Vinn eller forsvinn – Elverum
Lars Nordberg er lysten på nok en finale i sluttspillet

Vinn eller forsvinn

I morgen spiller vi siste og avgjørende kamp i en litt merkelig semifinale serie. Etter at vi spilte BSK ut av hallen i forrige hjemmekamp, fikk vi så hatten passet og vel så det i Oppsal Arena på onsdag. Et heltent BSK anført av Bjørnstad og Gulliksen viste oss virkelig hvordan håndball kan spilles. Med noen dager spillefri og litt gokart så håper vi at Apelgrens disipler er klare for kamp.

 

I årets sluttspill spilles kampene over best av tre. I både kvartfinalene og semifinalene har det vært intense og harde kamper for alle involverte lag. Den nye sluttspills-modellen er med å skape enda mer interesse for den fantastiske sporten vi alle liker så godt. Selv om vi nå skal vinne den avgjørende kampen mot BSK vil si utvide sluttspillet til best av fem. Tenk deg den intensiteten som vi hadde fått. Spenning for hver nye match mellom to lag som kjenner hverandre bedre og bedre. Spillerne drar med seg situasjoner, fordeler og ulemper fra kampene og inn i den neste. Det er mindre marginer som avgjør om hvem som skal gå videre når det er best av 5 eller 7.

 

I tillegg så blir det mer inntekt til klubbene. Kamper hver 3. dag, mer inntekter og spillere som kan vie større tid til idretten. Her har norsk håndball et uforløst potensial som de snart må utnytte til det fulle. Se bare på Sverige som har flere kamper i sluttspillet. Fulle tribuner og en herlig ramme. Se bare på BSK som til vanlig har rundt 400 på sine kamper. I sluttspillet, selv med dårlig promotering har de nære 700 i snitt på sine to kamper i sluttspillet. Det er fantastisk. Tenk om vi allerede på onsdagen igjen hadde fått en kamp i Oppsal Arena som hadde vært vinn eller forsvinn for ett av lagene. Vi i Elverum hadde stilt opp, og jeg er helt sikker på at Oslohåndballen hadde fått 200 flere fra byen på denne kampen.

 

Vi husker godt i fjor da vi vant mot Haslum over tre kamper i semifinalen. To herlige lag som kjempet like godt i media som på banen. Alt som skjedde var ikke like fint, men hvilken herlig ramme det ble. Vi vil dit igjen, mot alle lag vi spiller. Det kreves at det tas tak i hver enkelt klubb og i forbundet for å bygge opp nasjonal liga og sluttspill som skaper enorm interesse flere steder enn her i Elverum.

 

Og det er nettopp du som er med på dette. Ved å komme på kamp. Ved å prate om laget med de på jobben. Det kan være om kampen vi vant med 10, målet til Lindboe i siste sekund, eller at Lindboe ble fintet ut av hallen av Gulliksen på 24-24 med minuttet igjen. Her i Elverum er vi gode på dette, men vi kan enda bli bedre. Vi håper selvsagt at du kan få sett laget med Nergaard&co noen ganger til denne sesongen, men vi vet at det blir knalltøft mot et BSK som har fått igjen troen på seier. Vi vet at vi er sterke på hjemmebane, men vi fikk en lite støkk sist. Det kan være bra eller så kan det skape usikkerhet. Det eneste som er helt sikkert er at DU, ja DU må komme i morgen. Full hall er det artigste som vi vet om, og det gjør at vi hever oss enda litt mer. Kanskje det er deres bidrag på tribunen som gjør at Børresen tricker inn en scoring like før pause. Eller at Bakken Øien redder straffekast fra den ellers så sikre Bjørnstad. Tenk deg hvilken fest vi kan få til sammen?

 

Det er i morgen 18:00 vi for første gang i år spiller årets viktigste kamp. Den er mot Bækkelaget i vår egen hule Terningen Arena!

 

Vi ses! Dette blir en fest!

HEIA ELVERUM