Sluttspill: Dette er semifinalene. – Elverum

Sluttspill: Dette er semifinalene.

Kvartfinalen i sluttspillet er over og det er duket for semifinaler.
Sluttspillet har hittil gått som et sluttspill pleier, det har vært usikkerhet, hardre kamper, overraskelser og god stemning.

Den største overraskelsen er nok at ØIF Arendal måtte se seg slått etter 2-1 i kamper mot Bækkelaget, en stor overraskelse for mange, men likevel ikke unormalt at lag som har gjort det godt i serien ikke får det til å klaffe i sluttspillet.

Det betyr at Semifinalen skal spilles av:

Halden
Bækkelaget
Elverum
Haslum

Haslum trakk sin motstander da de er best plassert i ligaen.

Det gjør at semifinalens oppgjør blir:

Elverum – Bækkelaget
Haslum – Halden

Vi tar derfor en liten reise i lagenes tidligere møter og ser på lagenes muligheter til å nå finalen.

Elverum- Bækkelaget
Det er to formlag som møtes i dette oppgjøret. Bækkelaget har hatt en stø kurs mot bedre reusltater etter jul, og kan skilte med 2 strake seiere mot Arendal i kvartfinalen, etter å ha tapt første bortekampen.
Elverum på sin side har ikke tapt en kamp i vårsesongen og ser ut til å ha funnet frem til den vante sluttspillformen.

På de siste 5 møtene har Elverum gått seirende av banen i 4 av dem, en kamp har endt uavgjort.
Skal vi tro statistikken og erfaringen så er det Elverum som tar seg videre til finale, men Bækkelaget har vist styrke i det siste og skal ikke tas lett på, det kan fort bli en jevn semifinale i dette oppgjøret.

Haslum – Halden
Et lag med mye erfaring og et som knapt har erfaring i med sluttspill. Det er duket for et spennende oppgjør når Haslum som har vært med i toppen og i viktige sluttspillkamper i en årrekke, møter et ferskt Halden til strid.
De siste 5 oppgjørene lagene i mellom har endt med 3 seiere til Halsum, 1 til Halden og en uavgjort. Uavgjortresultatet kommer fra det ferskeste oppgjøret mellom lagene som spilt 28-28 i Halden i mars.
Halden har overrasket stort i år, tatt viktige seiere og har overvunnet et lag med erfaring i kvartfinalen når de slo ut Fyllingen. Haslum på sin side slo ut Kolstad med 2 strake seiere og har vist at de er til å regne med når det teller. Erfaringsmessig vil nok Haslum ta seg videre til finalen, men også her er det et men. Om Halden overrasker som tidligere i sesongen, kan de fort på Haslum på bakbeina og spenningen vil vare gjennom 3 kamper.

Onsdag 27.april kastes semifinalen i gang! Er du klar?

 

/Magnus Stenseth