Blir det ny finale? – Elverum
Blir det mer jubel for Stegavik&co?

Blir det ny finale?

En uke med venting er over. Igjen er det kamp og denne gangen kan vi nå finalen med litt flaks. For at det skal skje må vi vinne mot Bækkelaget. Bortekamp mot ett formsterkt lag er alltid vanskelig. Selv om vi vant ganske komfortabelt for en uke siden, så blir det en helt annen oppgave som venter oss denne gangen. Hjemme i Terningen er vi trygge på arbeidsoppgavene og spiller med en helt vill selvtillit, samtidig som at motstanderen frykter oss. Denne gangen skal ut, ut av den fineste byen i landet. Vi skal inn til hovedstaden for å kjempe som løver. Og vi blir ikke bare sju menn på parketten som skal kjempe, vi har med oss minst 150 svarte og hvite på tribunen som skal hjelpe oss til den etterlengtede finalen.

 

 

Etter en liten kikk på BSK sine hjemmesider virker det faktisk som om kampen ikke skal spilles. Nå skal ikke vi være belærende ovenfor andre klubber, men vi er ute å videreutvikle produktet norsk håndball. Når det skal spilles semifinaler bør arrangørklubben smi mens jernet er varmt. I fjorårets sluttspill fikk både vi og Haslum mange «nye» fans som synes denne intense sporten er fantastisk. I semifinaleserien i fjor var det kriging i media før kampen, kriging på parketten og kriging etter kampene. Det skapte en fantastisk ramme rundt arrangementene i både Nadderud Arena og Terningen. Derfor er det viktig å dyrke dette når vi får en fantastisk mulighet til det.

 

På det sportslige plan er det nok noe jevnere mellom lagene. Som nevnt vant Elverum med hele 10 mål hjemme etter å ha sluppet litt opp utover i den 2.omgangen. I den kampen spilte Morten Nergaard tett opp mot verdensklasse og kampen var i realiteten avgjort til pause. BSK gjorde i mine øyne en fin start på kampen, men forsvars- og keeperspillet til Elverum tok helt piffen ut av bakspillerrekka med Bjørnstad, Strømberg og Rød. Når de ikke treffer like godt som vanlig blir det stygt for de gule og blå. I bortekampen var det kun Nikolay Hauge som traff av bakspillerne til BSK. Med sine 5 mål ble 88-modellen kåret til den beste spilleren på sitt lag.

 

Heller ikke kantspiller Kevin Gulliksen var på det nivået som han viste i kvartfinaleserien mot Arendal. Unge Gulliksen satte 3 baller bak keeperne til Elverum, men hadde mange skuddbom og han klarte heller ikke å involvere seg godt nok i banespillet.

 

Det er nok en revansjesugen gjeng som skal vise gutta fra Elverum at de også er gode til å kaste ball. BSK besitter mange gode spillere som har et høyt toppnivå. Bakerst har de den svenske veteranen Emil Jungman som gjorde en fin kamp i Terningen. Men litt bedre hjelp av forsvaret kan svensken fort stenge sjappa i Oppsal Arena. Bækkelagets toppscorer Torjus Bjørnstad gikk en sjelden gang av banen uten spillemål i Terningen Arena. To straffekast og litt småsurving i en situasjon med Ivanscik var det eneste ergoterapeuten klarte å bidra med i den kampen. Klokken 18:30 onsdagskveld kan du helt sikkert se en spillesugen Bjørnstad som vil gjøre alt i sin makt for at BSK vinner og det blir en avgjørende kamp i Terningen Arena førstkommende søndag.

 

For Elverum gjelder det egentlig bare å nullstille helt fra hjemmekampen. I bortekampen mot Bodø sist ble Hedemarkslaget virkelig tatt på sengen av et tent hjemmelag. Denne gangen møter vi et mye sterkere lag og vi vinner ikke i morgen med en lignende prestasjon. Apelgren og Hamar har nok brukt uken veldig godt på å prente dette inn i hodene på guttene.

Laget har gode nok ferdigheter til å avgjøre semifinalene allerede i morgen, men de er ikke bedre enn at alle ledd må fungere optimalt for å slå Bækkelaget. I hjemmekampene har de vist fantastisk form, og nå skal de vise det samme i bortekampen. Det fine med sluttspillet til nå er at mange spillere har stått frem. I forrige kamp var André Lindboe den store utespilleren med sine 9 mål. Før dette har både Erik Toft, Nikolaj Mehl og Tamas Ivanscik levert solide prestasjoner for de hvite. I morgendagens kamp lukter det Luka Mitrovic sin tur til å åpne målkontoen for de svarte og hvite.

 

I følge Norsk tipping er vi soleklare favoritter, men det var også Leicester til å rykke ned før sesongen i Premier League. Kampen kommer til å bli jevn, med mange intense dueller og et høyt tempo. Vi er ikke bedre enn at trenger vi all den støtte vi kan få på tribunen. Det er meldt om innovasjon av Oppsal Arena. Det bør du bli med på. Sammen går vi for finale.

 

Her kan du lese om mer om Bækkelaget: http://ehh.no/2016/04/25/pa-onsdag-kommer-baekkelaget/

 

Avkast er 18:30.

 

HEIA ELVERUM!