og to scoringer til for BHK så måtte Apelgren legge det grønne kortet på bordet. 20-15 til Bodø var ikke nærheten av det Elverum hadde forventet før denne kampen. Forsvarsspillet var forferdelig og i angrep klarte de ikke å overliste en god Bettum i nordlendingens mål.

Elverum går tilbake til to frimerker av Eck Aga og Moen Nilsen, men de sliter fortsatt mot en aktiv og god Westby som viser litt Lindboe-klasse i denne perioden. Den tidligere Follo-spilleren er en meget viktig brikke i 4 mot 4spillet til Bodø. Apelgrens taktikk virker til dels de første fem minuttene. Elverum spiste innpå noen mål, men ett par redninger fra Nergaard redder litt av inntrykket om at taktikken fungerer eller ikke.

Etter 13 minutter ledet BHK med 23-20, men Elverum og Tamas Ivanscik nektet å gi seg. En redning fra Nergaarg og ballen ble spilt ut til ungareren som satte nok en ball i ankomsten for Elverum. Apelgren ser det samme som undertegnede og velger å gå tilbake til 6-0. Med 6-0 imot så gjorde Moen Nilsen, som var meget god i kampen, som han ville. Nok et mål fra Skjervøygutten gjør at Elverum slet med å komme seg inn igjen i kampen.

Etter 20 minutter av den andre omgangen ledet Bodø 27-26 etter at Mehl reduserte for Elverum. Bakover slet Elverum voldsomt med å stoppe samarbeidet mellom Moen Nilsen og Eck Aga eller Langaas. Bodø viser denne kampen at de har mange strenger å spille på. Elverum klarer ikke å løse noen av de, selv om de kun lå målet bak etter at Nergaard reddet et viktig straffekast fra Aleksander Westby.

Luka Mitrovic sørget for at Elverum utlignet til 28-28 etter 22 minutter. Med en god finte utover i banen er han helt alene mot Bettum. Serberen var sikker som banken. Elverum lagde i angrepet etterpå nok et mål ved Ivanscik, og vipps så ledet plutselig Elverum kampen etter 53 spilte minutter.

Lagene fulgte hverandre som skygger og to minutter før fulltid var stillingen 30-30 etter at Elverum rotet bort en ball i angrep. Bodø fikk straffe 1.13 før slutt og den gikk Moen Nilsen frem for å ta. Nergaard redder det forrige forsøket (i Terningen), og det lå nok i bakhodet til Moen Nilsen. Høyrebacken hadde lært, og denne gangen sendte han vertene opp i en 31-30-ledelse.

Morten Nergaard gjorde noen gode redninger utover i kampen

Men det stopper ikke der. Har du hørt om han som er kaldere enn de Vostok på Antarktis? Nikolaj Mehl, som har gjorde en fantastisk kamp, tricket inn utligningen 31-31 etter at han fintet Westby ut i pølsebua med en skuddfinte. Dansken som kanskje gjorde sin beste offensive kamp for sesongen fikset ekstraomganger for Elverum.

I første ekstraomgang var det Lindboe som fikk æren av sette den første ballen etter at Børresen og Mehl hadde gjort en fin aksjon i forsvarsspillet. Vertene klarte ikke å score i den første ekstraomgangen, og Stegavik satte enda en for Elverum. Elverum ledet 33-31 i det de tok fatt på de siste 5 spennende minuttene.

Nikolaj Mehl kan se tilbake på to gode kamper mot Bodø. I gårsdagens kamp gjorde han hele 7. mål!

Moen Nilsen brenner en sjelden gang i det Morten gjør en superviktig redning for gjestene. Elverum benyttet muligheten og gikk rett opp til 3 mål etter at Ivanscik satte sin 11(!!) for kvelden. Moen Nilsen og Bodø nekter å gi seg. To kjappe mål og stillingen etter den 2. ekstraomgangen var ferdig 34-33 til Elverum. Bodø utlignet til 34-34 med kun minuttet igjen. Elverum burde avgjort det her, men de slapp Bodø inn igjen helt på slutten. Ivanscik som har satt 11 av 11 skudd fikk muligheten til å avgjøre fra straffemerket. Ivanscik gjør ingen feil på sitt 12 skudd og det var Elverum som dro i land seieren i denne kvartfinaleserien.

Tamas Ivanscik var best på banen i gårsdagens kampTamas Ivanscik var best på banen i gårsdagens kamp

Om det var større rotasjon på laget eller om vi var mye kaldere i hodet er vanskelig å vite, men Bodø gjør en meget godt kamp, og vi var kanskje litt heldige som vant denne kampen. Alle gutta gleder seg nå til semifinale.

Best for Elverum var Tamas Ivanscik som avgjorde kampen med sitt 12.mål for kvelden. Best for Bodø var igjen, Stig Tore Moen Nilsen.

Vi takker Bodø for spennende fighter i kvartfinalen.