Løpt i senk av Gulliksen og resten av BSK – Elverum
Petter Øverby og resten av guttene gikk på en smell mot BSK

Løpt i senk av Gulliksen og resten av BSK

BSK-Elverum 39-30

Det var hjemmelaget og Torjus Bjørnstad som startet kampen best onsdagskveld. Etter å gått av banen uten spillemål i Terningen var han virkelig ute etter å gjøre en bedre prestasjon i denne kampen. Bjørnstad satte de to første ballene for BSK etter at Stegavik førte bortelaget i ledelsen.

Det var et tent hjemmelag som raskt gikk opp i en 5-1 ledelse over Elverum. Deres kantspiller Kevin Gulliksen startet også kampen flott for vertene. Elverum spilte seg til gode sjanser i starten av kampen, men dårlige avslutninger og en god Emil Jungman gjorde at hjemmelaget ledet hele 6-2 etter 9 minutter.

Danske Nikolaj Mehl sørget for at Elverum holdt kontakten med ett glimrende skudd fra 9meter. De første ti minuttene av kampen slet Elverum veldig med ankomstspillet til vertene fra Oslo. På stillingen 9-3 tar Apelgren og Hamar timeout. Nergaard bakerst presterte ikke som vanlig, men han fikk heller ikke noe hjelp fra de 6 spillerne foran seg.

Etter timeouten gjør Elverum sitt vante og gode krysningsspill, og sist på ballen er Erik Toft, som smalt ballen helt oppe i krysset bak Jungman. I det Abelvik Rød fikk en tominutters utvisning viser Elverum hvor gode de kan være. Fra å ligge under 10-3 spiser de innpå hele 3 mål på ca 1 minutt.

Erik Toft var Elverums beste spiller med sine 5 spillemål

Erik Toft viste frem den glimrende skuddarmen sin, og vipps var Elverum bak med 10-7. Jan «proppen» Karlsson måtte ta en timeout for å snakke med guttene sine. Det hjalp ikke nevneverdig for BSK. Elverum og André Lindboe kontret inn noen enkle baller og etter 17.30 var Elverum kun målet bak vertene.

I den neste perioden svarte BSK godt på Elverums innhenting. En litt het Toft brenner et par skudd og Bækkelaget setter noen baller bak Nergaard. Etter 21 minutter var stillingen 13-11 etter at Stegavik satte en ball bak Jungman.

På sitt 3.forsøk setter Ivanscik inn sin første kontringen i kampen. En god Jungman og en dårlig pasning gjorde at Ungareren noe uvant brant de første to forsøkene. Han satte inn Elverums 12scoring for kvelden. Bækkelaget ledet 15-12 i det Nikolaj Mehl fikk en utvisning i det Elverum ha ballen. Vanskelig å vite hva som skjedde, men det er tydelig at både Mehl og Apelgren er uenig i den. Mest sannsynlig var det for feil bytte, men at dommerne tok feil spiller i den situasjonen.

Elverum kom seg greit unna den utvisningen med bare 0-1 i sekken. Morten Nergaard reddet enkelt forsøket fra Hauge med pannebrasken. Elverum scorer ett mål til før pause, men BSK satte den siste. Stillingen var 17-13 i en omgang der Elverum slet skikkelig med å få i gang forsvars- og keepersspillet.

Elverum gjør på mange måter en god 1.omgang, men en dårlig start og en dårlig avslutning gjør at Elverum ikke har kontakt med BSK før den 2.omgangen.

I de første fem minuttene av den 2.omgangen fulgte lagene hverandre i målprotokollen. Men det virket hele tiden som om hjemmelaget hadde grei kontroll på gjestene fra Elverum.  Torjus Bjørnstad dro på seg en unødvendig utvisning for hjemmelaget, og Elverum fikk en gylden mulighet til å spise inn på de 5 målene som BSK ledet med, men en teknisk feil og scoring av Strømberg sørget for at hjemmelaget ledet 22-16 etter 10 minutter av den 2.omgangen. Lindboe pynter litt på det med en straffescoring, men Elverum virker å bli kjempet helt ut av stilen. Apelgren må ta en timeout etter at Gulliksen straffet Mitrovic da kastet bort en ball.

Elverum gjorde en endring defensivt etter timeouten. 4-2 i forsvar mot Rød og Strømberg. I første forsvaret gir det effekt. Elverum byttet også keeper. Forsvarsspillet ga ikke umiddelbar effekt, men Elverum hadde gode muligheter til å spise innpå noen mål, men en god keeper i Jungman og dårlige avslutninger hindret dette. 15:40 av den 2.omgangen ledet BSK fortsatt med 5 mål, 26-21.

Elverum slet skikkelige å komme seg inn igjen i kampen denne kvelden. Det virket som om de svarte og hvite var stresset, med tekniske feil og skuddbom ble de regelrett kontret i senk av BSK.  Apelgren forsøkte alt. Inn igjen i målet kom Nergaard etter at Bakken Øien ikke hadde dagen. På stillingen 28-23 brenner Lindboe et straffekast som kunne ført Elverum bare fire mål bak. Lindboe gjør det godt igjen når han setter ballen enkelt i mål fra kant i angrepet etterpå.

Bækkelaget virket som de ville vinne mer enn hva Elverum ville. Spillere som Bjørnstad, Gulliksen og Rød spilte en mye bedre kamp denne gangen enn hva de gjorde i Terningen. I tillegg fikk ikke Elverum i gang forsvarsspillet sitt. Gang på gang fikk Bækkelaget spille uten at Elverum brøt opp spillet med frikast. BSK har mange gode spillere som klarte å slippe ballen til riktig tid.

Denne mannen må stoppes på søndag. Kevin Gulliksen spilte fantastisk ute på høyrekanten.

Elverum taper veldig fortjent 39-30 i en kamp der forsvarsspillet er under enhver kritikk. Det er mye å rette på frem mot neste kamp som er allerede på søndag.

Best for Bækkelaget var Kevin Gulliksen, tett fulgt av Torjus Bjørnstad.