Elverum før kampen! – Elverum
Klar for Norges tøffeste håndballshow??

Elverum før kampen!

I morgen er det duket for det første oppgjøret i kvartfinalen mot Bækkelaget. Hjemmelaget Elverum har hatt et godt tak på gjestene fra Oslo. I årets sesong har vi spilt to kamper mot de gule og blå, og begge kamper har endt med seier. I Oslo vant vi med 6 mål og i hjemmekampen vant vi med to mål i en trøblete kamp. I de tidligere sesongene har vi vunnet så å si alt mot BSK. Det er hele fem år siden at Oslo-laget seiret i en kamp mot de svarte og hvite. På de sju siste møtene mellom lagene har Elverum en 66 mål i pluss og 6seire og én uavgjort i statistikken. Men Apelgren og Hamar er nok helt klare på at dette er nye matcher, og at det ofte kommer overraskelser i sluttspillet.

 

Som nevnt i gårsdagens artikkel (finner den også på ehh.no) vant Bækkelaget over Arendal over 3 kamper i kvartfinalen. For Elverums del ble det kun to kamper, men til gjengjeld så ble det ekstraomganger i den siste kampen i Bodø Spektrum. I første kamp vant vi komfortabelt med hele 13 mål. Hele laget fikk prøve seg ute på parketten, og det virket som om Bodø ga opp. En meget oppløftende start på sluttspillet for Apelgrens menn. I den siste kampen fikk Elverum virkelig smake på hva hjemmebane har å si. Bodø så ut som et helt nytt lag og Elverum slet skikkelig med å spille seg inn igjen i kampen. En god Tamas Ivanscik sørget allikevel for seier for de svarte og hvite fra innlandets vakreste by. Med sine 12 mål var ungareren en av de viktigste faktorene for at Elverum vant med ett mål etter ekstraomganger. Elverumsingene som hadde tatt turen til Bodø fikk med det en fin flytur hjem.

 

Vi i web-redaksjonen har forsøkt å få ta i statistikken fra kvartfinalen, sånn at dere lesere kunne fått en enda større innsikt i hvordan det har gått, men politi- og oppmann Roger Næss mente at dette var topphemmelig informasjon, så vi har dessverre ikke lykkes.

Denne mannen er å stole på
Denne mannen er å stole på

 

I morgendagens kamp håper Taiga`n på at Morten Nergaard finner det samme nivået som han hadde i forrige kamp i Terningen Arena. Med over 60% var han en meget viktig brikke i 13-målsseieren over Bodø. Elverums kaptein har som vane å gjøre gode kamper mot BSK, og det blir spennende å se om han også denne gangen er på et høyt nivå. Sist kamp ble han skutt ut av målet og det var makker Bakken Øien som måtte stenge buret.

 

Nikolaj Mehl er kanskje den spilleren som har vært hevet seg mest i sluttspillet. Dansken som har variert litt i angrepsspillet i årets sesong, har virkelig funnet formen. Med 7 mål i forrige kamp mot Bodø så viser dansken at han virkelig er å regne med når det drar seg til. I tillegg til alle målene var en sterk bidragsyter til at Ivanscik satte hele 12 mål i nord.

 

Ved sin side har Mehl nevnte Ivanscik. Ungareren er sikkerheten selv ute på kanten og er i tillegg til det en habil forsvarsspiller. Landslagsspilleren har aldri tapt en obligatorisk kamp i den hvite trøya, og han er meget innstilt på at den statistikken skal holde. Med sine 16 mål på to kamper er han den mest scorende spilleren i sluttspillet for Elverums del.

Farlig trio. André Lindboe, Nikolaj Mehl og Tamas Ivanscik må prestere i morgen
Farlig trio. André Lindboe, Nikolaj Mehl og Tamas Ivanscik må prestere i morgen

 

Spillere som André Lindboe, Luka Mitrovic, Petter Øverby og Steffen Stegavik er alle profiler i laget som trigges av de store kampene. Med over 1500 solgte billetter (18:00 tirsdag) så våkner nok villdyret i disse guttene. Alle bortsett fra Øverby har vunnet sluttspill for vertene tidligere, og de vet hva som skal til.

 

Kampstart er klokken 18:30! Vi sees i hallen.

HEIA ELVERUM!!!